Read the Official Description

build

Универзитет у Генту је предузетнички универзитет са међународном жалбом. Наш мото је "Даре то тхинк": где се охрабрује 37.000 студената и 8.000 запослених да усвоје приступ критичког мишљења. Плурализам и друштвена посвећеност су камен темељац наше филозофије, као што су различитост, партиципација и независна мисао.

Иако учешће у програмима ЛЛМ и МСц захтијева довољну финансијску подршку, одлуке о пријему се доносе без обзира на лична средства кандидата. Накнадне одлуке у вези са финансијском помоћи ће омогућити студентима који требају спољну финансијску подршку да процене финансијску изводљивост њихове примене.

Универзитет у Генту је једна од водећих високошколских и истраживачких институција у земљама ниских земаља. Смештен у историјском граду прилагођеном студентима у културном и економском средишту Европе, Универзитет у Генту је активни партнер у широком спектру националних и међународних мрежа за образовање, науку и индустрију. Иако је универзитет у Генту званично универзитет који говори холандски језик, енглески језик је широко распрострањен од стране студената и особља. Штавише, међународни студенти могу да изаберу широк избор курсева и програма енглеског језика, као што су наши ЛЛМ програми.

11 факултета Универзитета у Генту састоји се од 125 одјела, нудећи високо квалитетне, истраживачке програме у широком распону академских дисциплина. Међународна студентска популација (11,5%) потврђује квалитет и разноликост образовања и истраживања Гентског универзитета. Универзитет у Генту је 61. најбољи универзитет на ранг листи Шангаја 2018. године. Сви ови фактори, у комбинацији са снажним међународним фокусом, чине универзитет у Генту врхунским универзитетом у Европи.

Правни факултет

peoppe

Правни факултет се налази у историјском центру града Гента. Иако заузима низ историјских грађевина из седамнаестог и деветнаестог века, поседује модерне наставне садржаје, укључујући одличне библиотеке и добро опремљене рачунарске објекте.

Званични наставни језик је холандски језик, осим специфичних постдипломских програма на енглеском језику као што је ЛЛМ

Факултет се састоји од више од 80 професора и око 90 асистената који се, поред наставе, интензивно баве истраживањима, писањем, предавањима и јавним службама. Многи њени чланови имају међународну репутацију у својој области специјализације, учествују у националним и међународним пројектима и позвани су као стручњаци у припреми јавне политике. У ЛЛМ програмима, неколико страних професора са међународном репутацијом учвршћује факултет за специфичне курсеве.

Гхент Лав Сцхоол је ЕУ "Јеан Моннет центар изврсности", препознатљив по својој стручности и расположивим ресурсима за право Европске уније. Са институцијама ЕУ у својој близини, Гхент Лав Сцхоол нуди све неопходне услове за дубинско проучавање закона и праксе Европске уније и међународног пословног права. Ученици такође могу имати користи од одличне библиотеке, која се удвостручује као Европски документациони центар.

Са студентском популацијом од око 4.000 студената, Ghent University Law School је тренутно једна од највећих правних школа у Фландрији и Белгији. Многи њени алумни играју значајну улогу у правном систему као владини званичници, судије, чланови домаћих и међународних адвокатских канцеларија или као професори права на другим белгијским и страним универзитетима.

Ghent University Law School убраја се међу своје бивше премијере бивши белгијски премијер и лидер странке АЛДЕ, Гуи Верхофстадт и други истакнути министри белгијске федералне владе и фламанске владе, чланови Касационог суда, Уставног суда и Државног савјета. у Белгији.

За више информација о Ghent University Law School у Ghent University Law School , посјетите ввв.угент.бе/ре.

Програм ЛЛМ

llm

Програм ЛЛМ састоји се од три специјализована ЛЛМ-а од којих потенцијални дипломирани студенти могу бирати, односно:

 • ЛЛМ за међународно и европско право; или
 • ЛЛМ из међународног пословног права; или
 • ЛЛМ у праву Европске уније.

Специјализована природа програма омогућава студентима да развију специфичне вештине и компетенције у областима које се брзо развијају у оквиру права ЕУ. Три програма ЛЛМ-а пружају ученицима могућност да сами креирају своје студије у складу са својим каријерним приоритетима. Омогућава им да стекну експертизу о многим релевантним и актуелним питањима међународног права. Ипак, иако су курсеви можда специјализирани и прилагођени потребама ученика, оно што им је заједничко је да су сва три ЛЛМ програма идеална за студенте изван ЕУ који требају темељну подлогу у ЕУ прописима и за оне из унутар ЕУ који желе да избјегну провинцијску студију националног права.

