Read the Official Description

Тхе Правни факултет Георг-Аугуст-Университат Готтинген је најстарија, највећа и најугледнија Правног факултета у Доњој Саксонији. Од свог оснивања 1737. године, она је посвећена јединства и слободе истраживања и наставе. Њен врх положај у северној Немачкој је потврђено позитивном наставе (2008) и истраживачких процјена (2002) у прошлости. Циљ факултета је сам себе успостави као центар одличне правног истраживања и наставе у Немачкој.

Факултет је дуго карактеришу примјери и широко распрострањене истраживања и наставе у основним субјеката грађанског права, јавног реда и кривично право и на подручју основног предмета (историје права, филозофије права и теорије, као и поређење закона). На основу тога, он је успоставио иновативне истраживачке пројекте на крос-предметне теме и посебним областима. Са унакрсно предмет и интердисциплинарна истраживања фокусира на

 • Европеизација и интернационализација
 • Појединац у медицинској Науке и породицу
 • Економски и социјални систем

Факултета циљеви повећана профил Оштрење и даље умрежавање са економским и друштвеним наукама. У оквиру промена генерације, факултет обновио своје особље, стварање предуслова за развој новог истраживања фокусира на основу свог успешног истраживања у кључним областима. Овај профил је подржан од стране многих структурних и организационих мера, укључујући посебно новој структури факултета.

Одлично истраживање и настава захтевају одговарајуће услове рада, а нарочито стручне литературе снабдевања. Факултет има - у интеракцији са државним и универзитетској библиотеци Доња Саксонија - велики лагер литературе о свим областима права. Све важне базе података су доступни за истраживаче и студенте на радилиштима, као и преко Гетингену бежични ЛАН.

Закон

Факултет нуди студентима - на основу свог истраживања произведене - и свеобухватну научно обуку у области обавезног правних студија и интензивирање јединствених у овом великом пропусни опсег у следећим наставног плана и програма фокуса:

 • Историјских и филозофских Основи права
 • Приватно и јавно економски закон
 • Грађанско право и грађанско правда
 • Приватно и јавно Закон о медијима
 • Међународно и европско јавно право
 • Кривични закон, Закон о кривичном поступку и криминологију
 • Рада и социјалног право
 • медицинско право
 • Јавно право - управљање, регулација и администрација

Осим тога, немачки студенти могу постићи титулу Магистер легум Еуропае / магистра легум Еуропае у вези са боравка у иностранству преко програма Ерасмус Европске уније и успешног учешћа у додатним истраживањима "Правна интеграција у Европи". Страних дипломираних студената може достићи титулу магистра закона (мр) у оквиру аградуате току студија. Тхе Гетинген Правни факултет нуди велику окружење за младе научнике закона. Она настоји да настави да повећа атрактивност за докторске студенте. Факултет је један од оснивача факултета у постдипломске студије Гетингену за друштвене науке (Готтингер Градуиертенсцхуле Геселлсцхафтсвиссенсцхафтен; ГГГ).

Зашто студирати у Гетингену?

Универзитет у Гетингену је стално рангиран међу најбољим немачким институцијама високог образовања у разним домаћим и међународним универзитетске ранг листи. Од свог оснивања 1737. године, он је пружио одличне студијске и истраживачке могућности за студенте и ученике из целог света, укључујући више од 40 добитника Нобелове награде. Поред наставе и вођство од истакнутих професора и других стручњака, Готтинген студенти имају користи од приступа прве класе студијских објеката, на пример Гетингену државе и универзитетској библиотеци, која је једна од највећих библиотека у Немачкој, који садржи око 8 милиона предмета и пружање приступ бројним законским и другим научним базама података.

Гетингену универзитета факултет има одличну репутацију за наставу, истраживање и професионални развој. Током векова свог постојања, она је позната за унапређење правних наука и нуди изванредну правну обуку од стране еминентних правника, као што су Јохан Степхан штап или Рудолф вон Јхеринг. Према томе, Гетинген је увек био веома атрактивно место за оне који желе да студирају право, укључујући и неке познате историјске личности као што су Отто вон Бисмарцк или Вилхелм фон Хумболт.

