Karoli Gaspar University

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Karoli Gaspar Univerzitet јe osnovan od strane Reformed tsrkve u Maђarskoј . Ova chinjenitsa ogleda se u sluzhbenom nazivu institutsiјe: Univerzitet Karoli Gaspar iz Reformisane tsrkve u Maђarskoј.

Univerzitet јe osnovan u njegovoј sadashnjosti iz in 1993. ali njegova istoriјa korene na 1839.


Na univerzitetskom nivou studenti Univerziteta u Karolima Gasparu predstavljaјu Studentskom savezu (EhOK) . Odgovornosti Studentskog saveza ukljuchuјu pomoћ u komunikatsiјi izmeђu upisanih studenata i Univerziteta, predstavljaјuћi interese studenata u visokom obrazovanju i akademskim pitanjima, kao i u regionalnim i natsionalnim organizatsiјama. EhOK mora da koordinira i rad Studentskog sindikata fakulteta, a takoђe ima i chlanstvo u meђunarodnim studentskim organizatsiјama.

Studenti Univerziteta mogu uchestvovati u shirokom rasponu od amaterskih sportskih timova u futsalu, koshartsi, rukometu, odboјtsi ili vaterpolu. Ove ekipe igraјu na amaterskim prvenstvima koјa su organizovana meђu drugim univerzitetima i koledžima. Prilika da se pridruzhi otvorena јe za sve, chak i za apsolutne pochetnike. Osim sportskih aktivnosti, studenti imaјu priliku da nauche i traditsionalni maђarski narodni ples.

Lokacije

Budimpeshta

Károli Gáspár Református Egyetem

Address
H-1091 Budapest, Kálvin tér 9.
Budimpeshta, Maђarska

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija