Read the Official Description

О Алфаисал Универзитету

Алфаисал Универзитет је основан од стране високо Прослављен Кинг Фаисал Фондације у 2002. години као један од првих приватних непрофитна, истраживање и настава универзитета у Краљевини посвећени постизању међународних стандарда изврсности. Она има подршку националних и међународних оснивача и истакнутих чланова Одбора који су стално уз подршку Универзитета у својој мисији да остане ученик -центеред институција посвећена истраживању.

Алфаисал Универзитет је састављен од четири факултета, у распону од Бусинесс, Енгинееринг, Медицине, науку и опште студије нуди светске класе могу продати основних и постдипломских програма до најфинијих мушких и женских студената у Краљевини и региону. Смештен у самом срцу Ријаду, у центру за трговину, индустрију и истраживања, Алфаисал нуди својим студентима прилику да развију свој пуни потенцијал са изузетним објектима, инспиративна академика и истраживања предводи наставе који ће омогућити нашим студентима да нас напусти, као високо квалификовани, добро -девелопед појединци у стању да направи транзицију на радном месту лако.

Визија

Алфаисал Универзитет је приватна непрофитна институција која претендује да буде светска класа истраживачки универзитет посвећен стварању, ширење и примену знања у области бизниса, инжењеринга, науке о животу и медицини, као и развоју заснована на знању економије.

Мисија

Алфаисал Универзитет је ученик фокусиран универзитет који ствара и шири знање путем светске класе основних и дипломских програма за образовање, истраживање и услуга које користи Краљевине Саудијске Арабије, региона и света, и стимулисати развој економије засноване на знању.

Академици

Алфаисал Универзитет нуди широк спектар студената и постдипломаца програма у својим четири факултетима (Бизнис, инжењеринг, медицине и науке).

Програми су дизајнирани у сарадњи са угледним међународним академским партнерима у циљу задовољења домаћих и међународних захтеве тржишта и да омогући студентима да се припреме за запошљавање.

Смештен у самом срцу Ријаду, у центру за трговину, индустрију и истраживања, Алфаисал нуди својим студентима прилику да развију свој пуни потенцијал са изузетним објектима, инспиративна академика и истраживања предводи наставе који ће омогућити нашим студентима да нас напусти, као високо квалификовани, добро -девелопед појединци у стању да направи транзицију на радном месту лако.

Programs taught in:
енглески језик

Alfaisal University-Riyadh