Keystone logo

21 Pravo Programi u Studije prava Studije Administrativnog prava Bankarsko pravo 2024

Filteri

Filteri

  • Studije prava
  • Studije Administrativnog prava
  • Bankarsko pravo
Polja studija
  • Studije prava (21)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Pravo Programi u Studije prava Studije Administrativnog prava Bankarsko pravo

Šta je bankarsko pravo?

Zakon o bankarstvu fokusiran je na pravila i propise koji se bave bankarstvom. Na primer, studenti bankarskog prava mogu saznati o zahtevima za osnivanje banke i aktivnosti koje banke mogu obavljati. Posmatrajući i same banke, Zakon o bankarstvu takođe pokriva platne sisteme kao što su kreditne kartice i elektronski novac i bavi se načinom na koji nesolventnost utiče na aktivnosti banke i nesolventnost samih banaka.

Koje su prednosti studiranja bankarskog prava na univerzitetu?

Studiranje bankarskog prava na univerzitetu može biti korisno za ljude koji žele da rade u finansijskom sektoru. Zakon o bankarstvu bavi se svim vrstama kompanija koje su uključene u bankarski sistem, što znači da pokriva sve, od velikih multinacionalnih korporacija do malih lokalnih banaka. To može biti posebno korisno za one studente koji planiraju da postanu advokati jer će morati da znaju o pravnim pitanjima koja se tiču poslovanja, uključujući bankarstvo.

Šta ću studirati na univerzitetskoj diplomi bankarskog prava?

Studiranje diplome bankarskog prava vam može dati detaljno poznavanje zakona koji okružuje bankarstvo i finansije. Saznaćete kako zakon utiče na svaki aspekt bankarstva od poslovnog poslovanja do bezbednosti, od kupaca do tržišta. Studenti u programu diplome bankarskog prava saznaće o pravnim aspektima, uključujući zaštitu potrošača i borbu protiv pranja novca, kao i o etičkim pitanjima koja dolaze sa radom u finansijskom sektoru.