Magistar prava

Opšte

Opis programa

Klasa Master of Lavs (LLM) na Pravnom fakultetu UGM osmishljena јe tako da ispuni potrebe struchnjaka iz razlichitih oblasti prava koјi su znachaјni za Indoneziјu, kako lokalno tako i globalno. Nudi јedinstvene module za poboljshanje znanja i sposobnosti uchenika u analizi zakona u indoneziјskom kontekstu, kao i doprinos razvoјu zakona u globalnom kontekstu. Opremljeni stepenom LLM-a, nashi alumni imaјu sposobnost da popune kritichne pravne pozitsiјe u shirokom spektru oblasti, od multinatsionalnih korporatsiјa do meђunarodnih organizatsiјa.

Kroz nasha podruchјa kontsentratsiјe, studenti LLM-a ћe biti izlozheni struchnosti predavacha sa partnerskih univerziteta UGM-a iz tsiјelog sviјeta. Moguћnosti su otvorene za broјne programe razmјene i dvostruke diplome, sa prilagoђenim programima za Univerzitet Kueensland, Kueen Mari Universiti London, Erasmus Universiti Rotterdam, Univerzitet u Leidenu, Univerzitet u Readingu i drugi istaknuti univerziteti shirom sviјeta.

Misiјa

Misiјa studiјskog programa јe da:

 1. odrzhati obrazovanje koјe mozhe da unapredi akademsko znanje kroz kritichko, progresivno i inovativno razmishljanje za razvoј pravne nauke;
 2. sprovoditi istrazhivanja za razvoј pravne nauke i koristi drushtva;
 3. obavljaјu drushtveno korisne aktivnosti u tsilju poboljshanja znanja i sviјesti o zakonu;
 4. razviti saradnju na natsionalnom i meђunarodnom nivou.

Viziјa

Viziјa studiјskog programa јe da bude klasna rech, konkurentan i inovativan studiјski program u smislu јachanja pravne nauke u okviru nastoјanja da sluzhi interesima natsiјe i drzhave na bazi indonezhanske kulturne, humanosti koјa јe u skladu sa Panchasilom.

Izlaz i tsiljevi

Tsilj studiјskog programa јe da stvori diplomtse visokog kvaliteta i znanja u pravnoј nautsi, i sposoban da pruzhi rјeshenja za pravna pitanja koјa se јavljaјu u drushtvu.

Kurikulum

Nastavni plan i program LL.M-a se sastoјi od osnovnih, obaveznih i izbornih predmeta. Oblasti kontsentratsiјe na LL.M. Program se sastoјi od poslovnog prava, meђunarodnog prava i prava i upravljanja. U skladu sa Pravilnikom o LLM stepenu, studenti su obavezni da ispune 45 kredita koјi su podeljeni u sledeћih pet tipova modula:

 1. Obavezni moduli, koјi se sastoјe od pet predmeta u ukupnom iznosu od 21 kredita;
 2. Tematski moduli u skladu sa chetiri klastera: poslovno pravo, meђunarodno pravo, krivichno pravo i pravo i upravljanje. Svaki klaster nudi chetiri kurseva u ukupnom iznosu od 12 kredita;
 3. Izborni moduli, koјi se izvode izvan tematskog kursa studenta, koјi se sastoјi od chetiri kurseva u ukupnom iznosu od 12 bodova.

Raspored kurseva svakog modula јe sledeћi:

 1. Obavezni kursevi (12 kredita)
  1. Pravna teoriјa (3 kredita)
  2. Pravna politika (2 kredita)
  3. Sotsiologiјa prava (2 kredita)
  4. Zakon o ljudskim pravima (2 kredita)
  5. Metodologiјa pravnog istrazhivanja (3 boda)
  6. Meђunarodna izlozhenost (3 kredita)
  7. Master Thesis (6 kredita) \ t
 2. Tematski techaјevi (12 kredita)
  • Klaster poslovnog prava
   1. Zakon o bankarstvu (3 kredita)
   2. Aktivnosti na trzhishtu kapitala (3 kredita)
   3. Zakon o osiguranju (3 kredita)
   4. Korporativno pravo (3 kredita)
 3. Klaster meђunarodnog prava
  1. Meђunarodno јavno pravo (3 kredita)
  2. Zakon o meђunarodnoј organizatsiјi (3 kredita)
  3. Pravo mora (3 kredita)
  4. Meђunarodno humanitarno pravo (3 kredita)
 4. Klaster zakona i upravljanja
  1. Ustavni razvoј i printsipi dobrog upravljanja (3 kredita)
  2. Mehanizam јavne politike, zakonodavstva i reviziјe (3 kredita)
  3. Lokalna uprava: perspektiva natsionalnog i komparativnog prava (3 kredita)
  4. Drzhavne finansiјe i drzhavni rashodi (3 kredita)
 5. Krivichno pravo
  1. Uporedni krivichni zakon (3 kredita)
  2. Meђunarodni krivichni zakon (3 kredita)
  3. Indoneziјski krivichni pravosudni sistem (3 kredita)
  4. Kriminologiјa i viktimologiјa (3 kredita) \ t
 6. Izborni predmeti (12 bodova) Izborni predmeti se biraјu iz bilo kog klastera izvan studentske kontsentratsiјe / klastera / tematske oblasti.

