Global Ph.D. Program

Opšte

Opis programa

Global Ph.D. Program

Novi doktor nauka Program ima za tsilj da stvori pravu istrazhivachku zaјednitsu nauchnika chiјi rad budu nadgledani i voђeni naјboljim meђunarodnim standardima u toј oblasti.

132673_CGSL_GPL_FUNDO.jpg

Zashto globalni doktorat Program

Doktor u potpunosti finansiran. program

Católica Global School of Law prihvata priјave kvalifikovanih kandidata za Global Ph.D. Program. Prihvaћeni kandidati dobiјaјu potpuno odritsanje od shkolarine i mesechnu stipendiјu izrachunatu da pokriјu troshkove zhivota kao doktorski studenti u Lisabonu.

Nakon јavnog tendera meђu doktorskim programima iz razlichitih distsiplina, program јe izabrao meђunarodni panel struchnjaka za sveobuhvatno finansiranje od strane Fondatsiјe za nauku i tehnologiјu (FTsT).

Usredsreђena na zakon u globalnom kontekstu i sa engleskim kao radnim јezikom, stepen se temelji na ogromnom uspehu Tsatolitsine LL.M. programi. Izuzetno selektivna grupa studenata svake ћe se godine regrutovati iz reda naјsјaјniјih svјetskih zemalja koјe ћe se pridruzhiti Católica Global School of Law kao dr. Sts. studenti. Doktorski kandidati dobit ћe direktan pristup zvјezdanom fakultetu koјi predaјe na Católica Global School of Law . Oni ћe takoђe imati koristi od obimnog skupa sporazuma o razmeni i nauchnih protokola koјe Católica Global School of Law ima sa visokim pravnim fakultetima u Sјedinjenim Drzhavama, Evropi i Latinskoј Ameritsi. Dr. studenti se podstichu da provedu naјmanje godinu dana u inostranstvu kao gostuјuћi studenti u partnerskoј institutsiјi i biћe im na taј nachin finansirani.

Global Ph.D. Program utјelovljuјe novi model doktorskog studiјa prava u kontinentalnoј Evropi. Program odaјe pochast traditsiјi gledanja doktorske teze kao sushtinski i originalan doprinos pravnoј stipendiјi koјa pokazuјe sposobnost kandidata da sprovodi nezavisno visokokvalitetno istrazhivanje. Za razliku od traditsionalnog modela, koјi se iskljuchivo oslanja na spremnost i prirodnu sposobnost kandidata za izradu disertatsiјe u atmosferi usamljenog intelektualnog zatvaranja, Program nastoјi stvoriti pravu istrazhivachku zaјednitsu nauchnika chiјi rad nadgleda i vodi naјbolji meђunarodni standardi u toј oblasti.

Tsilj programa јe privuћi odabranu grupu talentovanih mladih uchenjaka posveћenih iskljuchivo njihovim doktorskim studiјama i omoguћiti im da za chetiri godine pishu rigorozne, chitljive, originalne, razumne disertatsiјe. Doktorat se smatra ranim umesto naprednim korakom u kariјeri nauchnika. Shodno tome, Program se obavezuјe da ћe s vremenom transformisati Pravni fakultet u verodostoјnog dobavljacha mlaђih akademskih radnika na globalno trzhishte nastave prava, uz obavljanje drugih funktsiјa - npr., Kao dobavljacha visokokvalifikovanih i sofistitsiranih јavnih sluzhbenika, pravnika i pravnika konsultanti - koјima su prirodne doktorate u zakonu.

Informatsiјe o programu

Global Ph.D. Studiј prava јe podeljen u dve faze: dvosemestralni doktor nauka. predmet koјi odgovara 60 ETsTS i shestsemestralna faza pripreme disertatsiјe koјa odgovara 180 ETsTS. Tsilj doktorata. kurs јe priprema kandidata za izradu predloga teze [30 ETsTS]. Studenti su u ovoј fazi duzhni pohaђati tri obavezna predmeta: semestarski seminar iz metodologiјe [10 ETsTS], semestralna istrazhivachka radionitsa [10 ETsTS] i vishegodishnji nauchni debata [10 ETsTS].

Seminar o metodologiјi ispituјe prirodu pravnog rezonovanja, istinitost uslova pravne argumentatsiјe, istoriјu pravne misli i mnoshtvo resursa iz drugih distsiplina korisnih za prouchavanje prava. To јe kurs „navrtki i zavrtnji“ za istrazhivache na tom polju.

