Keystone logo
Јапан

Studija Pravo u Јапан 2024

Studija u Јапан

Зарада диплому правног факултета у Јапану у 2004. години, Јапан, спроводи нови закон школски систем заснован више на формалног школовања него само свеобухватним и тешким годишњих испита. До пре неколико година, јапански правосудни испит имао је пролазност од само три одсто; већина студената је морао да полажу испит неколико пута пре него што је успешно достигне потребну разред. У ствари, правосудни испит био толико ноторно ригорозна да многи такозвани "распадања школама " појавила у Јапану који је специјализована за пружање помоћи будући правници који су планирали да полажу правосудни испит. Јапанска влада је донела закон 2004. дозвољава развој правних факултета дипломирани нивоу нуде доктор права степени. Зарада диплому правног факултета у Јапану сада траје између пет и седам година. Од 2006. године, јапански правосудна испита захтевају студенти поседују закон стручну спрему пре полагања испита. Поред тога, пошто се ревидира стари правосудни испит, пролаз стопе су порасле за скоро 50 процената.Међутим, студенти не могу полагати испит више од три пута у пет година. Школарина Семестар школарину за зараду диплому правног факултета у Јапану су већи од оних у САД и Европи. Просечни трошкови код јапанског универзитета је око 600.000 јена (4500 евра, $ 6000 УСД). Страни студенти избор да зараде диплому правног факултета у Јапану би требало очекивати да плати $ 60.000 долара (45.000 евра) само у школске трошкове (пријем, "" опреме и накнаде објекта). Штавише, животни трошкови су такође виши у Јапану него другим западним земљама, посебно у Токију и другим већим градовима. Стипендије су доступни од универзитета, али конкуренција је крут и само најбољих студената се квалификују за помоћ са наставе.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  344
 • Udeo komunalnih usluga

  45
 • Internet pretplata

  30
 • Lokalni prevoz

  33

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  5
 • Bioskopska karta

  11
 • Pinta lokalnog piva

  2

O Јапан

Јапан је азијски острвска земља лаже источно од Северне и Јужне Кореје, Кине и Јапанског мора. Технички "архипелаг " (велики скуп острва), народ Јапана се састоји од скоро 7000 острва, са највећим четири острва је Хоккаидо, Схикоку, Хонсху (хоме до Токија, Јапан, 'с највећи град) и Киусху . Токио је тренутно светски 'највеће градско подручје, дом за 35 милиона људи и напредних економија заснована на производњи хигх-тецх производа и извоза Фаст Фацтс о Јапану -. Јапан има једну од највишег очекиваног трајања живота у ворлд-- 80 за мушкарце и 83 за жене. - Будизам, Шинтоизам и различити облици хришћанства су Јапан, 'с примарни религије. - Јапан је планинска, пошумљено земља позната по величанственој Мт. Фуџи, полу активни вулкан диже скоро 12.500 стопа (3800 метара), али често капом по дубоком снегу. - Јапан 'валута је јена. Један јена износи 100 сен.Иен кованице су доступни у једном, пет, десет, 50, 100 и 500 деноминација. - Студенти који планирају да студирају право у Јапану треба да буду свесни да су већина банкомати затворен викендом. Поред тога, само банкомати наћи у поштама и неким прикладним продавницама узети страних банкомата картице. - Јапан има три одвојене системе писања које су интегрисане у један: хирагана, катакана и Кањи. Деца уче хирагана катакана и систем у почетку, а затим се уче Кањи широм средње и високе школе. - Јапан 'с лидер је премијер, који је именован од стране цара и са "" поверења од Јапану ' с Хоусе оф Репресентативес Јапану 'с правном систему Јапану усвојен 1945. устав садржи 31 чланака које описују. људска права и предвиђа поделу правосудних, законодавне и извршне власти.Јапанска влада се састоји од два парламента - у "Схууги-В " (доњи исхрана) и "Санги-В " (горњи исхрана), док судски систем је подржан од стране једног Врховног суда, осам више судови и 50 породица и окружни судови. Грађанске тужбе и мале злочине одлучује један од скоро 500 скраћеном судова који имају надлежност у одређеним префектура. Са брзим развојем Јапану 'с економије у протеклих 30 година, народ ' с законе уговора, које се прије свега на основу Грађанског законика, били су предмет додатно испитивање и ревизије. У ствари, Јапан се осјећа недостатак адвоката специјализована у уговору и грађанског права због економске експанзије и нагласком на међународним пословним трансакцијама. Кривично право у Јапану је категорисан под злочине против појединаца, злочине против државе и злочине против друштва. Злочини против грађана и њихових слобода укључују убиства, телесне повреде, силовање, киднаповање и напад.Проперти злочини укључују крађа, проневера, крађе, изнуду и превару. Паљевина и непристојна јавно понашање сматрају злочине против друштва. У Јапану, неко под 20 година и даље легално сматра малољетник и подлеже законима разликују од закона који покривају одраслих.Породица суд одлучује малолетне случајеве и иницира

Zahtevi za vizu

Koja vam je viza potrebna zavisi od toga koliko dugo ćete studirati u Japanu:

