Read the Official Description

Karoli Gaspar University нуди једнодневни акредитовани ЛЛМ програм на енглеском језику са редовним дневним курсевима адвоката у срцу Централне Европе у Будимпешти.

  • Трајање: септембар 2019.-јуна 2020
  • Мјесто наставе: Будимпешта, Мађарска (ЕУ)
  • Рок за пријаву: 30. април 2019

Karoli Gaspar University

Правни претходник нашег универзитета био је Реформирана теолошка академија у Будимпешти, основана 1855. године и додељена универзитетском статусу од стране мађарског парламента 1900. године. 1993. Генерална скупштина мађарске реформске цркве донијела је одлуку о оснивању вишепроатног универзитета и Ова одлука одобрена је касније у години 21. септембра од стране Парламента Републике Мађарске. Кроз стварање Универзитета Кароли Гаспар, мађарска реформирана црква испунила је циљеве својих предака. Наш универзитет, у духу универзитетског научника, има за циљ да подигне статус не само цркве, већ и нације, кроз свој образовни, наставни и академски рад.

Опредијељеност Универзитета Кароли Гаспар је да спроведе истакнуте традиције Реформед Цоллегес оф Сароспатак (основана 1531), Папа (основана 1531), Дебрецен (основана 1538), Колозсвар (основана 1622) и Нагиениед (основана 1632 ). Поред образовања министара вјере, за потребе академског истраживања, обука за мјесто предавача и за звање доктора за филозофију, додјељивање степена, његови циљеви и циљеви су да обезбеде БА и МА ниво основне образовање у неколико области и гранама стипендирања и да буде способан за академско истраживање, у складу с наведеним традицијама и духом реформације.

Мађарски одбор за акредитацију, у Одлуци бр. 1 од 6. јуна 2000. године у вези са стандардом образовања и академским истраживањима проведеним на Универзитету Кароли Гаспар, доделио је наш акредитовани статус на универзитету као резултат чињенице да су наше образовне и истраживачке активности у складу са законима који су тренутно на снази и додатно су у складу са мишљењем Мађарске комисије за акредитацију и њиховим смјерницама о образовним стандардима.

Заједно, можемо ли добити инспирацију на путу до знања, морала или добре воље.

Свака трећа студија укључује значајну компоненту, учешће у међународном образовању. Наш Универзитет ставља посебан нагласак на могућности за ванредне студије као програме размјене.

Бројни програми Европске уније омогућавају активно учешће студената у програмима мобилности. Након оснивања нашег универзитета први смо развили односе са холандским регионом, али до сада смо проширили наше везе са суседним земљама, у иностранству и са верским и јавним универзитетима широм Европске уније.

Добијамо континуирану финансијску и професионалну подршку од Соцратесовог програма и Програма доживотног учења / Ерасмус, Леонардо да Винци или ЦЕЕПУС програма Европске комисије. Одељења на нашем универзитету углавном одржавају односе ученика и наставника, али ми разматрамо даљи развој, као што су заједнички едукативни модули, развој курикулума и развој нових студијских програма. Наш циљ је јачање европске димензије потпуним признавањем кредита стечених у иностранству, развојем квалитета образовања и наставе страних језика, проширењем пројеката заснованих на међународним односима, упоређивањем различитих образовних структура и политика и кориштењем најчешће стечени увиди.

О Будимпешти и Мађарској

Површина Мађарске је једва 100.000 квадратних км са 10 милиона становника, чији се језик не говори никуда на свету. Упркос или због ове јединствености, мађарски народ живи у центру Европе више од 1.100 година. Природна, културна и историјска богатства која се доживљавају у Мађарској огледа се у високој концентрацији локација УНЕСЦО-а на светској баштини, од којих се многи могу наћи у главном граду.

Будимпешта је кошница врхунске музике и уметности, са једном од најбољих светских оперних кућа и мноштвом музеја и галерија. Њени фестивали свих врста (могу ли бити ликовна, музичка или гастрономска) одвијају се током читаве године. Језеро Балатон, идеално за једрење и сунчање, највеће је језеро у централној Европи. У близини је познати бањски град Хевиз гдје можете уживати у задовољству купања у природном термалном језеру чак иу зимским дубинама. Мађарски извори подржавају културу купања која датира из римских времена. Без обзира да ли сте после одмора, освежења, подмлађивања или опоравка, Мађарска не може да испуни ваше потребе.

Ако желите да будете активни и да се вратите природи, постоје безбројне означене руте за пјешачење, вожњу бициклом или вожњу јахањем, често кроз запањујући пејзаж.

Ова земља је родно место светски познатих изумитеља, научника, истраживача, композитора и спортских звезда.

Е-маил: интернатионал@кре.ху и ллм@кре.ху.

Szechenyi outdoor thermal baths during the morning light without people in Budapest, HungaryChain bridge on Danube river in Budapest city. Hungary. Urban landscape panorama with old buildings and domes of operaBudapest, Hungary - Beautiful aerial skyline view of Buda Castle Royal Palace and South Rondella at sunset with Szechenyi Chain Bridge over River Danube, Matthias Church and Parliament of Hungary

Programs taught in:
енглески језик

Ova škola takođe nudi:

LLM

Karoli Gaspar University

Једногодишњи акредитовани програм на мастер-нивоу са понуђеним редовним дневним курсевима за адвокате у срцу Централне Европе од стране Правног факултета Универзитета Кар ... [+]

Једногодишњи акредитовани програм на енглеском језику са правовременим дневним курсевима адвоката у срцу Централне Европе од стране Правног факултета Универзитета Кароли Гаспар у реформској цркви у Мађарској, Будимпешта.

Трајање: септембар 2018-јун 2019Мјесто наставе: Будимпешта, Мађарска (ЕУ)Рок за пријаву: 30. април 2018ПРОГРАМСКА СТРУКТУРА

Ово је редовни програм од 60 ЕЦТС бодова. Програм нуди 24 различита курса који се фокусирају на различите аспекте европског и међународног пословног права. Око половине свих курсева су необавезне са различитим врстама специјализације. Предавачи су реномирани стручњаци у својој области, како академици, тако и практичари из правних фирми, правосуђа и међународних или домаћих правних организација на највишем нивоу. У програм су укључени и предавачи из више земаља. Програм се завршава одбраном магистарског рада и завршетком завршног испита.... [-]

Мађарска Budapest
October 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Károli Gáspár Református Egyetem
Address
H-1091 Budapest, Kálvin tér 9.
Budapest, Мађарска