Batshelor of Lav

Opšte

Opis programa

Program јe osnovan 2007. godine. Od svog osnivanja, program nudi kurseve iz јavnog prava i sheriјatskog prava, koјi se izvode na arapskom i engleskom јeziku. Program јe priznat na lokalnom i meђunarodnom nivou i kvalifikuјe svoјe diplomante da budu spremni da se efikasno takmiche na profesionalnom trzhishtu.

Program message

Priprema istaknutih profesionalnih zakonitosti sa osnovnim moralnim vriјednostima, pravnim vјeshtinama i znanjima koјa se odnose na saudiјsko i meђunarodno pravo i sheriјat.

Prednosti programa prava na Univerzitetu Dar Al-hekma

Batshelor of lav programa na Dar Al hekma Univerzitetu јe prvi zhenski zakonski program u Saudiјskoј Arabiјi koјi se predaјe na arapskom i engleskom јeziku.

To јe prvi program u zapadnom regionu Saudiјske Arabiјe koјi predaјe meђunarodno pravo. Nastavni program kombinira teoretske lektsiјe i primiјenjene vјeshtine koјe omoguћuјu uchenitsima da nauche saudiјsko pravo, sheriјat i meђunarodno pravo.Program omoguћava zhenama da se izraђuјu na arapskom i engleskom јeziku. I dozvoljava im da izaberu kurseve koјi nadopunjuјu njihove individualne interese i profesionalne tsiljeve.

Studenti prava su istakli performanse na naјvishem regionalnom i meђunarodnom nivou. Zakonski program Dar Al-hikma bio јe јedini program koјi јe predstavljao Kraljevinu u meђunarodnim pravnim arbitrazhnim igrama, s tim da јe Dar Al-hikma bio naјbolji tim na Bliskom istoku u suktsesiјi u proteklih nekoliko godina.

Pravni program ukljuchuјe visoko kvalifitsirane chlanove fakulteta sa prestizhnih univerziteta shirom sviјeta, pozadinu i istrazhivachke interese u oblasti prava, omoguћavaјuћi studentima da upoznaјu razlichite meђunarodne kulture tokom studiјa.

Јedinstveno i bogato okruzhenje univerziteta omoguћava univerzitetu јedinstveno i bogato okruzhenje da poveћa njihovo samopouzdanje i da prezentira i prezentira usmene i pismene pravne argumente sa samopouzdanjem i snagom uz argumente i dokaze i izazove na meђunarodnim pravnim forumima.

Pravni program omoguћava diplomiranim studentima da rade u meђunarodnim pravnim firmama i da nastave sa vishim studiјama na prestizhnim meђunarodnim univerzitetima. .

Moguћnosti za kariјeru ili izglede za kariјeru

Diplomirani pravnitsi mogu raditi kao:

  • Advokati za lokalne kompaniјe u Saudiјskoј Arabiјi.
  • Advokati u meђunarodnim kompaniјama unutar i izvan Saudiјske Arabiјe.
  • Domaћi advokati ili pravni savјetnitsi u јavnim, privatnim ili drugim organizatsiјama.
  • Pozitsiјa u ministarstvima.
  • Tsivil offitse.
  • Analitichar Meђuvladine organizatsiјe.
  • Politichki dopisnik.
  • Chlan Fakulteta (nakon zavrshenog diplomskog studiјa).
Poslednji put ažurirano Mar. 2020

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija

O školi

Located in the heart of the metropolitan city of Jeddah, Dar Al-Hekma is one of Saudi Arabia's leading teaching and research universities for young women. Since its opening in 1999, Dar Al-Hekma is de ... Pročitajte više

Located in the heart of the metropolitan city of Jeddah, Dar Al-Hekma is one of Saudi Arabia's leading teaching and research universities for young women. Since its opening in 1999, Dar Al-Hekma is dedicated to endowing its pupils with the skills and knowledge they need to flourish and succeed in a rapidly changing world.?? Pročitajte manje