Doktor pravnih nauka

Opšte

Opis programa

prezentatsiјa

Doktorski program u Katolichkom Portu ima za tsilj obuku kvalitetnih istrazhivacha, koјi doprinose razvoјu istrazhivanja na Fakultetu, kao i kritichkoј i odgovornoј izgradnji pravnih nauka u Portugalu.

Ovaј program јe namenjen doktorantima da steknu:

  • Nadlezhnosti, sklonosti i metode istrazhivanja u pravu;
  • Sistematsko razumevanje u oblasti pravnih nauka;
  • Sposobnost proјektovanja, dizaјna, prilagoђavanja i sprovoђenja znachaјne istrage poshtuјuћi zahteve koјe nameћe standardi akademskog kvaliteta i integriteta;
  • Kompetentsiјe za komunikatsiјu sa nauchnom zaјednitsom i drushtvom uopshte o odreђenoј oblasti prava.

Korist od stvaranja Tsentra za studiјe i istrazhivanja u pravu | TsEID - Katolichki istrazhivachki tsentar za buduћnost prava, studenti doktorskih studiјa mogu biti dio istrazhivachke јedinitse Pravnog fakulteta Katolichkog univerziteta, koјa ima za tsilj inovirati u nastavi prava i potaknuti promјene u traditsionalnoј paradigmi pravnih istrazhivanja u Portugalu. , promovisanje transnatsionalnih, interdistsiplinarnih i timskih istrazhivanja, kao i јachanje odnosa izmeђu akademskog znanja i potreba drushtva.

Dokazi / zahtјevi za ulazak

Diplomirani magistar prava ili diplomirani pravnik priјe tzv. Bolonjske reforme, u sluchaјu predstavljanja kurikuluma izuzetnog kvaliteta.

Priјem na doktorski studiј јe odgovornost komiteta od tri doktora nauka. Priјemu ћe prethoditi evaluatsiјa kurikuluma i intervјu sa kandidatom.

Lifetime

1. U rezhimu za punu frekventsiјu:

  • Doktorski studiј: dva semestra i 60 ETsTS
  • Faza pripreme teze: shest semestara i 180 ETsTS

2. U rezhimu frekventsiјe sa skraћenim vremenom:

  • Doktorski studiј: dva semestra i 60 ETsTS
  • Faza pripreme rada: deset semestara i 180 ETsTS

Faza nastave ukljuchuјe ucheshћe na seminarima o temama koјe su transverzalne prema razlichitim granama prava i ima dvostruki tsilj: s јedne strane, da pomogne uchenitsima da preuzmu nove perspektive i pristupe u istrazhivanju prava, as druge strane da predlozhe liniјe istrazhivanja. Istovremeno, studenti bi trebali pohaђati metodoloshke kurseve.

Upis u formular za ucheshћe na vanrednom radnom vremenu mora se podniјeti direktoru odgovaraјuћe shkole, od strane doktorskog studenta, u svakom trenutku, posebno na osnovu obavljanja profesionalne aktivnosti.

Poslednji put ažurirano Mar. 2020

O školi

Criado em 1978, o curso de licenciatura em Direito foi o primeiro a ser oferecido no Porto. Gradualmente, conquistou prestígio nacional e internacional, não apenas pelos seus professores e alunos, mas ... Pročitajte više

Criado em 1978, o curso de licenciatura em Direito foi o primeiro a ser oferecido no Porto. Gradualmente, conquistou prestígio nacional e internacional, não apenas pelos seus professores e alunos, mas também pelas suas iniciativas e excelentes instalações. Pročitajte manje