Keystone logo
Шведска

Studija Pravo u Шведска 2024

Studija u Шведска

Шведски Закон Степен Да би се баве адвокатуром у Шведској, дипломци морају држати или на дипломирани правник (ЛЛБ) степен или магистра закона (ЛЛМ). Мр је типично за допунске природе и нуди додатне квалификације за примаоце, од међународне корпорације пореског закона да поморског права на европско право. У комбинацији, ова два степена обично спан период од 4-5 године Правног високом образовању студије. У Шведској шведских универзитета су међународно познатих по њиховој посвећености независног мишљења, истраживања и истражне захтеван контроле квалитета. Поред своје светске класе репутацијом, Шведска је признат по својој посвећености поздрављајући ученике из целог света. Ови атрибути чине га атрактивна дестинација за студенте у потрази за међународне дипломирани правник, као иу другим областима студија.Да би се неко бавио закон у Шведској, степен примаоци морају попунити додатних пет година легалног посла у адвокатској фирми или у приватној пракси. Они такође морају да покажу карактер достојан и прође ригорозну академску тест. На крају крајева само резиденти, поред кандидата из других земаља ЕУ, као и Швајцарске, имају право да постану адвокати у Шведској. Основне школарине и трошкови зависити од институције. Бројни могућности финансирања стипендија су на располагању за интернационални студенти да помогне покрили трошкове. Нема више ни канцеларије јавног права у Шведској; адвокати раде искључиво у приватној пракси. Генерално, адвокати у Шведској пружају правне савете, али адвокатске канцеларије и покривају широк спектар правних обавеза, укључујући корпоративно управљање, финансијско реструктурирање, некретнине, пореза, инвестиција, економски развој и више.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  428
 • Udeo komunalnih usluga

  30
 • Internet pretplata

  28
 • Lokalni prevoz

  74

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  8
 • Bioskopska karta

  13
 • Pinta lokalnog piva

  6

O Шведска

Шведска се налази у северној Европи и граничи се Финске, Норвешке и Балтичком и Северном мору. Од технологије за политику на трговину, скандинавска земља, позната по својој иновацијама и технологији, најавио је по бројним значајним светским доприноса, у распону од Нобелове награде за Икеа. Главне Шведски индустрије укључују дрво, руде гвожђа, телекомуникације, аутомобили и лекове. Шведска је позната по литературе, филмова, моде и универзалног система здравствене заштите. То није изненађење, дакле, да је Шведска и сија у области високог образовања. Баци у чињеници да се енглески широко - па је у ствари прихватили начин универзитетске наставе, као и званични радни језик од бројних шведских корпорација - и Шведска постаје прави средиште међународних студија за студенте из целог глобус.Шведског правни систем Шведске закони су створили парламент земље и потврдило бројним владиним агенцијама које су одговорне за све, од спровођење закона у затворским службама. Земља има и кривични и грађански закон, као и свеобухватни административни систем закона.

Zahtevi za vizu

 1. Viza za kratki boravak - ako dolazite u Švedsku manje od tri meseca.
 2. Viza za duži boravak tipa D (Boravišna dozvola za studije) - ako planirate da ostanete u Švedskoj duže od tri meseca.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Viza za kratki boravak; Viza za duži boravak tip D

Cena i valuta

SEK 1000

Naknada za prijavu studentske vize trenutno iznosi 1000 SEK.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Građani EU/EEA/nordijskih okruga mogu živeti i studirati u Švedskoj bez boravišne dozvole ili vize.

Građani Švajcarske moraju podneti zahtev za vizu ako njihov studij traje duže od tri meseca. Međutim, oni mogu započeti studije odmah po dolasku u Švedsku ili se prijaviti pre nego što se objavi upis na univerzitet.

Studenti koji su državljani zemalja izvan EU ili EEA i žele da studiraju u Švedskoj biće potrebna studentska viza ili boravišna dozvola. Ako nameravate da ostanete u Švedskoj manje od tri meseca, trebaće vam viza u slučaju da niste državljanin jedne od onih zemalja koje su izuzete od zahteva za vizu u Švedskoj. Ako će vaš kurs studija trajati više od tri meseca, biće vam potrebna boravišna dozvola za ulazak i studiranje u Švedskoj.

Da biste ispunili uslove za dozvolu boravka, morate biti primljeni na redovne studije na programu ili kursu koji zahteva da budete prisutni na univerzitetu ili univerzitetu.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Online/švedska ambasada ili konzulat

Nakon što završite postupak podnošenja zahteva za vizu na mreži, potrebno je da zakažete sastanak sa švedskom ambasadom ili konzulatom radi intervjua, fotografisanja i otisaka prstiju i primanja boravišne dozvole.

Sajt:https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden.html

Kako napraviti aplikaciju?

Da biste se prijavili za boravišnu dozvolu za studije, moraćete da:

 • Platite prvu ratu školarine.
 • Pripremite prateću dokumentaciju. Ovo uključuje kopije pasoša i prijema, kao i dokazivanje da se možete finansijski izdržavati tokom svog studentskog boravka u Švedskoj. Ako ćete ostati u Švedskoj manje od godinu dana, takođe će vam trebati dokaz o sveobuhvatnom zdravstvenom osiguranju.
 • Pošaljite online aplikaciju.
 • Platite naknadu za prijavu.

Kompletan pregled potrebne dokumentacije možete pronaći ovde: https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden/Universities-and-university-college.html

Kada treba da se prijavite?

Kako postupak prijave za dozvole boravka može biti dugotrajan, trebalo bi da se prijavite čim primite obaveštenje o prijemu. Trenutno vreme čekanja za boravišnu dozvolu za studije je tri meseca ili više, zato obavezno podnesite prijavu što je pre moguće nakon plaćanja prve rate školarine. Aplikacija na papiru traje mnogo duže od online aplikacije, pa se prijavite na mreži ako je moguće.

Vize i boravišne dozvole za međunarodne studente u Švedskoj zavise od trajanja vašeg kursa studija.

Vreme obrade

3 Months

Mogućnosti za rad

Kao državljanin EU imate pravo da radite u Švedskoj bez radne dozvole.

Građanima koji nisu EU/EGP biće potrebna radna dozvola. Poslodavac u Švedskoj će podneti zahtev za radnu dozvolu u vaše ime.

Dozvoljeno vam je da radite bez satnih ograničenja, ali savetujemo vam da ne zanemarite studije. Moraćete da dokažete da ste postigli napredak u studiji i da pokažete zadovoljavajuće akademske rezultate.

Sati nedeljno

0

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Vaš zahtev za vizu može biti odbijen ako niste u mogućnosti da pokažete dokaz o potrebnim sredstvima ili ako dostavite netačne ili nepotpune dokumente.