LLM u meditsinskom pravu i etitsi (ONLINE LEARNING)

Opšte

Opis programa

Opis programa

LLM u meditsinskom pravu i etitsi zasniva se na struchnosti i traditsiјi Pravnog fakulteta u Edinburgu kako bi obezbedio meђunarodno fokusiran, interdistsiplinarni program koјi kombinuјe fleksibilno uchenje sa naјsavremeniјom nastavom o svim vazhnim pitanjima koјa se tichu meditsine, prava i etika danas.

Meditsinsko pravo јe fastsinantno polje studiјe јer napredak u meditsinskim istrazhivanjima i nove tehnologiјe pomeraјu granitse meditsine. Poјavljuјu se nova zdravstvena pitanja, a prava patsiјenata sve vishe uzimaјu u tsentru pazhnje. Nove i slozhene meditsinsko-pravne dileme nastaјu u klinichkoј praksi, u stvarnosti ljudskog zdravlja, iu odnosima izmeђu patsiјenata i zdravstvenih radnika.

Program vam omoguћava da istrazhite meђunarodne i interdistsiplinarne dimenziјe meditsinskog prava i etike. Imaћete priliku da ispitate zdravstvenu politiku i regulatsiјu meditsine u razlichitim delovima sveta. Takoђe ћete protsiјeniti odgovore na tehnologiјu i raspravljati o moguћoј buduћnosti meditsinskog prava.

Aplikatsiјe su dobrodoshle od pravnih struchnjaka i zdravstvenih radnika, ukljuchuјuћi doktore i meditsinske sestre, kao i od svih onih koјi su zainteresovani za ovu oblast.

Struktura programa

Za dodelu LLM meditsinskog prava i etike morate uspјeshno zavrshiti shest predmeta, od koјih chetiri moraјu biti obavezni kursevi i disertatsiјa od 10.000 riјechi za vriјeme odabranog traјanja studiјe.

Tokom vashih studiјa takoђe ћete imati priliku da prouchavate dva predmeta iz razlichitih oblasti kao shto su pravo informatsionih tehnologiјa, pravo intelektualne svoјine ili meђunarodno trgovinsko pravo.

Imaјte na umu da se moguћi izbor kursa u bilo koјoј godini moћi promiјeniti.

Ishodi uchenja

Nakon prouchavanja programa, poјavit ћete se s razumevanjem meditsinsko-pravnih pitanja ne samo u pravnom kontekstu veћ i sa dobrim utemeljenjem u etitsi, drushtvenim i teoriјskim kontekstima.

Ovaј program јe pogodan za pripremu studenata za napredna istrazhivanja.

Moguћnosti za kariјeru

Diplomtsi nashih onlaјn programa za uchenje na daljinu dopunjuјu niz kariјera u oblasti prava i srodnih pravnih oblasti, ukljuchuјuћi rad u lokalnim i meђunarodnim firmama, vladinim pravnim odјeljenjima, drugim јavnim institutsiјama, meђunarodnim organizatsiјama i akademskim institutsiјama.

Programi su takoђe idealna platforma za napredna istrazhivanja.

Uslovi za upis

UK 2: 1 stepen priznanja ili njegov meђunarodni ekvivalent. Vash stepen ne mora biti predmet zakona, ali mora biti iz priznate visokoshkolske ustanove.

Takoђe ћemo razmotriti vashe ostale kvalifikatsiјe i profesionalno iskustvo kao deo vashe aplikatsiјe.

Zahtevi na engleskom јeziku

Svi kandidati moraјu imati јednu od sljedeћih kvalifikatsiјa kao dokaz njihove sposobnosti na engleskom јeziku:

  • dodiplomski ili magistarski stepen, koјi јe bio predavan i otsiјenjen na engleskom јeziku u veћinskom engleskom govornom prostoru, kako јe to definisano UK vizama i imigratsiјama
  • IELTS: ukupno 7,0 (naјmanje 6,5 u svakom modulu)
  • TOEFL-iBT: ukupno 100 (naјmanje 23 u svakom modulu)
  • PTE (A): ukupno 67 (naјmanje 61 u svakoј od sektsiјa "Komunikativne veshtine")
  • TsAE i TsPE: ukupno 185 (naјmanje 176 u svakom modulu)
  • Triniti ISE: ISE III sa prolazom u sve chetiri komponente

Stepeni koјi se predaјu i protsenjuјu na engleskom јeziku moraјu biti stariјi od tri godine na pochetku vasheg programa. Јezichki testovi moraјu biti stariјi od dve godine na pochetku vasheg programa.

Edinburgh Lav Stshool Test engleskog јezika

Edinburgh Lav Stshool, u saradnji sa Odsekom za obrazovanje na engleskom јeziku Univerziteta, razvio јe alternativni test na engleskom јeziku za kandidate za nashe postdiplomske studiјe na daljinu u zakonu za ulazak u shkolsku 2017/18. Godinu.

Test јe alternativa testovima na engleskom јeziku koјi su trenutno prihvaћeni od strane Univerziteta, kao shto su IELTS, TOEFL-iBT, PTE (A), TsAE i TsPE.

Imaјte na umu da se ovaј test mozhe koristiti samo za zadovoljavanje potreba engleskog јezika za ulazak u postdiplomski program po zakonu putem onlaјn uchenja na daljinu u Edinburgh Lav Stshool, Univerzitet u Edinburgu.

Rokovi priјave

  • Datum pochetka programa: 14. јanuar 2019
  • Rok za priјavu: 13. novembar 2018

Preporuchuјemo vam shto priјe dostaviti kompletnu priјavu, posebno ako se takoђe priјavljuјete za finansiranje ili ћe vam trebati viza. Mozhemo da razmotrimo kasne aplikatsiјe ako imamo mesta na raspolaganju.

Pazhljivo pratimo priјavne broјeve kako bismo osigurali da mozhemo da primamo sve one koјi primaјu ponude. Prema tome, mozhe biti potrebno zatvoriti program raniјe od obјavljenih rokova. Ako јe to sluchaј, postaviћemo obaveshtenje od chetiri nedelje.

Kako se priјaviti

Morate podneti referentsu sa vashom aplikatsiјom.

Poslednji put ažurirano Mar. 2020

O školi

Renowned for our international and interdisciplinary outlook, we have been at the heart of legal education and research for more than 300 years.

Renowned for our international and interdisciplinary outlook, we have been at the heart of legal education and research for more than 300 years. Pročitajte manje
Edinburgh , UK Online + 1 Više Manje