Keystone logo
Финска

Studija Pravo u Финска 2024

Studija u Финска

Зарада диплому правног факултета у Финској Финској омогућава свима да се баве адвокатуром али само појединци добијање дозволе за коју је фински Адвокатске коморе може легално користити назив "асианајаја " (што дословно значи "адвокат ", "адвоката " или " адвокат "). Адвокати који се сматрају "асианајаја " су завршили трогодишњу дипломирани правник програм ( " оикеуснотаари") и двогодишњи мастера права ( "оикеустиетеен маистери "). Поред тога, адвокати морају доживјети четири године као приправници са адвокатска канцеларија или приватног адвоката и положе правосудни испит. Степен највиши закон студенти могу добити у Финској је "Оикеустиетеен тохтори ", или доктор правних. Студенти треба да зараде 60 бодова и заврши докторске дисертације под називом "монографија " да је обично око 250 страница. Ова монографија се мора усмено брани пред комисијом именованих професора права.Закон степени могу се добити само од једног од три универзитета: Универзитет у Лапланд, Универзитета у Турку и Универзитета у Хелсинкију. Фински адвокати могу да независно, у ограниченом или у партнерству. Поред тога, адвокате мора провести 18 сати или више у наставку образовања курса сваке године да одрже своју лиценцирање. Школарина и трошкови живота Студенти који желе да студирају у финском закону програм ће бити задовољни чињеницом да је образовање бесплатно и финансирање животних трошкова је у великој мери обезбеђује владе засноване студентских погодности које се нуде преко Министарства просвете. Светски економски форум је недавно рангирана Финска 'с систем високог образовања као најбољи на свету због своје акцентом на истраживања, науке и практичних курсева степени. Месечни трошкови живота у Финској (то укључује храну, смештај и путовања) је око 750 евра ($ 1000 УСД).Студенти којима је потребна здравствено осигурање се саветује да се придруже студентској унији и добијање студентске картице из синдиката који често даје попусте за расходе у вези са школом.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  441
 • Udeo komunalnih usluga

  38
 • Internet pretplata

  20
 • Lokalni prevoz

  60

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  9
 • Bioskopska karta

  15
 • Pinta lokalnog piva

  7

O Финска

Смештен у северној Европи где се граничи са Норвешкој, Шведској, Естонији и Русији, нордијска земља од Финске доследно рангира као један од најбољих места за живот у односу на квалитет живота, економских могућности и образовања. Финска дичио приход по глави становника скоро 50.000 долара, једну од највећих у свету. Слабо насељена због своје хладне климе и неприступачним теренима, Финска је осма по величини европска земља у смислу земљишта мерења, а већина његових пет милиона становника који живе у јужном делу земље, посебно Хелсинки, Лахти и Тампере Лични подаци о. Финска - Просечна температура током зиме на југу Финске остаје испод 32 степени Целзијуса (0 Целзијуса), са преосталих снег на терену од новембра до априла. Међутим, Финнисх лета могу добити страшно вруће. Температуре 90 степени Целзијуса (32 Целзијуса), средином јула нису ништа необично.- Пољопривредници у северној Финској фокусом на сточарству, док јужни пољопривредници истичу житарица пољопривреда - У 2002. години, Финска 'валута (маркка) је замењен са евро. - Финска има два званична језика: Шведски и фински. 90 одсто Финска 'с становништва говори фински. Енглески говори за 60 одсто Финаца док 20 одсто говори немачки. Влада и правног система Финске парламентарна демократија управља премијер, шеф државе и устав спроводи у 2000., Финска дозвољава својим грађанима да гласају на свим изборима земаља као и европски избори. Врховни законодавни орган врши Финска 'с једнодомни парламент састављен од 200 појединаца који су дати моћ да промени устав, премости право вета од стране председника Минситер и разрешава кабинет. Финска 'с правосудни систем је заснован на грађанском праву и подељена између управних судова и кривичним / цивилним судовима.Фински закон се заснива пре свега на шведском закону, али је такође под великим утицајем римског права. Апелационо (регионални) судови и локални судови одлучују предметима који се пред судијама у разним правним системима широм Финске. Виши суд за опозив такође постоји да понуда искључиво са злочинима које су починили високи носилаца државних канцеларија. Казна за кршење закона у Финској подразумева условном, казне и рад у јавном интересу. Убиство из нехата, трговина дрогом и других озбиљних злочина углавном гарантује девет година затвора. Финска наводећи доживотне казне за убиство с предумисљајем али генерално додељује условну затвореника после 10 до 15 година. Финска укинула смртну казну 1971. године.