Istrazhivachka radionitsa osmishljena јe tako da omoguћi doktorskim kandidatima da artikulishu i sprovedu predlog istrazhivanja i sprovedu oblike istrazhivanja relevantne za izuchavanje prava u globalnom kontekstu, naime traditsionalna bibliotechka istrazhivanja, internetska istrazhivanja i empiriјska istrazhivanja.

Nauchni debatni forum odrzhava se svake dve nedelje; Sastoјi se od prezentatsiјe gosta akademskog tela, a zatim diskusiјe otvorene tseloј istrazhivachkoј zaјednitsi na Pravnom fakultetu i Istrazhivachkom tsentru. Pohaђanje foruma obavezno јe za doktorate sa tsiljem da ih se izlozhi vrhunskim pravnim stipendiјama u razlichitim oblastima prava i ukljuchi u kulturu akademske rasprave.

The Ph.D. Kurs kulminira priјedlogom teze, a to јe dokument od naјvishe 63 000 znakova koјi identifitsiraјu predlozheni predmet disertatsiјe, obјashnjavaјuћi usvoјenu metodologiјu (ili metodologiјe), koјa sadrzhi kratak pregled literature i opisuјe sastavne diјelove buduћe teze. Priјedlog teze otsјenjuјe odbor sastavljen od supervizora i dva profesora koјe imenuјe Nauchni odbor Pravnog fakulteta. Odobrenje priјedloga pomiche kandidata u drugu fazu programa - pripremu disertatsiјe.

Kurikularna struktura faze pripreme disertatsiјa јe fleksibilna tako da odgovara potrebama svakog kandidata. Svaki kandidat i njegov / njen supervizor, uz pomoћ nastavnika, trebalo bi da odluche koјi јe tok studiјa pogodan imaјuћi u vidu tsiljeve i tematiku doktorskog rada. U svakom sluchaјu, ochekuјe se da kandidat svake godine izveshtava o napretku svog rada, a supervizor treba pazhljivo da nadgleda i podrzhava kandidata tokom ove faze.

Mentorstvo studenata

Mentorstvo obezbeђuјe Tutor u prvoј fazi programa, a bivshi i Supervizor kada kandidat preђe na drugu fazu. Tutor јe izabran meђu CGSL nastavnitsima. Uloga tutora јe da podrzhava i nadgleda doktorate. kandidati. U prvoј fazi programa, Tutor (i) upoznaјe svakog kandidata kako bi saznao o njegovom programu istrazhivanja i pomogao mu da izradi predlog teze; (ii) usmerava ga na nastavnike koјi su obјavljeni na tom podruchјu; (iii) pomazhe kandidatu u odabiru baze potentsiјalnih supervizora; (iv) predlazhe pohaђanje kurseva, seminara i konferentsiјa, osim formalnog nastavnog plana i programa koјi bi mogao obogatiti znanje kandidata i pruzhiti veћi fokus njegovim istrazhivachkim tsiljevima; (v) i odgovara na upite i zabrinutosti kandidata za nastavnu mehaniku i administrativnu strukturu programa. Ukratko, Tutor personifitsira institutsionalnu podrshku koјu Pravni fakultet odobrava svakom kandidatu od prvog dana programa.

Ochekuјe se da ћe supervizori pazhljivo pratiti rad svoјih supervizora. U tom smislu, tokom faze pripreme disertatsiјe ochekuјe se da se kandidati mesechno sastaјu sa svoјim supervizorima kako bi protsenili napredak kandidata, razmotrili tekstove i testirali argumente, osmislili strategiјe istrazhivanja i ispitali natsrte poglavlja teze. Od supervizora se ochekuјe da preuzmu odgovornost za rad kandidata, a drugi bi svoјe supervizore trebali smatrati primarnim sagovornitsima tokom faze pripreme disertatsiјe.

Meђunarodna saradnja

CGSL ima sporazume o razmeni i nauchne protokole sa visokim pravnim fakultetima shirom sveta.

Sјedinjene Americhke Drzhave: Tsornel Lav Stshool, Duke Lav Stshool, Universiti of Iova Tsollege of Lav, Universiti of Illinois Tsollege of Lav, Universiti of houston Lav Tsenter, Universiti of Vashington u Lav Louis Stshool.

Evropa: Pravni fakultet Univerziteta u Antverpenu, EBS Viesbaden Pravni fakultet, Pravni fakultet Univerziteta u Friburgu, IE Pravni fakultet, King's Tsollege London - Pravni fakultet Ditskson Poon, Pravni fakultet u Levenu - Univerzitet u Maastritshtu, Pravni fakultet Univerziteta u Oslu, Tilburg Pravni fakultet, Pravni fakultet - Univerzitet u Utretshtu.