 1. Kratkoročni kursevi do 90 dana: mnoge nacionalnosti mogu posjetiti Japan do 90 dana uz odricanje od vize. Kada stignete u Japan, dobićete nalepnicu u pasošu, što pokazuje da u Japanu možete ostati 90 dana. Ako putujete na odricanje od vize, morate imati povratnu kartu u roku od 90 dana.
 2. Dugoročni kursevi duži od 90 dana: Za kurseve koji su 20 nedelja (dve četvrtine) ili duže, trebalo bi da podnesete zahtev za studentsku vizu. Japanska studentska viza poznata je i kao Riugaku. "

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Studentska viza

Cena i valuta

JPY 3000

Naknada za prijavu za vizu iznosi oko 3.000 jena za jednokratni ulazak i 6.000 jena za dvostruki ili višestruki ulazak.

Imajte na umu da naknada za izdavanje vize nije fiksna i zavisi od nacionalnosti učenika i kursa koji se sprovodi. Najbolji način je da se obratite konzularnom odeljenju Ambasade ili Generalnog konzulata Japana koji vam je najbliži.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Svi strani studenti koji dolaze da studiraju puno radno vreme u Japanu duže od 3 meseca moraju imati vizu.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Japanska ambasada

Prvi deo procesa prijave vrši se preko vašeg univerziteta. Vizu ćete dobiti od japanske ambasade u svojoj zemlji.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Podnošenje zahteva za studentsku vizu za Japan je proces u više koraka.

1. Prvo popunjavate različite dokumente za izdavanje vize i predate ih svojoj školi. Jednom kada se prijavite u školu, poslat će vam sledeća dokumenta koja morate popuniti i dostaviti školi:

 • Obrazac za prijavu u kojem popunjavate podatke o sebi i kursu.
 • Obrazac lične istorije gde popunjavate svoju obrazovnu i profesionalnu istoriju.
 • Primena esej - motivišu zašto želite da studiraju u Japanu.
 • Diploma i transkript iz poslednje škole iz koje ste završili, prevedene na engleski ili japanski jezik.
 • Sertifikat o prethodnim japanskim studijama ako je primenljivo.
 • Kopija vašeg pasoša
 • Fotografije pasoša
 • Istorija bolesti - neke škole traže vašu medicinsku istoriju ili pregled tuberkuloze, ali mnoge škole to ne čine.
 • Takođe morate dokazati da možete platiti svoj kurs i podržati se u Japanu.

2. Škola proverava da li je vaša prijava završena pre nego što je prepišu i podnesu imigracionim vlastima u Japanu. Oko mesec dana pre početka kursa oni će izdati potvrdu o upisu (CoE). Škola će vam poslati CoE čim bude izdata i platite za svoja prva semestra.

3. Poslednji korak za dobijanje studentske vize za Japan je podnošenje zahteva za vizu u japanskoj ambasadi u vašoj zemlji. Da biste to uradili potrebno je da podnesete:

 • Vaš CoE
 • Vaš pasoš
 • Fotografija pasoša
 • Obrazac zahteva za vizu popunjen digitalno ili ručno pomoću velikih slova.

Kada treba da se prijavite?

Rok za podnošenje zahteva za vizu na univerzitetu je često oko pet meseci pre početka kursa, pa se obavezno prijavite ranije. Visoke jezičke škole i univerziteti ponekad mogu da preuzmu i kasnije aplikacije.

Potrebno je najmanje 5 radnih dana za obradu vize, uključujući datum podnošenja. Takođe ne bi trebalo da se prijavljujete pre 90 dana od predviđenog datuma putovanja.

Vreme obrade

5 Days

Mogućnosti za rad

Japanska studentska viza omogućava rad sa skraćenim radnim vremenom do 28 sati nedeljno.

Svako ko ima studentsku vizu koja boravi duže od 6 meseci i želi da radi mora da podnese zahtev za „Dozvolu za bavljenje aktivnostima koje nisu dozvoljene statusom prebivališta prethodno odobrenom“. To se može uraditi odmah po dolasku na aerodrom ili kasnije u lokalnom imigracionom birou. Nema naknade, pa se pobrinite da to učinite ako planirate da radite.

Sati nedeljno

28

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Ako podnesete kompletnu prijavu, vizu ćete gotovo uvek dobiti od japanske ambasade. Međutim, mogu vam odbiti ako su informacije nepotpune ili ako, na primer, imate ozbiljnu krivičnu evidenciju.

Evo nekoliko stvari koje treba imati na umu da biste izbegli uskraćivanje japanske studentske vize:

 • Možda je najveći rizik od odbijanja zbog nedovoljnih zahteva za sponzorstvom.
 • Samo jedna škola može da se prijavi u vaše ime za studentsku vizu! Ako pokušate da zaštitite svoje opklade prijavom kroz više škola, verovatno ćete biti odbijeni.
 • Imajte na umu da ne spajate svoje dokumente.
 • Nepotpuna datoteka će biti odbijena, ne zaboravite da temeljno proverite svoju prijavu.