Укратко, ЛЛМ програм Ghent University Law School у Ghent University Law School представља значајан корак за адвокате и професионалце који захтијевају знање о праву ЕУ и / или институцијама ЕУ за развој каријере. За додатне информације које се односе на сваки од специјализованих курсева, студентима се саветује да посете званични сајт ЛЛМ Програма.

Пријавите се за академску годину 2019-2020 од 1. октобра 2018. путем хттп://ввв.лав.угент.бе/алт="ллм/апплицатион-форм!

Најважније од ЛЛМ програма

12883_program_highlights.png

Програми ЛЛМ-а из Гхент Лав Сцхоол-а осигуравају да се нове каријерно-оријентисане ван-наставне активности додају годишње на ЛЛМ студије на Универзитету у Генту како би се ојачала ваша биографија (да бисте осигурали занимљив посао у европским или међународним институцијама и организацијама истакнуте правне и консултантске фирме).

12880_3.png

Практични курс "Вештине за правнике"

Овај основни ЛЛМ курс је првобитно осмишљен да развије вјештине студената права и да побољша њихову течност и писменост у читању, савјетовању, кориштењу и писању правног енглеског језика, као и развоју комуникацијских и презентацијских вјештина. Данас овај курс постаје све узбудљивији и практичнији!

Унапређени курс „Вештине за правнике“ састоји се од следећих блокова:

 • Овладавање правним енглеским и правним истраживањима и вештинама презентације за адвокате
 • Вежбање као међународни адвокат и упознавање са животом у адвокатској фирми
 • Семинар о црасх-течају о изради комерцијалних уговора
 • Преговарање и посредовање
 • Серија предавања водећих правника, политичара и економиста из цијелог свијета.

Дајући вам знање, вештине и технике да импресионирате свог послодавца од првог дана на послу - то је оно чему тежимо!

Учешће у Моот Цоуртс

Недавно су наши студенти ЛЛМ-а добили изузетну могућност учешћа у Моот Цоуртс-у као дио њиховог службеног програма.

Добијте искуство из прве руке у молбама и доказу да сте мотивисани и посвећени студенти тако што ћете учествовати у једном од следећих такмичења Моот Цоурт-а:

 • Европски правни суд
 • Виллем Ц. Вис Међународни суд за трговинску арбитражу
 • Међународно такмичење Моот Цоурт Пх.

"Правна клиника: људска права" као изборни предмет

Студенти раде у такозваној 'правној клиници' у стварним пројектима, у малим групама. Пројекти могу подразумијевати истраживања, извјештаје или савјете који се достављају организацији која је активна у области људских права. Они се могу односити и на припрему списа предмета који ће бити поднесен суду. Правна клиника припрема уписане студенте за њихов будући рад у све разноврснијем и конкурентнијем националном и међународном професионалном окружењу.

Суммер Интернсхип Сцхеме

Наши ЛЛМ програми покушавају да континуирано служе као платформа за корак напријед у каријери наших студената: нудимо нека предавања оријентисана ка каријери и цоацхинг нашим студентима ЛЛМ-а како би их боље припремили за различите процесе пријаве и интервјуе који воде ка потенцијалном међународном запошљавању . ЛЛМ студентима нудимо и могућности за умрежавање током разних гостујућих предавања и догађаја.

Недавно смо увели 1-месечни летњи (неплаћени) програм стажирања за најбоље дипломце ЛЛМ-а. Циљ нам је да ускладимо интересе најбољих дипломаца и потенцијалних послодаваца и понудимо радним студентима који су постигли најбоље резултате и импресионирали професоре са њиховом мотивацијом да успију да стекну шансу за стажирање на Правном факултету у Генту. фирме и невладине организације!

Програм менторства

Покренули смо овај програм како бисте могли разговарати о својим плановима каријере и добити савјете од наших сјајних и искусних алумнија који ће доћи и подијелити своје знање и практично искуство с вама, правницима у формирању, кроз различита предавања и тренинге!

Услови за упис

Студенти имају право на пријем ако испуњавају следеће критеријуме за пријем:

 • Да има диплому права, односно степен који у земљи поријекла чини правним лицем. Студенти на завршној години додипломских студија могу се пријавити и могу бити условно примљени, уз успјешно завршен студиј.
 • Изузетно, након испита њиховог курикулума и с обзиром на стечене компетенције, могу се примити и кандидати који немају диплому права. У таквом случају, пријем може бити подложан ограничењима у погледу курсева које треба слиједити.
 • Да предочите доказ о довољном познавању енглеског језика (Примењује се за све оне који не говоре матерњи језик. Потребан нам је минимум од 560 за папир ТОЕФЛ, 95 за Интернет ТОЕФЛ или 7 за ИЕЛТС. Међутим, постоји могућност да добијете изузеће за потенцијалним кандидатима који су завршили студијски програм од најмање једне године (једнако 60 ЕЦТС бодова) на високошколској установи на енглеском језику (по представљању одговарајућег документа којим се доказује завршетак таквог програма)).
 • Да има довољну финансијску подршку, како је назначено у пријавном обрасцу, било путем личних финансијских средстава или путем финансијске помоћи. Напомињемо да је школарина за програм ЛЛМ 5524,30 еура.
 • Да поднесе захтев за пријем у ЛЛМ програм са свим потребним документима.

