Keystone logo
Француска

Studija Pravo u Француска 2024

Studija u Француска

Француски Закон Степен У Француској, диплома правног факултета зарадили похађањем правни факултет. Закон школа је школа у оквиру већег универзитета, не посебан ентитет. Бити у стању да се баве адвокатуром у Француској захтева диплому у закону (ЛЛБ) а онда и најмање Мастер 'с диплому из области (ЛЛМ), иако програма докторске нивоа (ПхД у Закону) је такође доступан. Зарада дипломирани правници у Француској Јер Француски правни факултети су у оквиру јавних универзитета, пријем на основним студијама није толико селективан као у приватним школама. Међутим, пријем не значи успех, а многи студенти не успеју у ригорозним програмима. Правни факултет је подељен на три програма. Прво, ученици похађају трогодишњи диплому програма закона (који се зове "Лиценца де дроит"). После тога следи двогодишње Мастер оф Лав програма (ЛЛМ), и на крају трогодишњи или више др у праву. Такође, да би се ушло у бар, студенти морају ући у бар школу.Прихватање у бар школу захтева најмање прву годину Мастер тренинга закона. Многи студенти одлучују да похађају школу у Француској због ниске цене. Студент ресторани и субвенционисани домови доприносе платежним похађају школу у Француској. Француски академска година почиње у септембру и трајаће до маја или јуна, сломљен у јесењем и пролећном семестру. Француска апелује на студенте права и због високог нивоа академика. Они који могу да говоре француски довољно добро да похађају школу могу добити приступачно образовање из неке од најбољих школа и васпитача у свету међународне образовања. Они који могу да успеју у ригорозним француски закон школских програма су да се баве адвокатуром широм Европе са оснивањем јаког тренинга грађанског права која долази из француског образовног система.Поред тога, многи програми Француски закон такође студира обичајно право, тако да њихови дипломци су добро опремљени да се пријаве до шанка или стекну стручну улазак у друге земље у којима грађански закон није главни врста закона практикује. Ова комбинација чини Француску и занимљиву земљу да размотри при избору школу у којој да студирам право.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  459
 • Udeo komunalnih usluga

  57
 • Internet pretplata

  30
 • Lokalni prevoz

  61

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  10
 • Bioskopska karta

  12
 • Pinta lokalnog piva

  6

O Француска

Француска је једна од кључних играча у европској политичкој и економској утакмици. Служио као границе између Иберијског полуострва и копна Европе, Француска је дуго била културна жариште у Европи. Париз, у посебно, је висина модне индустрије, а многи од светски 'с водећим модним утицаја долазе из париских модних кућа. Земља је такође произвела неке од светских 'с најславнијих писаца, укључујући имена као што су Русоа и Волтера. Са својим везама у Немачку, Француска је служио као један од лидера у уједини Европу и покретања Европској унији. Поред моде и писања, Француска је позната по својој кулинарске традиције. Преко 250 различитих сорти сира долазе из унутар њених граница, а љубитељи вина знају могу да се обрате у Француску за осетљиве, укусних вина.Било да се с обзиром на Француску за кулинарског наслеђа, уметничке даром или једноставно зато што желите да доживите културу нову локацију, наћи ћете различите факторе да те скрене ка проучавању у овој водеће европске земље. Јер Француска апелује на толико страним студентима, живот на универзитету је богата културним различитостима. Културно Енлигхтенинг искуства су лако наћи у Француској. Музеји, нарочито оне у Паризу, омогућити становницима ЕУ који су ученици млађих од 26 слободног улаза. Студент клијенти ће такође наћи попусте на превоз, храну и забаву. Њени школе добре резултате у међународним ранг листи образовања, што га чини привлачним за студенте који желе да међународних путовања за њихово образовање. Правни систем у Француској као и већи дио Европе, Француска праксе пре свега грађанског права, иако кривични закон је такође део правосудног система .Јавни закон такође укључује и административну и уставни закон. Као целина, француски правни систем је по узору на систему грађанског права.

Zahtevi za vizu

Postoje različite vrste studentskih viza, u zavisnosti od toga koliko dugo planirate da studirate u Francuskoj:

