Pročitajte zvanični opis

О УСЈ-у

Универзитет Саинт-Јосепх у Бејруту (УСЈ) је приватни либански универзитет који је основан 1875. године. Универзитет и његове дипломе званично су признате од стране либанонске државе, у складу са одредбама приватног високог образовања које управља високим образовањем у Либану.

  • Универзитет је акредитован од стране АЕРЕС-а (Агенце д'евалуатион де ла Рецхерцхе ет де л'енсеигнемент супериеур - француске академске агенције за евалуацију истраживања) 2009. године.
  • Члан је Асоцијације арапских универзитета, Међународне уније универзитета, Асоцијације универзитета у потпуности или дјелимично на француском језику, Међународне федерације католичких универзитета, Федерације европских католичких универзитета, Асоцијације високих образовних институција језуита у Европе и Либана, евро-медитеранске асоцијације и Форум перманентног универзитета ЕуроМеда.
  • Има више од 200 споразума о сарадњи различитих универзитета, било да су арапски, европски, амерички, канадски, кинески или јапански.
  • У њему се налази стални штаб Друштва арапских стоматолошких факултета, који је домаћин њене подружнице, Стоматолошког факултета.
  • У њој се налази стални штаб Арапске конфедерације за факултете
  • У њему се налази седиште Конфуцијског института за учење кинеског језика и цивилизације.
  • У њему се налази седиште Јапанског академског центра.

109747_109732_img2018720872.jpg

Изјава о мисији УСЈ

Мисија, визија и вредности Универзитета дефинисани су у Повељи. Они се врте око двије главне оси: наставе и истраживања, али постоји и трећа осовина грађанског ангажмана.

У том смислу, УСЈ је наставна и истраживачка институција. Она промовише изврсност и има за циљ да обликује своје ученике у најбоље у земљи и региону, отварајући тако врата за шансу за њих. И не само то, него и промовише дијалог кроз бикултурализам и вишејезичност, а све то остаје сигурно уточиште за размишљање и изградњу карактера.

Повеља захтева да сви чланови универзитетске заједнице буду посвећени заговарању личне слободе док су још увијек отворени за духовно ангажовање. Припадници свих религијских деноминација, чија је плуралност идиосинкратична према либанском друштву, позвани су да учествују у овом заговарању, што подразумијева основну тему међусобног поштовања и знања. Повеља такође наводи да УСЈ служи свим члановима заједнице, без обзира на друштвене и етничке разлике, што објашњава значај који он придаје одржавању различитости у свом факултету и студентском телу. УСЈ одбија да слиједи једну идеологију, одлучивши умјесто тога да своје кампусе учини отвореним простором за дијалог и размјену информација тако дуго док се не крше слободе и не ометају академске активности. Он се нада да ће дјеловати као квасац за друштво којем припада.

УСЈ такође придаје велики значај својој „трећој мисији“ која је раније поменута: грађанском ангажману. Универзитет је пионир у овој области, узимајући узорне иницијативе као што су, али не ограничавајући се на следеће:

  • Систем пропорционалне заступљености који се користи током студентских избора како би се боље представиле све политичке стране и подстакло више људи да учествују у демократском животу
  • Волонтерски програм „Оператион 7еме јоур“ који промовише грађанско ангажовање и учење друштвених, националних и људских вриједности

Културне активности које организују различита студентска тијела; они омогућују свима да покажу своје способности и таленте, што студентски живот чини много живљим.

109745_109728_28513.jpg

Programi se održavaju na:
енглески језик

Ova škola takođe nudi:

LLM

Saint Joseph University of Beirut

Магистериј из пословног права на Факултету правних и политичких наука на Универзитету Саинт-Јосепх је једногодишњи постдипломски студиј (са могућношћу продужења програма ... [+]

Увод

Магистериј из пословног права на Факултету правних и политичких наука на Универзитету Саинт-Јосепх је једногодишњи постдипломски студиј (са могућношћу продужења програма за више од 2 године у неким случајевима). Циљ му је да пружи солидну академску позадину студентима и правним стручњацима, који течно говоре и француски и енглески, који се специјализују у области пословног права и желе да унапреде своје вештине и каријеру у правним фирмама, банкама или великим компанијама у арапским земљама и иностранство.... [-]

Либан Beirut
October 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Address
Beirut, Beirut Governorate, Либан