Keystone logo
Белгија

Studija Pravo u Белгија 2024

Studija u Белгија

Зарада диплому правног факултета у Белгија Зарада диплому правног факултета у Белгији не захтева студената донесе пре пријемног испита као што је потребно за неколико других степени. Иако мешање Дутцх, француски и немачки неке високошколске установе у Белгији може бити збуњујуће, они имају усвојене прописе предвиђене Болоњског процеса, који подразумијева исту врсту Бацхелор 'с, Мастер ' с и звање доктора система након од других европских земаља. Пријем у белгијском Бар је дозвољено након пет година студирања права, или након зарађују магистра закона (ЛЛМ) школарине Влада Белгије регулише накнаде веће школарине за образовање свих јавних универзитета или колеџима.. Ове таксе се заснива на способности ученика (или студент 'с породицом) да плати износ саосећају са приходима. На пример, са ниским примањима (стипендије) студенти добијају пуне пакете финансијске помоћи и обично плаћају школарину стопу 100 евра (135 долара).Студенти сматрају "не-стипендије " плати пуну школарину 600 евра (800 долара). Још једном, ове стопе може да варира од једног правног факултета у другом. Могућности запошљавања Недавно, стопа незапослености у Белгији пала значајно као рецесије у САД-у и Европи је коначно почео да се побољша, охрабрујући знак да је такође навела је банка Енглеска размотрити повећање каматних стопа. Сходно томе, могућности запошљавања за студенте права који желе да се баве правном у Белгији треба да остане у складу са брзо поправља привреди и на тржишту.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  414
 • Udeo komunalnih usluga

  64
 • Internet pretplata

  49
 • Lokalni prevoz

  49

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  10
 • Bioskopska karta

  12
 • Pinta lokalnog piva

  4

O Белгија

Европска унија 'с оснивача Белгија (Краљевина Белгија) се налази у Западној Европи и домаћин важне међународне организације, као што су у седишту ЕУ и НАТО. Представљајући посебан културни границу између латинске европских земаља и немачких држава, Белгија је дом француског говорног подручја Белгијанци, говори холандски фламански Белгијанци, и на немачком говорном заједницу. Разноликост језика и дуга историја политичких сукоба у последњих пет векова је уливало Белгији комплексну владу састављену од федералних парламентарне демократије и уставним принципима монархије. Састоји се од Коморе Представничког и Сенату, Белгија 'с савезни парламент садржи именовани представници, изабрани политичари и краљ ' с деца, која се сматра "Сенатори по Ригхт ".Белгија је такође једна од ретких земаља у свету која има обавезно гласање, који природно га снабдева са изузетно велику излазност бирача стопа. Белгија 'с шеф државе је краљ, иако је његова моћ ограничена је именовање Премијера (са гласањем о поверењу из Коморе Представничког) заједно са неколико других прерогативе. Пореклом из начела Кодекса, Наполеонове Белгија 'с судски систем је подржан од стране грађанског права, уз касационог суда и Апелационог суда који представљају земљу ' с највишим судовима. Белгија 'с правним системом четири нивоа редовних судова постоје у Белгији: тхе "Трибунал де Премиере инстанце " (нижи ниво малолетнике кривичног и грађанског суда), "Трибунал дес Југес де Паик " и "Трибунал де Полиција " --цивил и кривични суд, респективно.Недавно, Влада је додао пореску суд или веће за Трибунал де Премиере стопње да одлучује спорова који се тичу пословне и личне пореска питања. Само један белгијски суд има жири - Цоур д 'ассисес --вхицх чује озбиљне прекршаје као што су убиство из нехата, отмица и убистава. Казна за тешка кривична дела укључити одговарајуће затворске казне као што је одређено од стране жирија, јер је смртна казна укинута од 1996. Иако Белгијски закон блиско прати Француска 'с правни систем, језике који се користе у току судског поступка, да ли је француски или холандски, зависи на којој се налази суд у Белгији. Међутим, оба језика користе у Бриселу судовима.

Zahtevi za vizu

Za državljane koji nisu EU/EEA/Švajcarski koji žele da studiraju u Belgiji duže od 90 dana.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Visa D (nacionalna viza za dugotrajni boravak)

Cena i valuta

USD 200

Možete očekivati da ćete platiti 200 dolara ili više za obradu zahteva za vizu. Naknade su podložne promenama.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Ako ste državljanin EU/EEA/Švajcarske, za studiranje u Belgiji vam nije potrebna viza. Međutim, trebalo bi da budete upisani na priznati univerzitet ili visokoškolsku ustanovu kao glavno zanimanje u Belgiji, imate dovoljno sredstava za pokrivanje troškova dok studirate u Belgiji i imate adekvatno zdravstveno osiguranje.

