Keystone logo
Аустрија

Studija Pravo u Аустрија 2024

Studija u Аустрија

Зарада диплому правног факултета у Аустрији аустријски универзитети и правни факултети нуде свеобухватан низ Дипломирани правник (ЛЛБ) и магистара Закона (ЛЛМ) програма који олакшавају специјализоване за одређене области права. Улаз у једну ЛЛМ програма захтева студената да добије диплому на правном (ЛЛБ) и остварују високе оцене док зарађују тај степен. Све адвокате који раде на Аустрији морају бити чланови АБА (аустријска адвокатска комора), организације која надгледа никакве дисциплинске питања у вези прекршајна и кривична адвокате. Студенти ће морати да заврше признатог аустријске правном факултету и испуни програм стажирања или шегртовање обуке који се састоји од најмање пет година рада правника да би могли да полажу правосудни испит и постане чланом АБА. Колико кошта да студирам право у Аустрија? Аустрија 'с јавни универзитети наплаћују школарину по-семестра.Износ те накнаде зависи од тога да ученик је аустријски или из неке друге земље Европске уније. На пример, студенти ЕУ сматрају за размену студената (Ордентлицхе студиерендес) који су често изузети од плаћања таксе семестра, али је обавезан да плати око 20 милиона евра за универзитет 'с студентске уније. Студенти ван ЕУ наплаћује се више по семестру. Поред тога, Аустрија такође пружа могућности стипендија за студенте из мање развијених земаља које укључују већину афричких земаља, Авганистан и Бангладеш. Још једном, накнаде варирају од једног универзитета до другог. Прочитајте више о универзитетима у Аустрији овде и обратите правних факултета директно на Лавстудиес.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  496
 • Udeo komunalnih usluga

  106
 • Internet pretplata

  33
 • Lokalni prevoz

  50

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  9
 • Bioskopska karta

  12
 • Pinta lokalnog piva

  4

O Аустрија

Смештен у централној Европи и граничи се са неколико земаља које укључују Италију, Немачку, Чешку Републику и Швајцарску, Савезна Република Аустрија је парламентарна, полу-председнички представник демократија која се састоји од девет савезних држава. Тренутно једна од најбогатијих земаља у Европи и свету, Аустрија има одличан стандард рејтинга на Индексу људског развоја. Бундеспрасидент (савезни председник) је "шеф државе " и бирају по резултатима народног гласања. Савезни канцелар (председник Савезне владе) именује Бундеспрасидент и држи власт сличну потпредседник. Аустрија 'с правном систему приватног и кривичног права су првенствено практиковали правнике појединачно или у некој фирми у Аустрији.Приватно право односи грађанским, привредним и запошљавања правна питања и регулисан је Аллгемеине Буергерлицхе Гесетзбуцх, свеобухватни закон кода који, иако одлучујући, није увек правно обавезујући у појединим споровима. Многи од приватних принципа права Аустрија 'с долазе из римског права, као што су принцип индивидуалне слободе, или Приватаутономие и Консенспринзип, директорка консензуса. Други аспекти аустријског приватног права укључују правну способност, уговоре, прекршајима и пословна партнерства. Кривична адвокати у Аустрији морају да раде под одређеним основним принципима који воде случајеве водили државни тужиоци и подразумевају пороте, судија и судије. Ово укључује "правично суђење " начело које промовише ослобађајућу пресуду било кога оптужен за злочин ако сумња оптужени 'с кривице постоји на крају суђења.Налази и пресуде се увек проглашена у име аустријског Републике, са високим просеком који је склопљен између судова обичних јурисдикција и судова / трибунала који се баве правним питањима која се тичу јавног права. Верфассунгсгерицхтсхоф (Аустрија 'с Уставни суд) штити грађанска права аустријских грађана и гарантује да суђења и пресуде у складу са смерницама које је аустријског Уставом. Међутим, Оберстер Герицхтсхоф (Врховни суд) је најмоћнији Аустријски суд да чује кривичним и грађанским предметима који су исцрпили све друге путеве.

Zahtevi za vizu

 1. Travel Visa C (""Schengenvisa""): daje vam pravo da ostanete u Austriji i svim drugim zemljama Šengenskog područja najviše 90 dana.
 2. Visa D (austrijska nacionalna viza, Aufenthaltsvisum D) - za boravak od najmanje 91 dana do najviše 6 meseci; nije potrebno ako ste japanski državljanin.
 3. Aufenthaltsbevilligung Studierende (dozvola za privremeni boravak za studente) - za boravak duži od 6 meseci.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Travel Visa C; Visa D; Aufenthaltsbevilligung Studierende

Cena i valuta

EUR 71

 • Za vizu C: 71 EUR
 • Za vizu D: 176 EUR
 • Za boravišnu dozvolu: 141 EUR

Cene mogu biti podložne promenama.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Državljanima zemalja članica EU i EEA, kao i švajcarskim državljanima, ne trebaju vize za Austriju. Kada borave u Austriji duže od 3 meseca, oni, međutim, moraju da podnesu zahtev za"" Lichtbildausveis fur EVR-Bürger/Innen"" što je potvrda registracije u imigracionoj kancelariji u roku od 3 meseca od ulaska u Austriju.

