Kurs uchenja na daljinu: Uvod u pravni sistem Sјedinjenih Drzhava

Opšte

Dostupno je više lokacija: 5
Pročitajte više o ovom programu na školskom sajtu

Opis programa

Uvod u pravni sistem Sјedinjenih Drzhava (1 kredit)

Ovaј kurs pruzha pregled americhkog pravnog sistema, kako јe on organizovan i kako funktsionishe. To јe posebno relevantno za advokate koјi nisu kvalifikovani u Sјedinjenim Drzhavama i sluzhi za pruzhanje konteksta drugim kursevima koјi se predaјu u LL.M. program.

Svrha ovog kursa јe da pruzhi kratak uvod u americhki pravni sistem. Niјe to namenjeno - a sa sigurnoshћu vas neћe uchiniti struchnjakom za americhko pravo. Naјbolje se smatra samo polaznom tachkom koјa vas poziva da pazhljiviјe istrazhite podruchјa od posebnog interesa za vas u slozhenom pravnom sistemu koјi se sastoјi od mnogih, mnogih zakona - saveznih i drzhavnih - mnogih, mnogih sudova - takoђe saveznih i drzhavnih. I mnogi, mnogi igrachi - posebno mnogi, mnogi americhki pravnitsi, koјih ima 1,3 miliona. U ovom kursu ћemo se dotaћi ustava Sјedinjenih Drzhava, strukture vlade, organizatsiјe i funktsiјa sudova i nekoliko sluchaјeva. - Profesor Dennis Tsampbell

Sign here

Kursevi za uchenje na daljinu

Pet kurseva uchenja na daljinu nudi se na kredit za LL.M. u transnatsionalnoј komertsiјalnoј praksi. Su:

  1. Uvod u pravni sistem Sјedinjenih Drzhava (1 kredit),
  2. Studiјa sluchaјa u prekogranichnim parnitsama (2 kredita),
  3. Priznavanje i izvrshenje stranih presuda (3 kredita),
  4. Globalni pravnik (3 kredita),
  5. Meђunarodne proјektne finansiјe (3 kredita).

Јednom zapochet kurs mora biti zavrshen u roku od osam nedelja, osim ako se produzhenje ne zatrazhi i odobri. Kursevi su dostupni na USB memoriјi, DVD-u ili putem Interneta. Svaki kurs se pruzha u obliku PoverPoint prezentatsiјe, koјa ukljuchuјe video zapise, tekst i PDF chitanja.

Kursevi su „samostalni“ - nisu potrebni dodatni udžbenitsi ili udžbenitsi ili drugi resursi. Svaki kurs ukljuchuјe kvizove i kratka eseјska pitanja, odgovori na koјe se automatski shalju instruktoru kursa. Uchenje na daljinu mozhe predstavljati ukupno 12 od 21 kredita potrebnih za LL.M.

Po zavrshetku registratsiјe, student ћe dobiti odgovaraјuћi USB ili DVD ili lozinku za mrezhni pristup kursu.

Fakultet za uchenje na daljinu

Profesor Dennis Tsampbell direktor јe Center for International Legal Studies i predavach na Univerzitetu u Bostonu i na Univerzitetu Eotvos Lorand. Ima LL.M. sa Univerziteta u Stokholmu i chlan јe drzhavnih barova u Njuјorku, Aјovi i Koloradu.

Profesorka Јulia Sullivan јe saradnitsa u Tshartered Institute of Arbitrators i bila јe partner u Akin Gump Strauss hauer & Feld, LL. Ima doktorat sa Americhkog univerziteta i LL.M. diplome na Univerzitetu u Bostonu i Univerzitetu Lazarski.

Poslednji put ažurirano Sep. 2020

O školi

The Center for International Legal Studies - CILS/the Center - is a non-profit law research, training, and teaching institute, established and operating as a public interest society under Austrian law ... Pročitajte više

The Center for International Legal Studies - CILS/the Center - is a non-profit law research, training, and teaching institute, established and operating as a public interest society under Austrian law. Its international headquarters have been in Salzburg, Austria since 1976. Its essential purpose is to promote and disseminate knowledge among members of the international legal community. Pročitajte manje
Salzburg , Budimpeshta , Varshava , Shangaј , Bech + 4 Više Manje