Keystone logo
Холандија

Studija Pravo u Холандија 2024

Studija u Холандија

Холандски Закон Степен Студирање закон у Холандији захтева посвећеност времена, али корист да буде у стању да зараде диплому правног факултета у земљи који следи приступ континенталног права и познат као правни центар Европе чини ток студија вредним . Зарада диплому правног факултета у Холандији почиње са основним дипломирани правник (дипломирани правник или ЛЛБ), која захтева три године студија, затим мајстором дипломирани правник (ЛЛМ), који захтијева једну годину студија. Учење дипломирани правници у правној Холандија студије се одвија у правним факултетима, од којих је већина су повезани на главним универзитетима у Холандији. Страни студенти могу се пријавити на међународно право програма који се фокусира своју едукацију како на правном терену, као и на јединственим образовним потребама међународних студената који не могу бити у потпуности информисани о холандском грађанског права перспективе.Холандски школска година почиње на дан првог септембра и трајаће до 31. августа у наредној години, са 42 недеља студирања. Модел је заснован на Европском систему преноса бодова и лако је упоредив са осталим европским правним програмима. Да буде примљена у виду Закон школског програма међународне у Холандији, морате бити у стању да говоре и пишу енглески добро. Нанесите на школу по вашем избору, а користите пријему писмо да се пријаве за ваш студентску визу. Ово вам даје припремне године да користе за припрему за студије, тако да можете наћи посао, ако је потребно, пронађите место за живот и заврше сву потребну обуку за улазак у програм. Студирање закон у Холандији пружа одличну основу за вежбање широм света. Професори права у Холандији су међународно призната за њихово разумевање грађанског права, а то значи веће изгледе за посао за стране студенте.Студенти који желе да остану у Холандији ће наћи довољно могућности за запошљавање. Многе велике корпорације дођу у Холандију да им се спорови населили. Степен из Холандије чини бави адвокатуром у другим земљама континенталног права лакше због одличне репутације ових закона програма.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  611
 • Udeo komunalnih usluga

  70
 • Internet pretplata

  40
 • Lokalni prevoz

  79

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  10
 • Bioskopska karta

  12
 • Pinta lokalnog piva

  5

O Холандија

Са Белгијом на југу, Немачке на истоку и Северног мора до севера, Холандија је северозападна Европа земља састављена од дванаест покрајина и три Карипским острвима. Познат по својим ветрењачама, лале и веселих становника, земља је позната по својим насипа - око петине земљишта у Холандији је испод нивоа мора и обиман систем насип држи на одстојању поплава. Водећи индустрије укључују схиппинг, риболов, трговину и банкарство. Значајна Холандски уметници укључују Винсент Ван Гог и МЦ Есцхер. Холандија је такође познат као Свјетске 'с основног капитала, као Хаг је домаћин Међународног кривичног суда и неколико других међународних судова и трибунала, укључујући и Еуропол Еуројуст. Правног система у Холандија Холандија фоллов формата грађанско право засновано на француском грађанског законика са неким утицајима из традиционалног холандском закону и римског права.Године 1992., земља је уложила правне књиге грађанска на месту које дефинише своје правне код, и да је помогао земља прерасте у лидера у правном свету. Холандски парламент је главно тело доношење закона у систему.

Zahtevi za vizu

MVV (privremena dozvola boravka) - ulazna viza.

VVR (Boravišna dozvola) - ako planirate da ostanete u Holandiji duže od tri meseca, pored ulazne vize, moraćete da podnesete zahtev za dozvolu boravka (VVR) - ličnu kartu koja stoji kao studijska viza.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

MVV (privremena boravišna dozvola); VVR (boravišna dozvola)

Cena i valuta

EUR 311

Trenutno košta bespovratnu naknadu u iznosu od 311 EUR za obradu prijave za MVV i boravišnu dozvolu u svrhu studiranja u Holandiji. Naknade se pregledavaju dva puta godišnje i podložne su promenama sredinom godine.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Ako ste državljanin države članice EU ili EEA ili Švajcarske, za boravak u Holandiji vam nije potrebna studentska viza ili boravišna dozvola.

Državljanima koji nisu EU, EEA ili Švajcarci potrebna je boravišna dozvola da bi boravili u Holandiji duže od 90 dana - u kraćem periodu potrebna vam je samo turistička viza. Postoje dva dokumenta koja su vam potrebna. U većini slučajeva trebat će vam privremena dozvola boravka (machtiging tot voorlopig verblijf, MVV) da biste putovali u Holandiju. Pored toga, biće vam potrebna boravišna dozvola (VVR) da biste ostali u zemlji.

Građani nekoliko zemalja ili ljudi u određenim okolnostima izuzeti su od potrebe da se prijave za VVR. Više o tome možete pročitati ovde: https://www.expatica.com/nl/visas-and-permits/Getting-a-Dutch-visa-or-temporary-residence-permit_108412.html

Gde možete napraviti aplikaciju?

obrazovna ustanova

Obrazovna ustanova mora da se prijavi u vaše ime, tako da ih morate kontaktirati radi detalja o postupku. Ako ne, zatražite pomoć tako što ćete kontaktirati međunarodnu kancelariju (ili ako ste istraživač, odeljenje za ljudske resurse) vaše institucije domaćina.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Postupak podnošenja zahteva za vizu pokreće univerzitet čim student bude zvanično primljen na studijski program.

Dokumenti potrebni za zahtev za vizu navedeni su u pismu koje je univerzitet poslao potencijalnim studentima. Obično su potrebni sledeći dokumenti:

 • kopiju prve stranice (stranica identiteta) važećeg pasoša;
 • dokaz da se možete finansijski podržati;
 • dodatne fotografije veličine pasoša (veličina: 35 mm k 45 mm, pogledajte IND zahteve in.pdf);
 • dokaz o školarini i plaćanju zahteva za vizu;
 • dokaz o smeštaju uređenom za najmanje 1 akademsku godinu (10 meseci);
 • za kineske studente možda će biti potreban NESO sertifikat.

Važeći dokaz finansijske samodovoljnosti kandidata može se pokazati na sledeći način:

 • Pismo holandske institucije domaćina koje pominje vašu naknadu za stažiranje ili stipendiju pripravnika.
 • Prijemno pismo holandskog univerziteta u kojem se daju detalji o vašem studentskom stipendiji, odricanju od školarine ili stipendiji.
 • Izvod iz vašeg bankovnog računa kod međunarodne banke, koji ukazuje na dovoljno sredstava za plaćanje predloženih troškova u Holandiji.

Kada treba da se prijavite?

Vreme obrade zahteva za studentsku vizu za Holandiju obično je mesec dana, mada ponekad može potrajati i do 3 meseca.

Boravišna dozvola se izdaje za vreme trajanja studentskog studijskog programa plus 3 meseca, do najviše 5 godina. Ako student želi da završi pripremni kurs, njegovo trajanje će biti dodato trajanju vize. Ako će trajanje obrazovanja trajati više od 5 godina, boravišna dozvola se može produžiti za jednu dodatnu godinu.

Postoji još jedan uslov vezan za valjanost VVR-a. Ostaje važeća pod uslovom da student postigne 50% kredita tokom trajanja kursa.

Diplomci visokog obrazovanja ili univerzitetskih studija (diplomirani, magistarski ili doktorski fakulteti) mogu se prijaviti za orijentacionu godinu za dozvolu diplomiranih studenata u roku od tri godine od diplomiranja. To vam daje godinu dana da tražite zaposlenje, a za to vreme možete raditi bez ikakvih ograničenja ili potrebe da poslodavac ima radnu dozvolu za vas.

Vreme obrade

1 Month

Mogućnosti za rad

Svim međunarodnim studentima je dozvoljeno da rade zajedno sa svojim studijama.

Za studente koji nisu iz EU i izvan EEA potrebna je radna dozvola za rad. Ovu dozvolu mora dobiti potencijalni poslodavac u vaše ime. Čak i uz ovu radnu dozvolu, studenti mogu raditi samo ograničen broj sati, tj. 10 sati nedeljno. Dozvoljeno im je da rade puno radno vreme tokom juna, jula i avgusta.

Studenti iz EU, EEA (osim Hrvatske) i Švajcarske ne zahtevaju radnu dozvolu.

Sati nedeljno

10

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Vaš zahtev za vizu može biti odbijen ako niste u mogućnosti da pokažete dokaz o potrebnim sredstvima ili ako dostavite netačne ili nepotpune dokumente.