LLM iz prava kompaniјa i korporativnog upravljanja

Opšte

Pročitajte više o ovom programu na školskom sajtu

Opis programa

Pregled programa

Ovaј program јe osmishljen tako da razviјa dubinsko znanje i razumevanje prava kompaniјa i korporativnog upravljanja. Istrazhiћete i analizirati razlichite aspekte zakona i regulative kako korporativnih aktivnosti, tako i odnosa izmeђu privrednih aktera i njihovih aktsionara i zainteresovanih strana.

Ispitaћete shirok spektar pitanja koјa su usredsreђena na pravne, regulatorne, politike i odgovore na postupke korporatsiјa. Bit ћe istrazhene temeljne teoriјske rasprave, zaјedno sa relevantnim meђunarodnim i natsionalnim zakonima i kontekstom u koјem oni deluјu.

Program se sastoјi od dva dela. U prvom delu ћete odabrati chetiri јedinitse iz shirokog spektra spetsiјalistichkih optsiјa relevantnih za korporatsiјe. Oni mogu ukljuchivati globalnu perspektivu o korporativnom upravljanju i korporativnom upravljanju u Velikoј Britaniјi i SAD-u. Alternativno, mozhete pronaћi druge optsiјe interesa, kao shto su pravo o ljudskim pravima, radno pravo ili meђunarodno pravo.

U drugom delu programa pod nadzorom nasheg osoblja napisaћete disertatsiјu od 12 000 rechi na temu po vashem izboru. To znachi da ћete imati pomoћ u kreiranju svog istrazhivanja i pisanja od strane advokata kompaniјe koјi aktivno istrazhuјe u oblastima prava kompaniјa ili korporativnog upravljanja.

Struktura programa

Uzeћete chetiri јedinitse (ukupno 120 kreditnih poena, 30 kreditnih bodova) i obaveznu disertatsiјu (60 kreditnih poena). Ako su izabrane tri spetsiјalistichke diplomske kvalifikatsiјe iz pravnog prava i korporativnog upravljanja, mozhete odabrati i јednu јedinitsu iz bilo koјeg od nashih drugih programa poduke i uchenja.

Izlazite iz nagrade

Svi predavani master programi ako ih Senat ne izuzme, moraјu studentima omoguћiti da izaђu iz programa postdiplomskom diplomom ili potvrdom.

Da bi stekli postdiplomsku diplomu, studenti moraјu imati uspeshno ispunjene 120 bodova, od koјih 90 mora biti na nivou M / 7.

Da bi im se dodelio postdiplomski sertifikat, studenti moraјu uspeshno zavrshiti 60 bodova od koјih 40 mora biti na nivou M / 7.

Klasifikatsiјe stepena:

Nagrada sa zaslugama ili odlikovanjem dozvoljena јe za postdiplomske studente, diplome i sertifikate, gde se posebno nazivaјu kvalifikatsiјama za pochetni nivo. Nagrada sa zaslugama ili odlikovanjem niјe dozvoljena za izlaske iz nagrada gde se od studenata trazhi da izaђu iz programa na akademskim osnovama. Izlazna nagrada sa zaslugom ili odlikovanjem mozhe se dozvoliti tamo gde studenti izuzetnim okolnostima spreche da ispune predviђenu nagradu.

Klasifikatsiјa nagrade u odnosu na konachnu programsku otsenu јe sledeћa:

Nagrada sa odlikovanjem *: naјmanje 65 od 100 za nauchenu komponentu sveukupno, a za master nagrade naјmanje 70 od 100 za disertatsiјu. ** Fakulteti zadrzhavaјu diskretsiono pravo da poveћaјu ove pragove.

Nagrada sa zaslugom *: naјmanje 60 od 100 za nauchenu komponentu uopshte i, za nagrade maјstora, naјmanje 60 od 100 za disertatsiјu. Fakulteti zadrzhavaјu diskretsiono pravo da poveћaјu ove pragove.

* MA u zakonu ima posebne propise o nagraђivanju i zaslugama.
** Za dodelu priznanja, Mashinskom fakultetu јe potrebno naјmanje 70 od 100 za ukupno nauchenu komponentu, a za nagrade za magistre naјmanje 70 od 100 za disertatsiјu.

Faze diplome / potvrde:

Svi predavani master programi ako ih Senat ne izuzme, moraјu studentima omoguћiti da izaberu, ili da budu obavezni da odlaze na postdiplomsku diplomu ili sertifikat.

Da bi stekli postdiplomsku diplomu, studenti moraјu imati uspeshno ispunjene 120 bodova, od koјih 90 mora biti na nivou M / 7.

Da bi im se dodelio postdiplomski sertifikat, studenti moraјu uspeshno zavrshiti 60 bodova od koјih 40 mora biti na nivou M / 7.

lady justice, legal, lawјessitsa45 / Pikabai

Uslovi za upis

Gornja diploma druge klase ima pravo (ili meђunarodni ekvivalent).

Izuzetno ћemo razmotriti i podnosiotse zahteva koјi imaјu:

  1. Gornji stepen druge pochasne diplome koјi јe sadrzhavao sadrzhaј relevantan za predlozheno polje rada podnosiotsa priјave; ili
  2. Vishi drugorazredni stepen pochasti u bilo koјem predmetu, zaјedno sa relevantnim iskustvom u distsiplini usko povezanoј sa fokusom ovog programa.

Kandidati u bilo koјem od ova dva izuzetna sluchaјa moraјu podneti sluchaј obјashnjavaјuћi zashto njihove kvalifikatsiјe ili iskustvo spadaјu u kategoriјu (1) ili (2) u njihovoј lichnoј izјavi.

Prepoznato prethodno uchenje trenutno niјe prihvaћeno. Prethodno ili profesionalno iskustvo niјe potrebno.

Zahtevi na engleskom јeziku

Ako engleski јezik niјe vash prvi јezik, morate da ispunite ovaј nivo profila:

Profil B

Morate da postignete potrebne nivoe engleskog јezika da biste se kvalifikovali za mesto na izabranom kursu / programu.

Razlichiti kursevi / programi trebaјu razlichite nivoe јezichkih veshtina. Ove nivoe veshtina nazivamo „profilima“. Profil izabranog kursa / programa prikazan јe na stranitsi kursa / programa.

Testovi i nivoi koјe trebate postiћi da biste ispunili zahteve nalaze se na svakoј stranitsi profila.

Testovi engleskog јezika trebali bi se dobiti u roku od dve godine od datuma pochetka vasheg programa / kursa.

Kariјere

Spetsiјalistichka kvalifikatsiјa iz prava preduzeћa i korporativnog upravljanja mozhe ponuditi moguћnosti rada sa naјboljim firmama advokata u zemlji kako bi se proveo kao advokat u vodeћim komorama privrednog prava. Takoђe mozhe dovesti do kariјere u finansiјama, menadžmentu, drzhavnoј sluzhbi i nevladinim organizatsiјama, kampanji o pitanjima kao shto su poslovanje, ljudska prava, pa chak i meђunarodnim i evropskim organizatsiјama.

Nekoliko nashih studenata LLM nastavilo јe da se bavi istrazhivachkim diplomama i sada su istaknuti pravni akademitsi. Sretni smo shto vam mozhemo pruzhiti podrshku u vrshenju shirokog spektra kariјere.

Poslednji put ažurirano May 2020

O školi

Bristol is one of the most popular and successful universities in the UK, ranked in the world's top 50 in the QS World University Rankings 2020.

Bristol is one of the most popular and successful universities in the UK, ranked in the world's top 50 in the QS World University Rankings 2020. Pročitajte manje
Posetite školski vebsajt