Keystone logo

9 Pravo Programi u Studije prava Studije Administrativnog prava Administrativno pravo 2024

Filteri

Filteri

  • Studije prava
  • Studije Administrativnog prava
  • Administrativno pravo
Polja studija
  • Studije prava (9)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Pravo Programi u Studije prava Studije Administrativnog prava Administrativno pravo

Šta je Administrativno pravo?

Administrativno pravo je telo zakona koje uređuje aktivnosti administrativnih agencija vlade. Akcija vladine agencije može uključivati donošenje pravila, odlučivanje ili sprovođenje određenog regulatornog programa. Administrativno pravo smatra se granom javnog prava.

Kao pravno telo, administrativno pravo se fokusira na procedure i procese koje administrativne agencije koriste za obavljanje svojih funkcija. Takođe obuhvata prava i dužnosti pojedinaca i entiteta koji su u interakciji sa administrativnim agencijama.

Koje su karijere u upravnom pravu?

Postoji mnogo različitih vrsta poslova koji spadaju pod okrilje upravnog prava. Sudije upravnog prava, na primer, predsedaju saslušanjima i donose odluke u upravnim sporovima. Ostali poslovi upravnog prava uključuju analitičare politika, koji razvijaju i procenjuju vladine politike; regulatorni advokati, koji savetuju klijente o tome kako da se pridržavaju vladinih propisa; i lobisti, koji pokušavaju da utiču na vladu u ime svojih klijenata.

Zašto je važno studirati upravno pravo?

Upravno pravo je važno jer reguliše postupke upravnih agencija, koje igraju veliku ulogu u našem svakodnevnom životu. Administrativne agencije su odgovorne za sprovođenje zakona i propisa, i često imaju veliku diskreciju u tome kako to rade. Kao rezultat toga, razumevanje upravnog prava može nam pomoći da razumemo kako ove agencije posluju i koja su naša prava kada komuniciramo sa njima.

Šta ću studirati tokom diplome administrativnog prava?

Da biste stekli diplomu iz upravnog prava, verovatno ćete proučavati teme kao što su ustavno pravo, ugovorno pravo i parnični postupak. Takođe ćete saznati o procedurama i procesima koje administrativne agencije koriste za obavljanje svojih funkcija i steći ćete iskustvo u sprovođenju pravnih istraživanja i pisanju pravnih uputstava.