 1. Visa de court sejour pour etudes („šengenska“ studentska viza za kratkotrajni boravak) - Ako će vaše studije trajati manje od tri meseca, onda treba da podnesete zahtev za takozvanu šengensku studentsku vizu. Izdaje se besplatno i ne može se obnoviti. 41 zemlji možda neće trebati viza za boravak kraći od tri meseca.
 2. Etudient concours (viza za sedenje prijemnih ispita) - Na ovoj vizi možete doći u Francusku da polažete prijemni ispit u visokoškolskom institutu. Ako prođete, možete se prijaviti direktno vašoj lokalnoj prefekturi (francuska lokalna organa/administrativna kancelarija) u Francuskoj na jednogodišnju, obnovljivu dozvolu boravka.
 3. Visa de long sejour temporaire pour etudes (privremena viza za dugotrajni boravak) - Ova viza vam omogućava da studirate u Francuskoj između tri i šest meseci bez potrebe za boravišnom dozvolom. Neobnovljiv je.
 4. Visa de long sejour etudes (viza za dugotrajni boravak) - Ako želite da studirate duže od šest meseci, onda morate da podnesete zahtev za dugoročnu studentsku vizu u Francuskoj. Od 2013. godine ova vrsta studijske vize sada traje tokom trajanja vašeg kursa u Francuskoj. Vize za dugotrajni boravak deluju kao boravišne dozvole i nazivaju se VLT-TS.
 5. Naučna viza za produženi boravak - Ako imate magisterij ili višu diplomu i želite da dođete u Francusku da biste učestvovali u istraživanju ili predavali na univerzitetskom nivou, onda vas institucija može dovesti na vizu za produženi boravak naučnika VLS-TS.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Studentska viza

Cena i valuta

EUR 50

Naknade za studentske vize u velikoj meri se kreću, u zavisnosti od vrste vize i zemlje iz koje dolazite. Za studente iz šengenskog područja troškovi variraju od 50 do 99 EUR. Kratkoročna studentska viza Shengen je besplatna.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Ako ste državljanin EU ili državljanin iz EEA, Švajcarske, Norveške, Islanda ili Lihtenštajna, ne zahteva vam francuska studentska viza.

Ako ste državljanin sa bilo kog mesta na svetu, moraćete da dobijete studentsku vizu za Francusku. Pre nego što podnesete zahtev za vizu, morate obezbediti mesto na kursu u francuskoj obrazovnoj ustanovi.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Francuska ambasada/konzulat

Neke zemlje zahtevaju da se prvo registrujete u kampusuFrancuska, francuska nacionalna agencija za visoko obrazovanje i međunarodni studenti, kako bi se prijavili za prijem i dobili studentsku vizu kroz CEF proceduru. U suprotnom, vizu biste trebali dobiti u francuskoj ambasadi/konzulatu u vašoj zemlji.

Sajt:https://france-visas.gouv.fr/

Kako napraviti aplikaciju?

Da biste podnieli zahtev za vizu, trebaće vam sledeće:

 1. Zvanično pismo o prihvatanju akreditovanog programa u francuskoj instituciji. Ovo bi trebalo da bude na zvanično glavom papiru, navodeći sve detalje, detalje francuske institucije i navodeći datume početka i završetka akademskog programa.
 2. Dokaz da imate dovoljno sredstava (trenutno 615 evra mesečno), na primer, bankovni izvod, pismo garanta ili obaveštenje o donaciji ili finansiranju iz zvaničnog izvora.
 3. Dokaz o povratnoj karti kući. Često je to u obliku stvarne karte ili rezervacije koja pokazuje datum odlaska, ali može biti rukom pisana izjava o namjeri, uključujući predviđene datume odlaska.
 4. Dokaz o zdravstvenom osiguranju (minimalno pokriće 30.000 EUR).
 5. Dokaz o smeštaju. Može se prikazati u obliku potvrde studentskog stanovanja ili potvrde o odboru i prenoćištu ili „attestation d'accueil“ (ako živite sa prijateljima ili rođacima).
 6. Dokaz o poznavanju francuskog jezika, ako studirate kurs francuskog jezika.

Zahtev za vizu naplaćuje se i morate imati i pasoš koji važi tri meseca nakon datuma isteka tražene strane. Morate popuniti aplikaciju koju potpišete i morate dostaviti tri fotografije uz aplikaciju.

Kada treba da se prijavite?

Može proći i do dva meseca da zahtev za vizu bude odobren, tako da treba da podnesete sve potrebne informacije što je brže moguće pre nego što planirate da odete. „Šengenska“ studentska viza za kratkotrajni boravak traje 90 dana, privremena viza za dugotrajni boravak tri do šest meseci i viza za dugotrajni boravak tokom trajanja vašeg kursa: tri godine za neženja, dve godine za magisterij i četiri godine za doktorat.

Vreme obrade

2 Months

Mogućnosti za rad

Kao međunarodni student sa studijskom vizom u Francuskoj, možete raditi do 964 sata u jednoj godini (oko 60 procenata redovnog zaposlenja godinu dana) - dok ste na kursu i sve dok imate važeću dozvolu boravka.

Sati nedeljno

0

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Kada popunjavate prijavu za francusku vizu, neophodno je da aplikaciju ispunite u celosti. Ne bi trebalo da ostavljate ništa prazno jer to može u velikoj meri odložiti proces prijave. Takođe je potrebno da se uverite da imate sve dokumente koji su potrebni i dostaviti ih sa prijavom.