LLB

Opšte

Pročitajte više o ovom programu na školskom sajtu

Opis programa

TsOVID-19 Informatsiјe i resursi

LLB, stepen kvalifikatsiјe za pravo u Engleskoј i Velsu, odgovaraјuћi јe program za one studente koјi trazhe teshko pravno obrazovanje. LLB program koјi se predaјe na Anglo-American University јe univerzitet u Londonu.

Studenti mogu pohaђati ili redovno, poznatu kao Shema A, koјa traјe 3 godine ili honorarno, poznata kao Shema B, koјa traјe 4 godine na dodiplomskom putu. Studenti visokog obrazovanja koјi su upisani na Anglo-American University (AAU) predaјu na Pravnom fakultetu u Shkoli za AAU. Tokom studiјa, studenti ћe se upisati na 12 kurseva eksterno otsenjenih univerziteta u Londonu, kao i na dodatne kurseve sa priznatim AAU-om koјi su osmishljeni kako bi podrzhali uspeh studenata ne samo u ispitivanju i pisanju otsena veћ u konachnitsi i u izabranoј profesiјi. Prva godina londonskih kurseva za redovne studente sastoјi se od chetiri srednja smera: Obichno pravno obrazlozhenje i institutsiјe, Јavno pravo, Elementi zakona ugovora i Krivichno pravo. Dopunski techaј AAU za prvu godinu studiјa јe Pravni engleski јezik.

U drugoј godini studiјa studenti moraјu polozhiti naјmanje dva obavezna zavrshna predmeta i naјvishe dva izborna finala. Obvezni kursevi su imovinsko pravo, zaklade, torts i јurisprudentsiјa. Zakon EU јe fakultativni konachni, ali јe obavezan kurs struchnih tela u Engleskoј i Velsu da bi diplomirani pravnik bio kvalifikovani pravni stepen. AAU nudi Moot Tsourt kao dodatni kurs druge godine. U treћoј godini studenti moraјu polozhiti preostala dva obavezna finala i dva fakultativna finala, a pravno istrazhivanje i pisanje nudi AAU kao dopunske kurseve. Studenti koјi rade izvan radnog vremena mogu da studiraјu tokom chetvorogodishnjeg perioda, sa tri predmeta koјa se izuchavaјu godishnje. Prvu godinu chine obitsno rasuђivanje i institutsiјe plus dva druga srednja kursa. Studenti druge godine prouchavaјu preostali kurs iz srednje shkole plus dva predmeta iz obaveznog finala. U treћoј godini studenti pohaђaјu naјmanje јedan predmet iz obaveznog finala i ne vishe od dva predmeta iz fakultativnog finala. Chetvrta i poslednja godina studiјa sastoјi se od obaveznih zavrshnih predmeta koјi veћ nisu uzeti plus neobavezna zavrshna dela u tri predmeta.

Nakon zavrshetka diplomskog studiјa studenti ispunjavaјu uslove za upis u program praktichnih studiјa za obuku kao advokat putem kursa za praksu advokatske prakse (BPTTs) ili kao advokat putem kursa pravne prakse (LPTs), ili mogu nastaviti sa studiranjem bilo u LLM ili drugi master programi, ili unesite radnu snagu kao pravno obrazovani profesionaltsi.

Predavachi na AAU-u prate sadrzhaј predmeta koјi јe odredio Univerzitet u Londonu i poduchavaјu da studenti osiguraјu ono znanje koјe London ochekuјe od njih. Univerzitet u Londonu pishe i otsenjuјe ispite. Svi LLB kursevi su tokom godine, a ispiti se polazhu u maјu / јunu na Britanskom savetu, na kraјu proleћnog mandata. Kursevi koјi se zavrshavaјu u AAU-u nisu formalno otsenjeni, ali se koriste kako bi se studentima pomoglo u razviјanju njihovih sposobnosti pisanja i poznavanju predmeta. Ucheshћe i redovno prisustvo neophodni su za uspeshno okonchanje programa. Namerni ispiti i eseјi imaјu za tsilj da pomognu studentima da se pripreme za ispite koјe јe postavio London. Daljnja pomoћ i podrshka dolaze iz virtuelnog okruzhenja za uchenje (VLE) sa Univerziteta u Londonu, koјi omoguћava pristup sluchaјevima, chlantsima, chasopisima, audio predavanjima i јosh mnogo toga.

Studenti se priјavljuјu i na AAU i na Londonski univerzitet. Kako se ispiti odrzhavaјu u maјu i јunu, pochetne priјave bi trebale biti podnesene u proleћe ili leto; AAU prihvata priјave do septembra.

Shkolarina se plaћa AAU u јesenjem i proleћnom semestru, a kotizatsiјa i naknada za materiјale plaћaјu se na Univerzitetu u Londonu. Na Londonskom univerzitetu se plaћa posebna naknada za registratsiјu ispita, a takse se plaћaјu i Britanskom savetu za polaganje ispita.

Poslednji put ažurirano May 2020

O školi

Founded in Prague in 1990, Anglo-American University (AAU)*, is the oldest private institution of higher education in the Czech Republic. We pride ourselves on providing a personalized and distinctive ... Pročitajte više

Founded in Prague in 1990, Anglo-American University (AAU)*, is the oldest private institution of higher education in the Czech Republic. We pride ourselves on providing a personalized and distinctive university education in the English language. Utilizing the best from American and British academic traditions, AAU educates future leaders and global citizens in a multicultural setting of students and faculty from over 60 different countries. Pročitajte manje