Велики број атрактивних карактеристике чине студије права у Гетингену посебно корисно. На пример, правно образовање овде има снажну везу да вежбате, нудећи класе не само од стране професора, али и баве адвоката и других стручњака. Поред тога, многи професори су активни ван академске, на пример, као правних саветника, чланови законодавних комисија или судије највиших судова.

Још један привлачан аспект Гетингену Правног факултета је његова интернационалност. Као и хостинг студенте из свих крајева света и пружајући бројне могућности размене, Факултет нуди часове од гостујућих професора из других земаља и укључена је у континуитету међународне сарадње кроз различите посвећених тела као што су немачки-кинеске правне науке Института или Европске академије права и ИКТ.

Додатне предности за студенте права у Гетингену произилазе из широког спектра специјализованих института и других специјализација кластера, који осигуравају да се бројни правни субјекти треба проучавати из више перспектива и у свим својим аспектима. На пример, Институт за пословно право омогућава студентима ИП и ИТ закона корист од комбинованог стручности професора Корбер, познатог стручњака за телекомуникациону права, права конкуренције и права претраживача; Професор Спиндлер, аутор популарних коментара и монографије о електронској трговини, електронским медијима, опен соурце и другим темама; Професор Вибе, познат по својим радовима на ИЦТ законом, нелојална конкуренција, ауторска права и заштиту података; као и других стручњака у овим и сродним областима. Професори Корбер, Спиндлер и Вибе су такође укључени у бројним правним развоја политика активности у Немачкој, Европи и шире. Ови професори су активно укључени у успостављању програма Липит и тренутно чине своју Ацадемиц одбор.

Поред предавања и семинара по познатим стручњацима у својим областима, ученици могу искористити разне конференције, радионице, и студијска путовања у организацији или ко-организацији Факултета или појединих професора. На пример, студенти могу да учествују у годишњем Међународном истраживачком форуму о закону и ИЦТ / ИП, Готтинген ИТ Лав Форум, и Летње школе европских ИП и ИЦТ законом.

Закон

Трошкови живота

трошкови живота сваки студент може да се разликује у зависности од његовог или њеног начина живота, величине смештај и локације, једу склоности, итд Због тога, ваши појединачни животни трошкови могу бити виши или нижи од просечних трошкова доле наведених.

Као полазна тачка, вреди напоменути да је држава шема финансијска подршка за циљ да омогући немачким студентима да би високо образовање без обзира на њихов начин (БАфоГ) пружа немачким студентима до 735 евра месечно. Овај износ се може сматрати довољним за покривање трошкова живота студента, мада сигурно у прилично скроман ниво. У принципу, можете очекивати да платите 200 до 500 евра за смештај, 200 до 300 евра за храну, и од 30 до 150 евра за обавезно здравствено осигурање.

Виши или нижи трошкови смештаја може да велика разлика у укупним трошковима живота. Зато се препоручује да почнете да тражите собу или апартман у најкраћем могућем року. Ако се рано применити, можете добити собу у једном од студентских домова, што је обично најјефтинија опција. Дому соба може да кошта око 200 евра месечно или чак мање. Насупрот томе, на приватном тржишту сте вероватно да плати око 300 евра за собу у заједничком стану или око 500 евра за приватном стану. То чини обсих собе веома популаран, тако да листе чекања су обично прилично дуго. Сходно томе, најбоље је да најмање пола године аплицирати за дому собу пре почетка студија у Гетингену.

Programs taught in:
енглески језик
немачки

Ova škola takođe nudi:

LLM

Faculty of Law - University of Göttingen

Мр у европском и транснационалном интелектуалну својину и информационе технологије закона (Липит) је постдипломски програм усмерен на пружање дубље разумевање правних пит ... [+]

Кључне тачке Степен: Мастер закона (мр) Специјализација: Европска и Транснационална право интелектуалне својине и информационих технологија Језик наставе: Енглески Трајање: 1 година (1. октобра до 30. септембра) Оптерећење: 60 ЕСПБ бодова Пријем захтеви: дипломирани плус 1 година професионалног искуства Школарина: 7.800 еура; ране апликанти 7.200 евра Стипендије: потпуна и делимична школарине одрицања Крајњи рок за пријаву: 30. јун Максималан број учесника: 30 Веб програм: ввв.уни-гоеттинген.де/липит Контакт: липит@уни-гоеттинген.де Преглед ... [-]
Немачка Göttingen
October 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom