Keystone logo
Грчка

Studija Pravo u Грчка 2024

Studija u Грчка

Зарада диплому правног факултета у Грчкој Мастер оф Лав степени (ЛЛМ) је напредна степен који се може добити након зарађују Бацхелор 'с од правног факултета (ЛЛБ). Иако мр није неопходно имати да би се неко бавио адвокатуром у Грчкој, пожељно је од адвокатских фирми када запошљавају студенте тек изашао из програма закона и може да обезбеди специјализована знања за студенте који желе да вежбају на одређеној области права. Већина ученика узети између пет и шест година да заврше своје дипл и ЛЛМ степени. Након дипломирања на програму закона, студенти могу да полажу правосудни испит након завршетка 18 месеци стажирање у адвокатска канцеларија или независном адвокату. Грчки правосудни испит се састоји од усмених и писмених секције које се тичу кривичног, грађанског и привредног права. Студенти који желе да се баве правном у Грчкој би требало да буду свесни да правосудни испит је дат у грчком језику.Школарина ЕЕА и Европске уније студенти не морају да плаћају школарину у похађају јавне школе или универзитета у Грчкој. Међутим, настава може да се наплати за одређене мастер програма. Не-европски студенти ће морати да плати таксу сваке године, који укључује уџбенике, лабораторијске таксе итд могућностима запошљавања Куалифиед грчки адвокати уживају висок друштвени и пословни статус, поготово када вежбају у Солуну и Атини. Тренутно, постоји већа потражња за владине и приватне фирме, а не адвоката адвокатских фирми специјализованих за само једну врсту права.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  248
 • Udeo komunalnih usluga

  69
 • Internet pretplata

  30
 • Lokalni prevoz

  30

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  8
 • Bioskopska karta

  8
 • Pinta lokalnog piva

  4

O Грчка

Дељење копнене границе са Турском, Македоније и Бугарске, Грчке лежи на раскршћу Африке, Европе и западне Азије и један је од најпосећенијих земаља у свету. Са својим живописним обале, планинским пејзаж и древних историјских локалитета који датирају из 6. веку пре. Демократска и високо развијена земља која припада Европској унији и Уједињеним нацијама, Грчка високе стопе на Индексу људског развоја и има највећу економију на Балкану. Грчка је предводи премијер који је именован од стране Грчке парламента изабран од стране грчких грађана. Грчка 'с устав гарантује грађанске слободе и других права сличне онима укључени у другим демократским уставима. . Политички процеси се уводе и спроводе премијера, председник (који је ограничен на неким законодавне функције) и кабинет грчки правног система Грчки има три различита терена: административне, грађанске и кривичне судове.Назива "Ареиос Пагос", Државни савет је Врховни суд управног права и касациони суд је највиши суд у кривичним и грађанским правима. Цивилни предмети су првобитно чуо од првостепени судови, а затим наставите да апелационих судова. Одлуке донесене од стране касационог суда су неопозива. Кривично право укључује и најтежа кривична дјела, прекршаја и прекршаја (чуо у магистрат 'с суда). Прекршаји и кривична дела су чули у првостепеним судовима и, ако је потребно, апелациони судови. Судије Владајући над грчким судовима се дају стална након пробног периода две године. Немају приступ приправници и обавља све парнице сами раде. Само највернији искусни грчки адвокати су одабрани за судијска места која захтевају доношење испита које је направио "Ареиос Пагос " (Врховни суд Грчке).Нове судије морају такође похађају курсеве у Школи за образовање Судског налази у Солуну за годину дана. Након тога, они су именовани на грчком окружном суду где имају опцију да се пријаве на друге судове након стицања неколико година искуства у тој судници.

Zahtevi za vizu

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Studentska viza (nacionalna viza - tip D)

Cena i valuta

EUR 150

Naknada za studentsku vizu zavisi od zemlje i može biti oko 150 EUR. Cena može biti podložna promenama.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Građanima EU/EEA nije potrebna viza za studiranje u Grčkoj. Međutim, ako dolazite iz zemlje koja nije članica EU, morate dobiti studentsku vizu. Spisak zemalja koje zahtevaju ili ne zahtevaju vizu možete naći ovde: https://www.mfa.gr/en/visas/visas-for-foreigners-traveling-to-greece/countries-requiring-or-not-requiring-visa.html

Gde možete napraviti aplikaciju?

Grčki konzulat

Morate se prijaviti za studentsku vizu preko grčkog konzulata koji je nadležan za vašu stalnu državu prebivališta. Većina konzulata zahteva da podnesete prijavu lično.

Sajt:https://www.mfa.gr/en/appendix/greece-bilateral-relations/a.html

Kako napraviti aplikaciju?

Obično će vam trebati sledeći dokumenti:

 • Obrazac prijave za vizu za dug boravak u Grčkoj u potpunosti popunjen i potpisan
 • Jedna nedavna fotografija u boji veličine pasoša
 • Pasoš koji bi trebalo da:

• biti važeći za tri meseca datum završetka dužine vize
• imati najmanje dve prazne stranice
• izdate su u prethodnih deset godina

 • Potvrda o krivičnoj evidenciji, nedavna i uredno potvrđena
 • Sertifikat o medicinskoj fitnesu
 • Putno zdravstveno osiguranje

Potrebna dodatna dokumenta:

 • Registraciono pismo i plaćanje takse\
 • Potvrda Ministarstva prosvete da obrazovna ustanova poseduje važeću dozvolu i da je registrovana u relevantnim evidencijama
 • Dokaz o adekvatnom poznavanju engleskog jezika
 • Dokaz o dovoljnim sredstvima za pokrivanje životnih troškova, troškova studija i repatrijacije (uključujući eventualnu stipendiju)

U roku od 40 dana nakon dolaska u Grčku, trebalo bi da podnesete zahtev za dozvolu boravka kod Odeljenja za migracije. Sledeći dokumenti su obično potrebni:

 • Obrazac prijave za boravišnu dozvolu
 • Sertifikat o zdravstvenom osiguranju, koji izdaje grčka zdravstvena osiguravajuća kompanija
 • Lekarsko uverenje, koje izdaje grčka javna bolnica (CKSR, Mantouk test)
 • Prijem plaćanja boravišne dozvole (plaćanje se vrši u Gradskoj kući)
 • Fotokopija pasoša
 • Registracijsko pismo studenta kojim se potvrđuje da je student registrovan na Mediteranskom koledžu
 • Izvod banke kojim se potvrđuje da student ima dovoljnu količinu novca na bankovnom računu da pokrije troškove života

Kada treba da se prijavite?

Trebalo bi da podnesete prijavu 8-12 nedelja pre planiranog dolaska u Grčku.

Dužina studentske vize zavisi od dužine vašeg studijskog programa. Obnavljanje boravišne dozvole je godišnje.

Vreme obrade

12 Weeks

Mogućnosti za rad

Ako ste iz EU/EEA, dozvoljeno vam je da radite.

Ako ste izvan EU/EEA, možete se prijaviti za dozvolu koja vam omogućava da radite neki honorarni posao dok studirate, kako biste se finansijski podržali. Kada završite sa studijama, međutim, ova dozvola za rad sa skraćenim radnim vremenom ne može se pretvoriti u redovnu, čak i ako nađete poslodavca koji će vas zaposliti sa punim radnim vremenom. I dalje biste trebali da se prijavite odvojeno za radnu vizu.

Sati nedeljno

0

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Vaš zahtev za vizu može biti odbijen ako niste u mogućnosti da pokažete dokaz o potrebnim sredstvima ili ako dostavite netačne ili nepotpune dokumente.