Ako ste državljanin iz zemlje izvan EU/EEA/Švajcarske, najverovatnije ćete morati da se prijavite za jednu da biste se tamo upisali kao student visokog obrazovanja na period duži od tri meseca. Studenti iz nekih zemalja (kao što su SAD) nisu obavezni da dobiju vizu za Belgiju ako njihov boravak nije duži od 90 dana.

Pre nego što se možete prijaviti za belgijsku studentsku vizu, generalno ćete morati da vas prihvati na kurs ili studijski program od strane priznatog belgijskog univerziteta ili obrazovne ustanove.

Studenti iz Narodne Republike Kine moraju dobiti potvrdu o akademskoj evaluaciji koju je izdao Akademski centar za procenu (APS) pre nego što budu ovlašćeni za upis u visokoškolsku ustanovu u Belgiji. Ovaj APS sertifikat je potreban za dobijanje studentske vize za Belgiju. Ispit se sastoji od tehničke procene vaše diplome i intervjua.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Belgijska ambasada ili konzulat

Za studentsku vizu treba da podnesete zahtev u belgijskoj ambasadi ili konzulatu u vašoj zemlji.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Pre nego što podnesete zahtev za studentsku vizu za Belgiju, prvo morate biti prihvaćeni na kurs u akreditovanoj obrazovnoj ustanovi i platiti kotizaciju (ovo će biti vraćen ako vaš zahtev za vizu bude odbijen). Ako ste međunarodni student, tada ćete morati da kontaktirate najbližu belgijsku ambasadu ili konzulat u vašoj zemlji. Ambasada će vam pomoći da utvrdite da li vam je potrebna studentska viza i vodiće vas kroz zahtev za vizu.

Za zahtev za studentsku vizu, od vas će se možda tražiti da navedete sledeće:

 • važeći pasoš/putni ID;
 • dokaz da imate mesto u priznatoj ustanovi;
 • kopije obrazovnih sertifikata;
 • detalji o kursu;
 • dokaz o dovoljnim sredstvima za pokrivanje vaših životnih troškova, troškova studija, zdravstvene zaštite i repatrijacije (617 EUR mesečno za studijsku godinu 2015-2016);
 • lekarsko uverenje;
 • dokaz da nemate krivičnu evidenciju ako ste stariji od 21 godine.

Da biste dokazali svoje prihvatanje u priznatoj instituciji, možete da navedete jedno od sledećeg:

 • zvanična potvrda registracije za program;
 • potvrda koja ukazuje da imate pristup predviđenim studijama;
 • dokaz o vašoj registraciji za prijemne ispite.

Od

vas se takođe može tražiti da dostavite pismo u kojem ćete navesti zašto ste odabrali određeni kurs, zašto želite da studirate u Belgiji i kako će vam to koristiti. Pored toga, od vas se takođe može tražiti da pokažete neko znanje jezika u jeziku na kojem će se kurs predavati.

U roku od osam dana od dolaska u Belgiju, morate posetiti lokalne kancelarije opštinske uprave/gradsku kuću (maison communale/gemeentehuis) da biste zatražili dozvolu boravka i bili registrovani u registru stanovništva stranca.

Kada treba da se prijavite?

Za studijsku vizu za dugotrajni boravak preporučuje se da zakažete sastanak u ambasadi najmanje dva meseca pre odlaska. Za vizu za kratki boravak zakažite sastanak najmanje 3 nedelje pre odlaska.

Dužina studentske vize zavisi od dužine kursa. Možete se prijaviti za obnavljanje boravišne dozvole godišnje, otprilike 30 do 45 dana pre isteka roka trajanja.

Vreme obrade

2 Months

Mogućnosti za rad

Ako ste strani student upisan u belgijsku obrazovnu ustanovu i imate važeću dozvolu boravka, možete raditi do 20 sati nedeljno tokom perioda, sve dok to ne ometa vaše studije. Moraćete da dobijete pismeni ugovor na određeno vreme od svog poslodavca, koji je poznat kao „ugovor o radu učenika“, i radnu dozvolu tipa C. U suprotnom, možete raditi tokom zvaničnih univerzitetskih praznika bez potrebe za belgijskom radnom dozvolom.

Sati nedeljno

20

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Vaš zahtev za vizu može biti odbijen ako imate prethodnu kriminalnu istoriju ili ako ste deportovani iz EU. Drugi razlog za odbijanje je ako vaši dokumenti koji dokazuju da ćete biti student nedostaju ili nisu kompletni.