Keystone logo
Данска

Studija Pravo u Данска 2024

Studija u Данска

На југу Норвешке и Шведске југозападу лежи Краљевине Данске, суверену државу која такође укључује Аутономну земље Гренланда и Фарских острва у свом краљевству. Преко пет милиона људи живи у Данској, социјалистичкој демократској земљи константно рангиран као један од најразвијенијих и најсрећнијих земаља у свету, пре свега због високе, доходак по глави становника просека, једнакост прихода и фактора друштвене покретљивости. Оснивача Уједињених нација, НАТО, ОЕЦД-а и Нордијског савета, Данска има јединствену прошлост богату историју, Викинг средњовековних чарки са суседним земљама и узимање неутралан став током Другог светског рата Корисни чињеница о Данској • Дутцх. је језик који се говори у Данској предоминантели • Данска круна (ДКК) је валута, са једном круна изнесува 100 оре • Готово 90 одсто Данаца практикују Протестантска религија • Данској је веома зелено земља.Енергија ветра представља 30 одсто свих утрошену електричну енергију својим становницима • Копенхагену је главни град Данске и дом њене владе, где монарх и премијер често сазове у краљевском замку из 17. века изграђено Цхристиан ИВ правосудном систему Данске законодавне и извршне власти орган остаје одвојен од судске власти. Не постоји једна уједињена правосудни систем у Данској. Уместо тога, Фарска Острва, Данска и Гренланд имају своје правосудне системе. Међутим, висока судске одлуке које доносе судије који живе на Фарским острвима или Гренланду се може уложити жалба у данским Вишим судовима. Највиши кривичног и грађанског суда је Врховни суд Данске, која је одговорна за управљање правду широм Краљевине Данске. Устав Данска је темељ за све правосудне поступке и акте које спроводи Данска 'с монархије.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  599
 • Udeo komunalnih usluga

  67
 • Internet pretplata

  33
 • Lokalni prevoz

  68

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  12
 • Bioskopska karta

  16
 • Pinta lokalnog piva

  7

O Данска

Дипломе права које нуде Данска Данска нуди дипломирани правник, магистар закона (мр) и др правници. Мр степен је међународно признато као постдипломски степен узимајући око годину завршити. Већина студената права и даље спроводи ан мр диплому после завршетка Бацхелор 'с програма да стекну стручност са специјализованим областима права, као што су грађански, кривични или судски. Поред тога, већина Данисх адвокатске канцеларије (као и адвокатске канцеларије широм Европске уније) радије својим адвокатима да одржи мр диплому јер овај степен указује ученик има напредне правно образовање и квалификован да поступа у мултинационалном окружењу Зарада. Закон Степен у Данској Данска има два универзитета који нуде дипломе права: Универзитет у Копенхагену (Департмент оф Лав) и Аахус Университи (Сцхоол оф Лав). Универзитет у Копенхагену је највећи закон школа у Данској и Скандинавији и има 4000 ученика уписаних у сваком тренутку.Полазници могу да бирају да заради један од четири степена на Универзитету у Копенхагену: ЛЛ.Б, мр, др или мастер у решавање конфликата и медијације. Аахус Универзитет, у граду Аахус, Данске, такође нуди Бацхелор, Мастер и др правне програме, али не садржи магистар решавање конфликата и медијације у свом наставном програму. Летњи часови су такође доступни на Аахус Универзитету. Школарина и Дужина студира право у Данској Типично, студенти права заврше своје Бацхелор 'с степени у три до четири године и Мастер ' с дегреес за годину дана. Др степени може да траје до три године да заврши, у зависности од области у којој ученик жели да се усаврши. ЕЕА и ЕУ студенти не морају да плаћају школарину, док уписани у програму високог образовања у Данској. САД и не-Европска унија грађани морају плаћати годишњу школарине у распону од 6000 до 15.000 евра ($ 8000 до $ 20,000 долара).Могућности за правнике у Данској са хиљадама адвокатских фирми које раде у Данској и данских стопе незапослености конзистентно испод пет процената марка на проналажењу запослења, у Данској није тешко. Међутим, адвокати специјализована у међународном праву искуство веће стопе успеха у добијању позиције брже него правника са ЛЛМ степени.

Zahtevi za vizu

ST1 - boravišna i radna dozvola za studente na razmeni iz zemalja koje nisu EU/EEA/nordijske zemlje.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Boravišna i radna dozvola (ST1)

Cena i valuta

EUR 310

Naknade za prijavu za vizu zavise od vaše zemlje porekla i mogu iznositi oko 310 EUR. Naknade mogu biti podložne promenama.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Ako planirate da studirate u Danskoj duže od tri meseca, trebaće vam ili potvrda o registraciji ili boravišna dozvola:

 1. Građanima EU/EEA biće potrebna potvrda o registraciji, a švajcarski državljani će morati da podnesu zahtev za boravišnu kartu.
 2. Državljani koji nisu EU/EEA moraće da podnesu zahtev za dansku dozvolu boravka pre dolaska u Dansku.

Morate biti primljeni u visokoškolski program u Danskoj, koji odobrava državni organ ili nudi javno akreditovana obrazovna ustanova.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Danska diplomatska misija

Moraćete da lično podnesete prijavu ST1 u najbližoj danskoj diplomatskoj misiji. Razlog zbog kojeg treba da se pojavite lično je taj što možete snimiti svoje biometrijske karakteristike (digitalna slika lica i otisci prstiju). Vaše biometrijske karakteristike su uslov za boravišnu dozvolu. Najverovatnije ćete morati da rezervišete sastanak.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Obično morate da navedete sledeće kada se prijavljujete za studentsku vizu za Dansku:

 • Pismo o prihvatanju sa vašeg univerziteta;
 • Potpisan i popunjen obrazac za prijavu;
 • Dokaz o poznavanju jezika (obično engleski);
 • Važeći pasoš ili drugi oblik putne isprave;
 • Fotografija pasoša;
 • Putno osiguranje;
 • Dokaz o plaćanju vize;
 • Dokaz o minimalnim sredstvima (oko 1000 EUR/mesec);
 • Detaljne informacije o vašem studijskom programu;
 • Dokaz o aranžmanima smeštaja tokom studija.

Kada treba da se prijavite?

Najbolje vreme za početak podnošenja zahteva za dozvolu boravka u Dansku je tri meseca pre datuma dolaska. U proseku je potrebno oko 60 dana da se prijava obradi, a trajanje vaše studentske dozvole boravka zavisi od toga da li ćete završiti čitav obrazovni program ili samo pratiti deo programa kao gost student. Ako se radi o celom programu, tada će vam biti odobrena boravišna dozvola za vreme trajanja tog programa. Međutim, ako ste upisani samo da pratite deo programa, boravišna dozvola će se odobriti najviše dve godine.

Vreme obrade

60 Days

Mogućnosti za rad

 • Državljani nordijske države, EU/EEA ili Švajcarske mogu raditi u Danskoj bez ograničenja broja sati.
 • Ne-EU/EEA i ne-nordijskim studentima je dozvoljeno da rade u Danskoj 20 sati nedeljno od septembra do maja i 37 sati nedeljno od juna do avgusta.

Sati nedeljno

20

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Vaš zahtev za vizu može biti odbijen ako niste u mogućnosti da pokažete dokaz o potrebnim sredstvima ili ako dostavite netačne ili nepotpune dokumente.