Read the Official Description

Добродошли на Хебрејски универзитет

Хебрејски универзитет у Јерусалиму, основан 1918. и отворен званично 1925. године, је главни град Израела, као и водећа истраживачка институција. Хебрејски универзитет је међународно рангиран међу 100 водећих универзитета у свету и први међу израелским универзитетима. Препознавање Хебрејског универзитета је потврдило своју репутацију за изврсност и водећу улогу у научној заједници. Наглашава изврсност и нуди широк спектар могућности студирања у хуманистичким, друштвеним наукама, тачним наукама и медицини. Универзитет подстиче мултидисциплинарне активности у Израелу и иностранству и служи као мост између академског истраживања и његове друштвене и индустријске примене. Хебрејски универзитет поставио је као своје циљеве обуку јавног, научног, образовног и професионалног руководства; очување и истраживање јеврејских, културних, духовних и интелектуалних традиција; и ширење граница знања у корист целог човечанства./>

ЧИЊЕНИЦЕ:

Основано у: 1918. Отворено у: 1925. 6 кампуса. 7 факултета. 14 школа. 23.000 студената. 1.000 виших чланова факултета. Регистровано више од 7.000 патената. 8 добитника Нобелове награде. 1 поља. Побједник медаља у математици. Међу оснивачима: Алберт Еинстеин, Мартин Бубер, Цхаим Нахман Биалик, Цхаим Веизманн Екцелленце Хебрејски универзитет стреми ка изврсности, интегралном елементу у свом академском животу. Њени изванредни научници постигли су импресивне процесе у низу дисциплина и један је од највећих добитника награда Европског истраживачког вијећа за младе истраживаче. Једну трећину свих конкурентних грантова додијељених у Израелу освајају научници из хебрејског универзитета. Универзитетски академици често објављују у престижним научним часописима, а њихова истраживања су добила изузетне награде у Израелу и широм свијета, укључујући Нобелову награду, Медаљу поља и Израелску награду. Већина носилаца докторских студија из Израела стекла је дипломе на хебрејском универзитету, а наши алумни држе кључне позиције на универзитетима, јавним службама и пословном сектору.

Живот у кампусу

У Јерусалиму, једном од најлепших градова на свету, универзитет одржава три кампуса: камп Сцопус за хуманистичке и друштвене науке; Едмонд Ј. Сафра Цампус за тачне науке; и Еин Карем Цампус за медицинске науке. Његови други кампови су Реховот факултет за пољопривреду, храну, ветерину и науке о природи; ветеринарска болница у Беит Даган; и Меуниверзитетски институт за морске науке у Еилату. Универзитет се може похвалити три спортска објекта која су међу најнапреднијим у земљи, 11 библиотека, 5 рачунарских центара, 6.000 спаваћих соба и десетине група ученика који се фокусирају на политику, друштво, животну средину и још много тога.

Међународно учешће

Хебрејски универзитет је међународно рангиран међу 100 водећих универзитета у свету. Њено тело ученика има 23.000 студената из Израела и 65 других земаља. Активно се бави међународном сарадњом за истраживање и наставу. Потписао је 150 споразума за заједничке пројекте са другим универзитетима и 25 споразума за размјену студената са 14 земаља. Њени чланови факултета су млади научници који су се вратили у Израел из виших студија на водећим високошколским установама широм свијета. Хебрејски универзитет је био лидер у доношењу промјена у свјетској заједници у пољопривреди, квалитету животне средине и јавном здрављу. Студенти из земаља у развоју провели су напредне студије на Хебрејском универзитету и вратили се у своје матичне земље како би примијенили знање које су стекли и побољшали ниво услуга пружених својим сународницима. Универзитетска Ротхберг међународна школа нуди програме за студенте у иностранству. Међу њеним алумнима су глумица Наталие Портман, новинар Тхомас Фриедман и бивши амерички амбасадори у Израелу Мартин Индик и Даниел Куртзер.

Патенти и иновације Ииссум Ресеарцх Девелопмент Цомпани на хебрејском универзитету је 15. на свету у броју регистрованих патената. Ииссум је одговоран за маркетинг технологије и научног знања који су генерисали истраживачи и студенти хебрејског универзитета. До данас је регистровано преко 7.000 патената за 2.023 проналаска, више од 600 ових патената је комерцијализовано, а производи произведени на основу патената продају се преко 2 милијарде долара годишње. Портфолио Ииссума има 72 компаније основане на позадини проналазака које су развили истраживачи хебрејског универзитета. Посебно изванредни догађаји укључују лекове Екелон који се користе за лечење болесника са Алзхеимером и Докил за употребу код карцинома јајника; сорта вишње парадајза са посебно дугим и одличним роком трајања; и Мобилеие, упозорење о колизији возила "компјутерска визија" и систем за безбедност возача. Све фотографије Данијела Ханоцха.

Programs taught in:
енглески језик

Ova škola takođe nudi:


The Hebrew University of Jerusalem

Програм ЛЛ.М у области људских права и међународног права нуди богат и напредан курс студија у областима који представљају важан део дугогодишњег угледа ХУЛ-а о академско ... [+]

ЛЛ.М. у међународном праву и људским правима

Програм ЛЛ.М у области људских права и међународног права нуди богат и напредан курс студија у областима који представљају важан део дугогодишњег угледа ХУЛ-а о академској изврсности, у којем је ХУЛ средиште међународне активности.

Програм нуди студентима богат избор специјализованих курсева у главним областима међународног права - међународним организацијама, рјешавању сукоба, ратним законима, имиграционом закону, међународном кривичном законодавству итд. - иу кључним областима закона о људским правима - укључујући мултикултурализам, људска права и борба против тероризма и транзициона правда.... [-]

Израел Jerusalem
October 2019
Redovne studije
2 семестра
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Faculty of Law
Address
The Hebrew University of Jerusalem
Jerusalem, Jerusalem District, Израел
Vebsajt
Telefon
+972 2-658-5111