Read the Official Description

Основан у 1909, Универзитет Оклахома Правног факултета је један од великих јавних правних факултета у Сједињеним Америчким Државама са малим деловима и величине класе који подстичу снажан осећај заједништва, постиже факултет уз међународну стручну и објекат стате-оф-тхе-арт феатуринг радне собе, судница и учионице опремљен са најновијом технологијом.

Као једини јавни правни факултет оклахома-а, ОУ закон је тренутно академски дом око 500 студената који се уписују у доктор, магистар закона, магистар правних студија и разних програма два степена.

Универзитет Оклахома право је родитељ ентитет колеџу Закона. Право укључује Доналд Е. Праи правну библиотеку, ОУ Правна клиника, Служба за правне помоћника образовања, Оклахома Лав Ревиев и Амерички Индијанац Лав Ревиев.

Мисија

Универзитет Оклахома колеџу Закона, као део Правни центар Оклахома, настоји да обезбеди динамичан интелектуалну заједницу посвећену наставе и учења, истраживања и услуга у потрази за права и правде, као њени ученици уграде своје правно образовање у припреми за пракси, судске услуге и друге лидерске позиције у Оклахоми, нације и света.

Историја

Цоллеге оф Лав је напредовала доста, јер Јулиен Ц Моне га основали и 1909. Од својих скромних почетака декана Моне, два професора и 47 ученика, Цоллеге оф Лав постало истакнути правна институција у држави. 1914, захваљујући непрестаног лобирање државних законодаваца студената права за финансирање изградње, колеџ преселио у свој први стални дом, Моне Халл.

47,000 квадратних метара Закон Барн, како је од миља познато, био је дом за колеџ за 62 година. Као дом колеџу Закона, било је сведок многих догађаја у Оклахома (и амерички) историје, укључујући и пријем тада будућег ОУ Регент Ади Лоис Сипуел Фишер, прва црнкиња примљена у колеџу Закона, 1948 . Остале значајне дипломци су бивши амерички сенатор и садашњи председник ОУ Давид Л. Борен, бившег гувернера Оклахома Франк Кеатинг и Бред Хенри и бивши Оклахома жупаније окружни тужилац и садашњи декан емеритус Андрев М. капуте.

Упркос додатне квадратуре изграђен на задњој Моне Халл, Правни центар, који је ступио Колеџ Закона и повезаним правним лицима да се зове у 1971, прерастао зграду, приморавајући премештање у свом садашњем дому на Тимберделл Роад 1976. Али то није био крај. Додавање Америцан Индиан Лав Ревиев да допуни установљену Оклахома Лав Ревиев, шири клиничку правно образовање, и генерално тежи да задовољи све веће захтеве правног образовања у касном 20. века изазвала ОУ закон још једном прерасти своје објекте.

У октобру 1999, земља је сломљена на 19 милиона долара изградњу и реновирање пројекат који је на крају додата 80.000 квадратних метара на објекту, са 58,000 квадратних метара Доналд Е. Праи правну библиотеку и 250-седишта Дицк Белл судници. Нова библиотека поседује собу Чепмен читање, по узору читаоници у Моне сали, са паркета подсећа спратова у Лувру. Доналд Е. Праи правну библиотеку, који је отворен за јавност, може да се похвали највећу колекцију закон, јавно или приватно, у држави. Дицк Белл Судница је једна од највећих и технолошки напредних судница у региону, ако не народ, а домаћини живе суђења из разних судова у централној Оклахоми. Белл Судница је угостио жалбене предмете и из Оклахома суда кривичних Апелациони (укључујући смртну казну жалбу) и САД Апелационог суда за 10. коло, као и грађанским парницама из Окружног суда у САД за западни округа Оклахоме.

Programs taught in:
енглески језик

Ova škola takođe nudi:

LLM

The University of Oklahoma - College of Law

Смештен у срцу оригиналне индијске територије, ОУ Закон пружа идеално окружење за проучавање Индијанаца закона и питања у вези староседелачке народе ... [+]

Смештен у срцу оригиналне индијске територије, ОУ Закон пружа идеално окружење за проучавање Индијанаца закона и питања која се тичу староседелачке народе. Оклахома садржи скоро четрдесет племенске народе и други највећи Нативе Америцан становника у Сједињеним Америчким Државама. С обзиром на њихово присуство и историја региона, индијски закон утиче на готово све области правне праксе, што је жива и расте поље.... [-]

Сједињене Америчке Државе Norman
August 2019
Redovne studije
Fleksibilno vreme
1 - 2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
The University of Oklahoma - College of Law

САД правне студије специјализација омогућава страним образовани правници да стекну основно образовање у закону САД и правним питањима. Студенти се подстичу да прилагоде н ... [+]

САД правне студије специјализација омогућава страним образовани правници да стекну основно образовање у закону САД и правним питањима. Студенти се подстичу да прилагоде наставни план и програм тако да одговара њиховим потребама индивидуализоване, а курсеви могу бити изабрани да помогне ученик припреме за полагање правосудног испита у у Сједињеним Државама.

Курсеви у оквиру америчке правне студије специјализације могу укључивати парничном поступку, уговори, уставног права, кривичног права, имовинског права и деликтима, између осталих. ... [-]

Сједињене Америчке Државе Norman
August 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
The University of Oklahoma - College of Law

ОУ Закон је на челу у својој понуди правних курсева усмерених на енергије и природних ресурса. Са много енергије и природних ресурса компаније са седиштем у ... [+]

ОУ Закон је на челу у својој понуди правних курсева усмерених на енергије и природних ресурса. Са многим енергије и природних ресурса компанија са седиштем у Оклахоми, ОУ Закон шаље велики број дипломаца у области енергетике и праксама у вези сваке године. ОУ Закон припрема студенте да буду лидери у области енергетике и природних ресурса права и политике, помаже у одрживом развоју свих видова енергије и природних ресурса у еколошки одговоран начин.... [-]

Сједињене Америчке Државе Norman
August 2019
Redovne studije
Fleksibilno vreme
1 - 2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom

Experience OU Law