AKO ZhELITE biti strateshki mislilats u IP, dovrshili LLM NA UЈ!

"Buduћnost natsiјe zavisi u velikoј meri na efikasnost industriјe, i efikasnost industriјe zavisi u velikoј meri o zashtiti intelektualne svoјine." Sudiјa Richard Pozner u Rotskvell Graphits Sistems, Ints. v. Dev industriјe, 925 F.2d 174 (7 Tsirtsle. 1991)

Polje intelektualne svoјine (IP) dostizhe shirok, a verovatno јe naјdinamichniјi oblasti prava, јer stalno menja. Shta se to odnosi? Priroda IP se naјbolje razumeti kroz poreђenju sa drugim, konkretnim, oblika svoјine. Јedan od primera јe nepokretna imovina, kao shto јe komad zemlje.

Drugi primeri su stvari, kao shto su vozila, sat, ili fudbalske lopte. U ovim sluchaјevima јedan ima pravo na samog obјekta. Drugim rechima, vasha prava ћe biti povreђena ako јe obјekat unishten. Polozhaј sa IP јe drugachiјa. Kao primer mozhe biti patent za par za noћno osmatranje dvogled. Prava intelektualne svoјine u patenta neћe biti povreђena, ako se dvogled unishteni. Razlog za ovo јe da јe pronalazak koјi јe zashtiћen a ne dvogled. IP јe, prema tome, da јe telo zakona koјi regulishe stvaranje i korishћenje nemateriјalne imovine, kao i sprovoђenje nastalih prava. Obјekti razlichitih prava intelektualne svoјine obichno ukljuchuјu patente, autorska prava, registrovani dizaјn i zashtitne znakove.

Da bi ispravno razumeo sva ova pitanja, neophodno јe da se prouchavaјu na visokom nivou. Neophodno јe shvatiti kako zakonodavstvo i praksu koјi se odnosi na odreђenu distsiplinu. U savremenom poslovnom svetu, postalo јe nemoguћe da se pravilno postupa sa komertsiјalnim transaktsiјama bez potrebnog IP pozadini. Ovo mr ima za tsilj da pruzhi studentu sa potrebnim alatima za navigatsiјu IP peјzazh, i stvaraјu sviјest o zamkama ili moguћnosti koјe mogu da se predstave. U stvari, u datim situatsiјama, nosilats naprednog stepena u IP mozhe biti prednost za odreђeni zadatak preko nekoga ko nema takvu kvalifikatsiјu.

S obzirom na slozhenu prirodu IP, STUDENTI imati naјvishe koristi od interaktivni TsLASS okruzhenju. To јe spetsifichni TsILj stepena da podstakne takva interaktsiјa.

Shta ћu biti uchio? Vi ћete biti uchenja vishe od:

  • Robna marka zakon
  • Autorska prava i internet zakon
  • patent lav
  • Takoђe ћete napisati disertatsiјu o nekom zakonu temu intelektualne svoјine.

PREDAVAChI

Koordinator kursa јe profesor Vim Alberts, koјi ima 20 godina radnog iskustva. On ћe biti uz asistentsiјu drugim akademitsima, kao i praktichara.

Stipendiјe

Stipendiјe su dostupne. Studenti koјi zavrshe svoјu diplomu u roku od dve godine, ispunjavaјu uslove za nadoknadu svoјih shkolarinu (bez kotizatsiјe i ITsT Levi, i pod odreђenim uslovima).

Zahtevi za priјem

U printsipu, kao minimalni uslov priјema, studenti moraјu stekli u proseku 65% za prava subјekata u njihovom LLB stepenu.

Kariјera

IP mr bi moglo dovesti do kariјere:

  • advokat
  • advokat
  • pravni savetnik u vladi
  • pravni savetnik u privatnom sektoru

To bi takoђe otvoriti vrata za pozitsiјu u regulatornog okruzhenja ili radno mesto u meђunarodnoј agentsiјi.

Za dodatne informatsiјe i pitanja u vezi sa zahtevima za priјem, zatvaranju datume i protseduri priјave, kao i sushtinu kursu, obratite se fakultet:

Mrs P Magongoa: Autskland Park Kingsvai Kampus
tel: 011 559 3843, E-mail: phaladim@uј.ats.za, veb: vvv.uј.ats.za/lav

Jezik održavanja programa:
English

Pogledajte još 14 programa koje nudi University of Johannesburg »

Ovaj kurs je Na kampusu
Start Date
Feb. 2020
Duration
2 Недеља
Redovne studije
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
Feb. 2020
Krajnji rok za prijavu

Feb. 2020