Ostali stranci moraju da podnesu zahtev za dozvolu boravka u studijske svrhe (Aufenthaltsbevilligung Studierende) kod austrijskog predstavničkog organa pre ulaska u Austriju nakon prijema obaveštenja o prijemu.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Austrijski predstavnički organ (ambasada, generalni konzulat)

Morate da podnesete zahtev za studentsku vizu lično u austrijskom predstavničkom organu (ambasada, generalni konzulat) pre putovanja u Austriju.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Svi podnosioci zahteva za vizu moraju se lično pojaviti u austrijskoj ambasadi/konzulatu. Dokumenti koji se podnose za registraciju uključuju:

 1. Potpuno popunjen i potpisan obrazac za prijavu (dostupan od predstavničkog organa; može se preuzeti i sa Interneta)
 2. Važeći pasoš (treba da važi tokom celog trajanja boravka u Austriji)
 3. Fotografija u boji veličine pasoša (između 3,5 k 4,5 cm i 4,0 k 5,0 cm)
 4. Izvod iz matične knjige rođenih
 5. Potvrda o dobrom ponašanju (gde je dostupno)
 6. Zdravstveno osiguranje
 7. Obaveštenje o prijemu austrijske obrazovne ustanove
 8. Dokaz o dovoljnim finansijskim sredstvima za pokrivanje životnih troškova 12 meseci unapred (za studente do 24 godine: 426,57 EUR/mesec; za studente starije od 24 godine: 772,40 EUR/mesec (ovi iznosi uključuju stanarinu za smeštaj do 239,15 EUR u 2009. godini), npr.: štedionica knjiga/račun u Austriji/garancija osobe koja živi u Austriji/Putnički čekovi
 9. Dokaz o smještaju (ugovor o zakupu, ugovor o smještaju sa studentskom dvoranom boravka).

U Austriji je obavezno da se registrujete kod opštinskih vlasti (Meldeamt: Gemeindeamt, Magistratisches Bezirksamt) u roku od tri radna dana od ulaska u zemlju.

Kada treba da se prijavite?

Za kratkoročne vize (viza D): Dozvolite 15 dana za obradu. Zahtevi za vizu u idealnom slučaju treba podneti najmanje 3-4 nedelje pre polaska, ali ne više od 3 meseca pre polaska.

Za dugoročne vize: Vaš zahtev za vizu biće poslat u Austriju i odluku treba čekati u matičnoj zemlji - stoga zahtev treba podneti najmanje 3 meseca pre nameravanog dolaska u Austriju. Opšti period obrade boravišne dozvole je tri do šest meseci dok ne dobijete odluku austrijskog organa.

U

Austriji se mogu obnoviti samo prebivališta (dozvole boravka (Aufenthaltsbevilligung) i dozvole za naseljavanje (Niederlassungsbevilligung) . Morate da podnesete zahtev za obnovu pre isteka originalne dozvole. Dok ne donese odluka o obnovi, možete - čak i nakon isteka originalne dozvole - ostati u Austriji.

Vreme obrade

3 Months

Mogućnosti za rad

Državljanima država EU, kao i Lihtenštajna, Islanda, Norveške i Švajcarske, nije potrebna radna dozvola za rad u Austriji. Ako se odobri radna dozvola, ovi studenti nisu ograničeni u pogledu obima njihovog rada, tj. njihov dozvoljeni rad nije ograničen na sezonski rad ili rad sa minimalnim prihodima (geringfugige Beschaftigung). Jedan od uslova za radnu dozvolu je da konkurs ne mogu popuniti nezaposleni ljudi registrovani u službi za zapošljavanje.

Studenti iz zemalja koje nisu članice EU i Hrvatske podležu Zakonu o zapošljavanju stranih državljana i zahtevaju dozvolu za zapošljavanje (Beschaftigungsbevilligung). Studenti koji su državljani trećih zemalja dobijaju radnu dozvolu do 10 sati nedeljno ako studiraju u diplomskim programima, studentima master studija je dozvoljeno da rade sa radnom dozvolom do 20 sati nedeljno. Puno radno vrijeme moguće je za periode tokom kojih se ne održavaju predavanja. Za radnu dozvolu poslodavac mora da podnese zahtev u službi za zapošljavanje (Arbeitsmarktservice, AMS) najmanje 6 nedelja pre početka zaposlenja i važi samo za određeni posao kod određenog poslodavca.

Sati nedeljno

10

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Vaš zahtev za vizu može biti odbijen ako niste u mogućnosti da pokažete dokaz o potrebnim sredstvima ili ako dostavite netačne ili nepotpune dokumente.