Процес пријаве за академску годину 2019-2020 је отворен од 1. октобра 2018. године! Пријавите се овде: хттп://ввв.лав.угент.бе/ллм/апплицатион-форм

Апликација поступак

Процес одабира координира Одбор за међународне односе Правног факултета. При избору студената, Одбор узима у обзир академски потенцијал, озбиљност сврхе и мотивацију. Селекција је признање, не само у односу на досадашњи рад кандидата, већ и на његову / њену веровану способност да се добро понаша у захтевном ЛЛМ програму и да допринесе ЛЛМ групи.

Правна школа у Генту не дискриминише ниједног подносиоца захтјева на основу расе, боје коже, националности или етничког поријекла, вјере, доби, спола, сексуалне оријентације, брачног или родитељског статуса, хендикепа, прихода или особних финансијских средстава.

Иако учешће у ЛЛМ програму захтијева довољну финансијску подршку, одлуке о пријему се доносе без обзира на лична средства кандидата. Накнадне одлуке у вези са финансијском помоћи ће омогућити студентима који требају спољну финансијску подршку да процене финансијску изводљивост њихове примене.

Школарине и накнаде

Универзитет у Генту је државни универзитет, а његова политика је да задржи минимум школарине (за ЛЛМ програм износи 5524,30 евра). Међутим, Универзитет пружа неколико Топ-Уп грантова, који се могу наћи на веб страници Универзитета.

Сам програм ЛЛМ нема средстава за стипендије за подршку трошкова живота у Генту. С друге стране, програм ЛЛМ нуди ограничен број стипендија или дјеломичних / потпуних ослобађања од плаћања школарине, у зависности од његових буџетских ограничења и потребе кандидата.

Важно је, међутим, схватити да финансијска ограничења обично смањују број стипендија / ослобађања на ниво који је знатно испод њихове потражње. Подносиоци захтева су стога снажно позвани да буду финансијски самоодрживи, било личним средствима или посредством треће стране.

Одлуке о финансијској помоћи универзитету доносе се након одлуке о пријему.

Финансијска помоћ

Кандидате за ЛЛМ се охрабрује да истраже начине за финансијску помоћ изван програма ЛЛМ. Треба, међутим, нагласити да ЛЛМ програм не може пружити никакву техничку или логистичку подршку за ове вањске процесе пријаве, осим препорука и / или потврда о примјени или одабиру, гдје је то потребно.

Локација

grad

Студирати у Генту је истина да ради у срцу Европе! Брисел и његове бројне институције ЕУ су само кратка, удобна и повољна вожња влаком. Хаг, Луксембург и Стразбур сви главни институционални главни градови су одавде мање од једнодневног путовања, а заједно са Бриселом, већину њих ћемо посетити за време вашег боравка. И наравно, за оне који желе да истраже велике метрополе Европе, Гент је фантастичан прилаз.

Са директним приступом европској железничкој мрежи велике брзине и већим међународним аеродромом, на дохват руке ћете моћи да посетите Париз, Лондон, Берлин и још много узбудљивих дестинација у капи шешира. Задржаћемо вас, али ћете такође имати времена да откријете неке од великих европских градова у вашој властитој удобности и да ћете имати минимум буке.

Гхент Лав Сцхоол се налази на Университеитстраат 4-6, 9000 Гхент, Белгија. Главна административна зграда Универзитета у Генту, Ректорат, налази се у Синт-Пиетерсниеувстраат 25, 9000 Гент, Белгија.

Смештај

Са својим универзитетским и другим високошколским установама, град Гент има студентску популацију од око 50.000. Тржиште становања је стога разумљиво растегнуто. За долазне стране студенте проналажење одговарајућег смјештаја савршено је изводљиво, али може захтијевати мало труда и флексибилности. У суштини постоје два начина за проналажење одговарајућег стамбеног простора: кроз приватно тржиште или кроз универзитетско становање.

Можете затражити смештај у универзитетским резиденцијама након пријема у ЛЛМ програм.