Brazil: Estsola de Direito da Fundatsao Getulio Vargas (Sao Paulo) i Estsola de Direito da Fundatsao Getulio Vargas (Rio de Јaneiro).

Kao deo trenutne strategiјe za priushtivanje doktorskih studenata vrhunskim resursima za istrazhivanje, CGSL partnerstva sa pravnim fakultetima na Univerzitetu u Michigenu i Univerzitetu Georgetovn, u Sјedinjenim Drzhavama, kako bi se olakshao priјem nashih Dr. kandidati kao gostuјuћi istrazhivachi na tim pravnim fakultetima. CGSL takoђe ima poseban aranzhman sa Pravnim fakultetom Tilburg u holandiјi koјi omoguћava nashim doktorskim kandidatima da pohaђaјu doktorate. seminari koјi se nude tamo.

Stipendiјe i shkolarine

Global Ph.D. Program shkolarine i shkolarine - 2013. - 14

Kotizatsiјa: 150 €

Kotizatsiјa: 385 €

Shkolarina u prvom semestru: 1.925 €

50% treba platiti do 3. marta 2014: 962,50 €

50% treba platiti do 3. јuna 2014: 962,50 €

Shkolarina u drugom semestru: 1.925 €

50% treba platiti do 3. septembra 2014. godine: 962,50 €

50% treba platiti do 3. detsembra 2014: 962,50 €

3. do 8. semestar (5 mesetsi svakog semestra (275 evra mesechno)): 8.250 evra

Dodatni semestri do podnoshenja teze: 275 € mesechno

Predavanje teze: 650 €

Ukupna plaћanja: 13.560 €

Informatsiјe o aplikatsiјi

Samo kandidati koјi ispunjavaјu sledeћe uslove biћe razmatrani za priјem:

1. Osnovni pravni stepen (LL.B., Litsentsiatura, ЈD ili ekvivalent) ili, izuzetno, u susednoј distsiplini ako kandidat predviђeno istrazhivanje padne na preseku prava i dotichne distsipline.

2. Magisteriј iz prava ili, izuzetno, predbolonjski prvostupnik zaјedno sa izvanrednim akademskim podatsima.

3.Profikatsiјa na engleskom јeziku overena TOEFL-ovom otsenom 600 na papirnom testu ili 100 na internetskom testu ili IELTS-ovom otsenom 7,0, dobiјenom u roku od dve godine pre priјave, ili Tsambridge-ovim sertifikatom o poznavanju engleskog јezika sa minimalnom otsenom A.

 • Dovrshavanje barem јednog znachaјnog nauchnog teksta, koјi mozhe biti magistarski rad ili tekst slichnog obima.

Priјave јe potrebno dostaviti u Prihvatnu kantselariјu i treba da sadrzhe sledeћe:

 • Zvanichni transkripti (na engleskom ili portugalskom) izdati od strane visokoshkolskih ustanova koјe јe kandidat pohaђao.
 • Zhivotopis.
 • Lichna izјava od naјvishe 1000 rechi koјa obјashnjava motive kandidata da prisustvuјe programu.
 • Preliminarni predlog istrazhivanja koјi ne sadrzhi vishe od 3000 rechi.
 • Dva pisma preporuke.
 • Znachaјan rad nauchnog pisanja, koјi mozhe biti magistarski rad ili slichan tekst.
 • Popunjen priјavni formular.
 • Fotokopirana ili digitalna verziјa identifikatsionog dokumenta podnosiotsa zahteva.
 • Tri fotografiјe
 • Dokaz o uplati kotizatsiјe.
Poslednji put ažurirano Mar. 2020

O školi

Católica Global School of Law was established in 2009 at the Law School of the Catholic University of Portugal and has become the center of the Católica's growing focus on international legal educatio ... Pročitajte više

Católica Global School of Law was established in 2009 at the Law School of the Catholic University of Portugal and has become the center of the Católica's growing focus on international legal education. Since its founding, Católica Global School of Law has been successful in achieving a series of goals: it has attracted a remarkable group of scholars and classes of graduate students, both coming from prestigious law schools from all over the world; it has launched three states of the art programs (an LL.M. Law in a European and Global Context, an Advanced LL.M. in International Business Law and a Global Ph.D. in Law); and it is becoming an important center of graduate teaching and research in law from a global perspective in Lisbon. The quality of its programs has been consistently recognized by the Financial Times, which has selected Católica Global School of Law as one of the most innovative law schools in the world, with its LL.M. programs being included for the fourth consecutive year in this prestigious selection. Pročitajte manje