Read the Official Description

Кредит за МИПЛЦ семе идеја је због професора Сцхрицкер, бившег директора Мак Планцк Института за интелектуалну својину и Закона о заштити конкуренције (сада Института за иновације и конкуренције). Из овог семена идеје порастао план за успостављање међународног врхунски квалитет ЛЛ.М. програм за научити ИП закон на разноликог студентског тијела. Спровођење овог плана је позабавити професор Јосепх Страус, један од наследника професора Сцхрицкер је као директор Института Мак Планцк, и Мак Планцк друштва, а посебно њен тадашњи Генерални секретар Др. Барбара Блудау.

Са студентима из развоју и развијених земаља, из праксе и академске заједнице, од правних, техничких и других образовних у виду, било је јасно да ће уследила програма морају бити што је могуће свеобухватнији. Тако др Блудау и професор Штраус кренули да идентификује одговарајуће партнере са јаким акредитива у настави право интелектуалне својине, права уопште, као и економија и бизнис.

Пронашли су Универзитет у Аугсбург; Тецхнисцхе Университат Мунцхен; и Тхе Георге Васхингтон Университи Лав Сцхоол (Васхингтон ДЦ).

Након дужег преговора, Минхен интелектуалну својину право (МИПЛЦ) је отворен на Оснивачкој церемонији 17. марта 2003. године. Уз несебичну сарадњу Министарства за науку, истраживање и уметности Бавариан, четири партнери су били у могућности да стекну формално одобрење од мастер програма "имовину и Закон о заштити конкуренције за интелектуалну" у рекордном времену. У исто време, ми смо били заузети регрутовање факултета из целог света, приводи административне детаље програма, и почиње да рекламира за студенте.

До октобра 2003. године, ми смо били у стању да привуку студенте из осам земаља које се налазе на пет континената. У августу 2004. године, те 13 студената нашег прве класе дипломирао на МИПЛЦ, са Универзитета у Аугсбург промовише у "Мастер закона" степена. Наш први академска година - упркос свим теетхинг проблемима овог амбициозног новог подухвата - је успешно завршио. У другој академској години, наша упис порастао за 18 студената из 13 земаља. Поред тога, МИПЛЦ мр Програм је одабран да допринесе даљем образовању седам АСЕАН научника, који су се прикључили програм за зимски рок 2004/05 у оквиру програма ИПЖП ИИ.

До 2008. године, били смо у могућности да упише 30 нових ученика по први пут и били су усред процеса акредитације који је у међувремену био успешно завршен. Садашњи класа 2013/14 има 23 ученика из 15 земаља у Европи, Северној и Јужној Америци, Африци и Азији.

Ми смо задужио бројним људима за њихове критичне допринос овом новом подухвату. Од самог почетка, лидери четири МИПЛЦ партнера показала своју чврсту посвећеност овом јединственом сарадње, и рукује компликована питања вешто и флексибилно.

Искрено захвалност посебно професору Волфганг А. Херрманн и Др. Лудвиг Кронтхалер, председник и (тада) Канзлер од Тецхнисцхе Университат Мунцхен; Професор Вилфред Боттке, покојни председник Универзитета у Аугсбург; Професор Мајкл К. ИОУНГ, онда је декан Џорџ Вашингтон Правног факултета (Васхингтон, ДЦ), и професор Мартин Ј Аделман, од ГВ закона.

Све те особе су кључну улогу у помагању подесите МИПЛЦ као јаког више партнерској сарадњи. Даље захвалност због професор Томас МЈ Моллерс Универзитета у Аугсбург и покојног Др. Манфред Сцхолз, бивши члан нашег управног одбора, који заједно обезбедио значајну подршку финансирању из Геселлсцхафт дер Фреунде дер Университат Аугсбург еВ

Последње, али не и најмање важно, професор Јозеф Дрекл, сада предсједник МИПЛЦ Управног одбора, била инструментална у помагању да се саставити Студије и испитивања прописе којима сви МИПЛЦ студенти су предмет.

Без њихове подршке, и без љубазно приступ Министарства за науку, истраживање и уметности Бавариан, никада не би започели ЛЛ.М. Програм у јесен 2003. године, је створена непуних шест месеци после центар.

И наравно, без наших више од 65 чланова факултета, не бисмо били у стању да створе такву разноврстан и вишеструки програм. Не само због њиховог континуираног посвећености програму МИПЛЦ, њихове наменске предавања гарантује квалитет образовања, МИПЛЦ нуди.

Такође, захваљујемо се нашој академској тутора, који, спровођењем уџбеник сесије један-на-један са својим ученицима, чине важан допринос квалитету нашег мр Програм.

На основу овога се радујемо развоју садашњих и будућих академских година и настоје да стално унапређује квалитет нашег програма за још повећавајући повезаност курсева, прилагођавајући курсеве потребама ученика, и, не најмање, нудећи нове курсеве.

Programs taught in:
енглески језик

Ova škola takođe nudi:

LLM

Munich Intellectual Property Law Center MIPLC

MIPLC пружа истински међународни и интердисциплинарни доживљај, захваљујући својим четири партнера, међународном факултету и студентима из целог света. ... [+]

Наш програм

MIPLC пружа истински међународни и интердисциплинарни доживљај, захваљујући својим четири партнера, међународном факултету и студентима из целог света.

Са само 38 ученика (максимално) годишње, наш програм је много мањи од других. Ово гарантује интензивну интеракцију између студената, професора и особља, као и персонализоване подршке. Наши курсеви су дизајнирани посебно за наш програм и наше студенте.... [-]

Немачка Munich
October 2019
Redovne studije
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Munich Intellectual Property Law Center MIPLC
Address
Max Planck Institute for Innovation and Competition MIPLC Marstallplatz 1
80539 Munich, Bavaria, Немачка
Vebsajt
Telefon
+49 (89) 24246-5321