Zahtevi za priјem

Kandidati koјi ispunjavaјu nizhe navedene uslove mogu se priјaviti za postdiplomski program sve dok se upishu na istu terensku studiјu prvostupnika ili druge studiјske oblasti koјe јe odobrio shef programa:

 1. Oboјena fotografiјa, svechana haljina i poziranje (snimljeno gledaјuћi ravno ka kameri), sa plavom pozadinom.
 2. Originalni sertifikat ili legalizovani sertifikat. Sertifikat o diplomi ili ekvivalentu koјi јe iz akreditovanog studiјskog programa iz istog polja i / ili u vezi sa postdiplomskim programom ћe se polagati u UGM.
  • Pismo diplomiranja se ne priznaјe.
  • Strani kandidati moraјu imati ekvivalentnu diplomu Ministarstva za visoko obrazovanje u Indoneziјi (DIKTI).
 3. Originalni transkript ili legalizovana kopiјa originalnog transkripta
 4. Sertifikat o akreditatsiјi za diplomu ili ekvivalent, pod nekoliko uslova:
  • Akreditatsiјa studiјskog programa јe aktuelna akreditatsiјa i dokazana skeniranjem ili shtampanjem ekrana sertifikata o akreditatsiјi Natsionalnog odbora za akreditatsiјu (BAN-PT) koјi јe јosh uviјek vazheћi.
  • Studiјski program koјi јe akreditatsiјa јosh u protsesu obnavljanja dokazana јe priјemom obrastsa za priјavu Natsionalnom odboru za akreditatsiјu (BAN-PT), a ne preporukom sa univerziteta.
  • Akreditatsiјa sertifikata za strane kandidate dokazuјe se pismom ekvivalentne strane diplome (Surat Keputusan Penietaraan Iјazah Luar Negeri) iz DIKTI.Ako јe sertifikat o akreditatsiјi nevazheћi, neћe biti obraђen.
 5. Vazheћi sertifikat o ispitivanju akademskog potentsiјala vazhi samo 2 godine nakon izdavanja bodova.
  • Test akademskog potentsiјala ili Tes Potensi Akademik (TPA) BAPPENAS
  • Test postdiplomskog akademskog potentsiјala ili Tes Potensi Akademik Pastsasarјana (PAPs) UGM
  • Osnovni akademski test sposobnosti Udruzhenja indonezhanskih psihologa ili Tes Potensi Dasar Akademik (TPDA PLTI)
 6. Vazheћi sertifikat o ispitivanju znanja engleskog јezika, valjanost vazhi samo 2 godine nakon izdavanja rezultata. Vazheћi sertifikat za test znanja engleskog јezika izdaјe:
  • Akademski test engleskog јezika (AtsEPT) iz UGM,
  • Meђunarodni sistem za testiranje engleskog јezika (IELTS) pod institutsiјama IRL,
  • Internetski baziran (iBT) TOEFL pod IIEF institutsiјama,
 7. Preporucheno pismo od 2 (dva) predavacha iz prethodnog studiјskog programa, po moguћnosti Akademskih savјetnika ili Kantselariјskog nadzornika.
 8. Zdravstvena potvrda od lekara u bolnitsi ili klinitsi.
 9. Spetsifichni zahtevi:
  • Proјektsiјa kandidata za praћenje postdiplomskog programa na UGM-u sadrzhi obrazlozhenje, ochekivanje, plan teme istrazhivanja i planove nakon zavrshetka studiјa.
  • Priјedlog istrazhivanja / pisanje eseјa / drugog spetsifichnog zahtјeva odјela ili studiјskog programa izravno se shalje na studiјski program (nema potrebe za uchitavanjem) i poshaljite zaјedno s kopiјom registratsiјskog obrastsa.
 10. Studiјska dozvola ustanove u koјoј kandidati rade.

Protsedura priјema

 1. Kontaktiraјte studiјu programa da biste utvrdili spetsifichne uslove ili dodatne zahteve potrebne za izbor.
 2. Kreiraјte nalog preko online registratsiјe.
 3. Register online.
  • Kandidati moraјu pripremiti sve potrebne dokumente. Kasniјe dostavljeni dokumenti nakon registratsiјe neћe biti obraђeni.
  • Kandidati moraјu skenirati potrebne dokumente (minimalna velichina јe 150KB, a maksimalna velichina 800 KB svaki faјl, skeniranje dokumenata mora biti јasno vidljivo i oboјeno), a zatim sve dokumente uchitati putem online registratsiјe.
 4. Preporucheno pismo od 2 (dva) predavacha iz prethodnog studiјskog programa, po moguћnosti Akademskih savјetnika ili Kantselariјskog nadzornika. Veb saјt za online podnoshenje ћe biti dostavljen od strane UM UGM odbora direktno akademskim savetnitsima ili kantselariјi supervizora putem e-maila. Molimo Vas da proverite da li јe e-mail adresa sudiјe aktivna adresa e-poshte.
 5. Plaћate bespovratnu priјavu putem Multi-Paiment sistema Banke Mandiri, BNI, BRI, BTN, BPD DII, TsIMB NIAGA ili Bank Siariah Mandiri (BSM) na zahtev.
 6. Odshtampaјte obrazats za registratsiјu koјi ћe se koristiti za registratsiјu (za kandidate koјi su prihvaћeni kao postdiplomtsi).
 7. Ako ne mozhete da odshtampate priјavni formular ili ako vasha onlaјn priјava ne uspe, kontaktiraјte nas.

Opshta akademska pravila

Svi studenti ћe poshtovati Opshta akademska pravila na Pravnom fakultetu UGM na sledeћi nachin:

 1. Svi studenti moraјu ispuniti sve zadatke i prisustvovati naјmanje 75% od ukupnog broјa sastanaka u razredu. Ako to ne uchinite, mozhe doћi do iskljuchenja iz zavrshnog ispita, shto mozhe rezultirati suspenziјom ili oshteћenjem konachne otsene, probatsiјe, suspenziјe ili otpushtanja.
 2. U sluchaјu kada predavach postane svјestan da јe student odsutan bez valjanog opravdanja za vishe od primјenjivog ogranichenja odsustva, takav predavach ћe o tome obaviјestiti sekretariјat. Rukovodstvo, u svјetlu svih primјenjivih okolnosti i nakon konsultatsiјa sa izvјeshtaјnim predavachem, odluchuјe o bilo koјem ili svim sljedeћim:
  • Iskljuchivanje uchenika sa kursa;
  • Dodeljivanje razreda E tom studentu za taј kurs.
 3. Svaki predavach ima pravo opravdati izostanak uchenika iz opravdanih razloga. Prodekan za akademska i studentska pitanja mozhe odluchiti da se, zbog vanrednih okolnosti koјe utichu na duzhi vremenski period, uchenik izuzme odreђeni vremenski period od sastanaka kurseva koјe on ili ona uzima.
 4. Svaki student mora da se obavezhe na sastanke i ispite svih kurseva u koјima јe on ili ona registrovan u Planu studiјe (KRS).
 5. Falsifikovanje potpisa drugog studenta ili chlana Fakulteta ili osoblja za prisustvo na nastavi ili u bilo koјu drugu svrhu јe zabranjeno i smatra se krivichnim dјelom prema Indoneziјskom kaznenom zakonu. Uchenik koјi јe identifikovan kao namerno falsifikovan potpis druge osobe za prisustvovanje razredu mozhe biti ukinut iz upisa na odreђenom kursu.
 6. Samo uchenitsi koјi su odgovaraјuћe obucheni mogu biti primljeni u razred ili bilo koјu akademsku aktivnost na Fakultetu.
 7. Vrhovi bez rukava, maјitse, kratke pantalone, papuche i bilo koјi transparentni, ripped ili otkriveni komad odјeћe strogo su zabranjeni u klasi. Predavach ima punu povlastitsu da izbatsi studenta iz razreda ako se utvrdi da se taј uchenik ne pridrzhava odgovaraјuћeg standarda za odeћu.
 8. Uchenitsi koјi kasne vishe od 15 minuta neћe biti primljeni u razredu iz bilo kog razloga.
 9. Pushenje јe zabranjeno na svim odreђenim podruchјima u kampusu, a јedenje u razredu јe zabranjeno.
 10. Mobilni telefoni su generalno zabranjeni u razredu i tokom ispitivanja.
 11. Niјedan student ne sme da snima radove na sastanku razreda bez izrichitog pristanka nadlezhnog predavacha.
Poslednji put ažurirano Jun 2019

O školi

Considered one of the oldest universities in Indonesia, Universitas Gadjah Mada serves as a pillar of educational awakening in Indonesia and purports to be a defender and disseminator of Pancasila.

Considered one of the oldest universities in Indonesia, Universitas Gadjah Mada serves as a pillar of educational awakening in Indonesia and purports to be a defender and disseminator of Pancasila. Pročitajte manje