Zahtevi za vizu

 1. Viza za kratki boravak - za maksimalno 90 dana poseta. Možda će vam trebati viza, na primer, ako ste pozvani da polažete prijemni ispit u Finskoj ili ako učestvujete na kursu ili razmeni koji traje manje od 90 dana.
 2. Boravišna dozvola za studije - dugoročna privremena boravišna dozvola koja se obično izdaje na godinu dana u isto vreme. Ako dođete u Finsku na period razmene studenata duži od tri meseca ili ako ste primljeni u program punog stepena, morate se prijaviti za ovaj.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Viza za kratki boravak; Boravišna dozvola za studije

Cena i valuta

EUR 330

Naknade za finsku boravišnu dozvolu za studije za prijavu na papiru trenutno iznose 330 EUR; i 300 EUR za elektronsku prijavu.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Ako ste nordijski državljanin ili državljanin EU/EEA, za Finsku vam nije potrebna viza ili boravišna dozvola. Međutim, od vas se zahteva da registrujete prebivalište kod Migrija ako vaš boravak u Finskoj prelazi 90 dana (6 meseci za nordijske građane). Pored toga, ako vaš boravak u Finskoj traje više od godinu dana, trebalo bi da se registrujete u finskom sistemu stanovništva.

Ako ste državljanin koji nije državljanin EU/EEA, obično će vam trebati viza ili studentska dozvola boravka. Za koju treba da se prijavite, zavisi od dužine vašeg boravka u Finskoj.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Online/Finska ambasada ili konzulat

Možete započeti prijavu za studentsku dozvolu boravka na mreži na Enterfinland.fi, ali u tom procesu je takođe neophodno da lično posetite finsku ambasadu ili konzulat. Zahtjev za dozvolu boravka u Finskoj ne može se obraditi dok podnosilac prijave ne poseti ambasadu, bez obzira da li je prijava podnesena elektronskim putem ili u samoj ambasadi.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Da biste se prijavili za studentsku vizu ili dozvolu boravka u Finskoj, morate ispuniti sledeće uslove:

 • Morate dostaviti zvanično pismo o prihvatanju koje je izdao vaš finski univerzitet za hosting.
 • Vaš pasoš mora imati valjanost koja prelazi trajanje vize ili boravišne dozvole za koju se prijavljujete najmanje 3 meseca.
 • Vaš pasoš mora biti izdan u prethodnih 10 godina.
 • Morate imati kopiju popunjenog i potpisanog prijavnog obrasca.
 • Morate dostaviti dokaz o svojoj finansijskoj sposobnosti kako biste se finansijski podržali tokom čitavog perioda studija u Finskoj i za povratni prevoz. Trenutno student mora imati najmanje 560 EUR mesečno za boravak u Finskoj. To znači da student mora imati najmanje 6720 evra godišnje za svoje troškove u Finskoj.
 • Morate dostaviti nedavnu izjavu o svojoj finansijskoj situaciji od svoje banke koja pokazuje da imate najmanje 6720 EUR na svom bankovnom računu. Imajte na umu da studenti koji polažu kurseve u Finskoj moraju imati sredstva za jednu godinu u isto vreme. Studenti na razmjeni moraju imati sredstva za cijelo vrijeme boravka u Finskoj. U slučaju da nemate gore navedeni iznos na svom računu, morate dostaviti pismene dokaze o tome da ste dobili stipendiju ili stipendiju ili ste izabrani za beneficije koje pruža vaš obrazovni institut. Imajte na umu da bankovni izvodi roditelja podnosioca zahteva ili zajednički ili zajednički račun neće biti prihvaćeni za finsku studentsku vizu ili boravišnu dozvolu.
 • Morate dostaviti dokaz da ste stekli važeće zdravstveno i zdravstveno osiguranje koje pokriva čitavo trajanje vašeg boravka u Finskoj.
 • Morate biti dobrog fizičkog i mentalnog zdravlja i oslobođeni bilo kakve zarazne bolesti.
 • Ne smete imati krivičnu evidenciju.
 • Mora da vam prethodno nije odbijen ulazak u Finsku.
 • Nameravate da napustite Finsku na kraju ovlašćenog boravka.

Kada treba da se prijavite?

Vremena obrade finske studentske vize variraju, možete ih proveriti ovde: http://migri.fi/en/processing-times

Studentska boravišna dozvola se obično izdaje na godinu dana u isto vreme. Nakon prve godine u Finskoj (na vreme pre isteka prethodne dozvole) trebalo bi da podnesete zahtev za produženje studentske boravišne dozvole od Migrija. U tu svrhu možete koristiti i e-uslugu Enter Finland. Takođe je vredno napomenuti da kada podnesete zahtev za produženu dozvolu kada vam početna dozvola istekne, morate biti u Finskoj prilikom podnošenja prijave.

Vreme obrade

Mogućnosti za rad

Ako radite zajedno sa studijama, vaše radno vreme je ograničeno. Tokom akademskog mandata možete raditi samo u proseku 25 sati nedeljno. Broj radnih sati nije ograničen na nedeljnom nivou. To znači da možete prilagoditi svoje nedeljno radno vreme tokom akademskog mandata, sve dok u proseku radite 25 sati nedeljno.

Možete raditi bez ograničenja u vreme kada vaša obrazovna ustanova ne nudi instrukcije, odnosno tokom letnjih i božićnih praznika.

Takođe možete završiti tezu u kompaniji ili učestvovati u praktičnoj obuci. U ovim kontekstima radno vreme nije ograničeno.

Sati nedeljno

25

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Vaš zahtev za vizu može biti odbijen ako niste u mogućnosti da pokažete dokaz o potrebnim sredstvima ili ako dostavite netačne ili nepotpune dokumente.