Студентски живот

12884_student_life.png

Наш универзитет и правни факултет има програме размјене са бројним универзитетима широм свијета. Правни факултет сваке године привлачи стотине страних студената. Ваш разред ЛЛМ ће одражавати ову културну разноликост. Ваши професори и предавачи ЛЛМ-а ће укључити међународне стручњаке. Ваше ЛЛМ искуство у Генту ће, као резултат тога, бити много више од академског образовања. То ће такође бити културно искуство једном у животу. Упознат ћете, проучавати и живјети са занимљивим и талентираним људима из цијелог свијета. Оставићете ово место обогаћеним и просветљеним људским бићем са бољим разумевањем данашњег света и везама и везама које прелазе многе границе. За више фотографија, посјетите нашу ФБ страницу гдје често ажурирамо вриједне савјете и тренутне активности - академски и изваннаставни: ввв.фацебоок.цом/ллмугент.

Programs taught in:
енглески језик

Ova škola takođe nudi:

LLM

Ghent University Law School

ЛЛМ програм европског права посвећен је правном окружењу Европске уније. То окружење се састоји од права ЕУ као таквог, али и међународног права и државе чланице ... [+]

ЛЛМ из међународног и европског права нуди најшири спектар могућности доступних студентима са међународном каријером или истраживачком оријентацијом. Омогућава ученицима да одаберу курсеве из мноштва тема од европске (ЕУ) или међународне важности, омогућавајући образовни програм прилагођен њиховим личним интересима и потребама каријере. Ghent University Law School има широк спектар курсева енглеског језика о великом броју европских и међународних правних питања. ЛЛМ програм пружа студентима могућност да сами осмисле курс проучавања у складу са својим каријерним приоритетима. Омогућава им да стекну експертизу о многим релевантним и актуелним питањима међународног права. За студенте који желе да широко развију своје вештине и знање за каријеру међународне димензије, овај програм нуди најбољу могућу личну припрему. Иако омогућава студентима да се фокусирају на одређене теме од интереса, она у потпуности задовољава потребе оних ученика који траже опште европско и међународно правно образовање. Својом комбинацијом академских и практичних модула, програм припрема студенте за међународни професионални живот који је све више стварност правних стручњака широм свијета.... [-]

Белгија Ghent
September 2019
Redovne studije
10 месеци
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Ghent University Law School

ЛЛМ у међународном пословном праву је водећи програм за студенте који желе да се специјализују у ... [+]

ЛЛМ у међународном пословном праву је водећи програм за студенте који желе да се специјализују у међународним правним аспектима пословне праксе у нашем глобализованом свету. Иако дозвољава одређени степен личног избора, он усмерава студенте ка кључним правним основама међународног пословног права, гарантујући напредни степен са стварном додатом вредношћу у пословно оријентисаној каријери. Гент ЛЛМ из међународног пословног права омогућава студентима да стекну детаљна знања о свим областима праксе и да буду усмерени ка будућим или већ искусним адвокатима и правним саветницима који се баве комерцијалним, корпоративним, хартијама и банкарским правним питањима, као и међународним економским питањима. право. Изграђен око познатог Института за финансијско право, програм комбинира стручност својих професора са стручношћу искусних практичара у областима као што је М... [-]

Белгија Ghent
September 2019
Redovne studije
10 месеци
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Ghent University Law School

ЛЛМ у праву Европске уније представља најбоље од реномиране стручности Гхент Лав Сцхоол-а у ЕУ ... [+]

ЛЛМ у праву Европске уније представља најбоље од реномиране експертизе Правног факултета у Генту у области права ЕУ за студенте који желе да се специјализују за право и институције Европске уније. Пажљивом комбинацијом обавезних основних курсева и изборних специјалистичких курсева, ученици добијају свеобухватно високо образовање о праву ЕУ, задржавајући слободу фокусирања на личне каријере или истраживачке потребе. Гхент Лав Сцхоол је ЕУ „Јеан Моннет центар изврсности“, признат по својој стручности и расположивим ресурсима за право Европске уније. Са институцијама ЕУ у својој близини, Гентска правна школа нуди све неопходне услове за дубинско проучавање закона и праксе Европске уније. Ученици такође могу имати користи од одличне библиотеке, која се удвостручује као Европски документациони центар. Са сталним ширењем и даљом интеграцијом Европске уније иу све глобалнијем правном окружењу, ЛЛМ нуди додатну диплому о праву која је кључна за међународно тржиште рада. Специјализована природа програма омогућава студентима да развију специфичне вештине и компетенције у областима које се брзо развијају у оквиру права ЕУ. Укратко, ЛЛМ програм Ghent University Law School у Ghent University Law School представља значајан корак за адвокате и професионалце који захтијевају знање о праву ЕУ и / или институцијама ЕУ за развој каријере. Наставни план и програм: хттп://ввв.лав.угент.бе/ллм/ллм-еуропеан-унион-лав... [-]

Белгија Ghent
September 2019
Redovne studije
10 месеци
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom

Introducing Ghent University

Ghent University
Address
Ghent University Law School Universiteitstraat 4
BE-9000 Ghent, Flanders, Белгија
Vebsajt
Telefon
+32 (0)9 264 97 00