Keystone logo
Кипар

Studija Pravo u Кипар 2024

Studija u Кипар

Правно Образовање на Кипру најпопуларнији закон Програм на Кипру нуди Универзитета у Никозији, где студенти могу зарадити ЛЛБ (дипломирани правник) у четири године. Према Универзитету у Никозија 'с сајту, дипл програм је званично призната од стране Кипра Правног савета у 2009. години и омогућава дипломцима да наставе са својим образовањем, тако да могу квалификовати да седе на правосудног испита. Кипар Адвокатска комора регулише лиценце и утврђује дисциплинске мере према потреби. Адвокати на Кипру не треба да се специјализују у било којој области права јер се сматрају "регистрован " адвокатаима који могу да на било који правни случај који желе. Европски универзитет Кипар има студијских програма правне Мастер 'с које захтевају потпуну студентима дипломирани правник курсева пре уписа у класама дипломирани правник нивоу.Школарина Трошкови за Зарада је дипломирани правник или Магистар Кипру приближну цену коштања једне године факултета на Кипру је 9000 до 12000 евра ($ 12,000 до $ 16,000 долара). Европски универзитет Кипра нуди финансијску помоћ за студенте којима је потребна, као и разне стипендије и грантове за стране студенте. Сви студенти морају да плате школарину, без обзира на земљу пребивалишта. Могућности за правнике Кипру Иако је стопа незапослености на Кипру је тренутно 17 одсто, лиценцирани адвокати искусе мање проблема у позицију са адвокатским канцеларијама, банкама, полиција агенција и другим индустријама које захтева знање међународног и пословног права.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  567
 • Udeo komunalnih usluga

  60
 • Internet pretplata

  34
 • Lokalni prevoz

  40

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  7
 • Bioskopska karta

  10
 • Pinta lokalnog piva

  3

O Кипар

Окружен Грчке, Египта, Турске и Израела, Република Кипар је острвска земља налази на око 2000 миља североисточно од Африке у источној Средоземном мору. Иако северна Кипар је под турском контролом и себе назива Турске Републике Северни Кипар, Турска је једина земља која признаје овај ентитет. Међународна становништво сматра северни Кипар простор који је једноставно окупирале снаге раде за турске владе и заправо део Републике Кипар. У 2004. години, Кипар постала чланица Европске уније, а касније придружио еврозони у 2008. То је један од најпопуларнијих дестинација места на Медитерану због својих благим зимама и суптропског климу и ужива висок развијена економија је да се доследно постигао у првих 20 на Индексу људског развоја.Корисне информације о Кипру • ЦИА Ворлд Фацтбоок наводи да 77 одсто становника Кипра су кипарски Грци, са 18 одсто њих одређен у кипарским Турцима. Преко 10.000 Руси тренутно живи на Кипру као добро. • Кипарски Грци припадају грчкој православној цркви Кипра док кипарски Турци придржавају сунити исламске религије. • турски и грчки су Кипар 'два службена језика. Кипарски Мароните арапски и јерменски сматрају мањинске језике. Међутим, енглески говори многи Кипрана и већини јавних обавештења, путоказа и реклама су на енглеском језику. • Око 7% од БДП се користи за финансирање образовних подухвате, што Кипар једна од ЕУ 'с Топ потрошачима о основном и високом образовању (заједно са Шведској и Данској). • чланица ЕУ, Кипар користи еуро као валуту. Међутим, Турска лира се користи у северном делу Кипра, заједно са евро.• Главни и највећи град на Кипру је Никозија. Такође се сматра 5. најбогатији град на свету. у смислу прихода по глави становника правни систем на Кипру под британском влашћу до 1960. године., Кипар запошљава правни систем сличан енглеском систему закона. Кипар тренутно има Устав Републике Кипар, Принципи општем праву и праведности и законима које доноси члановима своје Представничког дома. Након Кипар придружила ЕУ 2004. године, њен устав је измењен како би се омогућило европским правом да дерогирају своје национално законодавство. Три гране Кипра закона су Закон Заједничку, принципима једнакости и Статут Закон, који обухвата велики део Кипра правног система. Окружни судови су подељени у грађанским, породичним, Закон о раду, Кривичног и војне судове. Сви адвокати квалификовани да раде на Кипру имају право да се појаве у било којој Окружном суду.Међутим, Кипар адвокат мора да има пет или више година искуства у правној пракси као Окружног суда адвоката пре него што се може чути од стране Врховног суда.

Zahtevi za vizu

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Studentska viza

Cena i valuta

EUR 40

Naknade za studentske vize variraju i mogu biti oko 40 EUR. Naknade mogu biti podložne promenama.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Kandidati koji su državljani EU mogu ući na Kipar kao posetioci. Po dolasku u obrazovnu ustanovu moraju dostaviti niz dokumenata u prijemnu kancelariju obrazovne ustanove - pogledajte odeljak" Kako podnijeti prijavu? ".

Međunarodnim studentima iz zemalja koje nisu članice EU potrebna je studentska viza pre ulaska na Kipar. Studentske vize se izdaju samo redovnim međunarodnim studentima. Student sa punim radnim vremenom je onaj koji uzima najmanje 12 kredita u semestru.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Ambasada/Visoka komisija/Konzulat Republike Kipar

Trebalo bi da se prijavite lično u Ambasadi/Visoka komisija/Konzulat Republike Kipar u vašoj zemlji prebivališta.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Studenti koji nisu iz EU:

Prilikom podnošenja zahteva za studentsku vizu moraćete da dostavite sledeća dokumenta:

 • Potpuno popunjen obrazac za prijavu.
 • Naknada za prijavu od 15-30 kiparskih funti (nepovratna).
 • Četiri (4) fotografije veličine pasoša.
 • Potvrđene (overene istinite) kopije akademskih kvalifikacija učenika.
 • Dokazi o poznavanju engleskog jezika (ako je moguće)
 • Fotokopija njihovog pasoša. Pasoš treba da važi najmanje jednu (1) godinu od dana dolaska učenika.

Kancelarija za prijem će na vreme za intervju saopštiti detalje o datumima intervjua i potrebnim dokumentima kandidatima.

Tokom intervjua za vizu u Ambasadi/Visokoj komisiji/Konzulat Republike Kipar, kandidat mora predstaviti:

 • Originalne akademske kvalifikacije i njihove atestirane kopije na engleskom ili u engleskom prevodu.
 • Njihov pasoš, važi najmanje jednu (1) godinu od dana dolaska na Kipar
 • Nedavna potvrda o dobrom ponašanju koju je izdala policija zemlje porekla ili prebivališta.
 • Nedavna finansijska garancija koju je izdao studentski sponzor

Studenti se moraju prijaviti obrazovnoj ustanovi prvog radnog dana nakon njihovog dolaska kako bi se registrovali i nastavili sa preostalim formalnostima potrebnim za izdavanje dozvole privremenog boravka.
Međunarodni studenti trebalo bi da se registruju u Okružnoj policiji Alien Branch u roku od sedam dana od dana dolaska na Kipar.

Studenti EU: Po dolasku u obrazovnu ustanovu moraju predati prijemnoj kancelariji obrazovne ustanove sledeće:

 • Potpuno popunjen obrazac za prijavu.
 • Naknada za prijavu od 15-30 kiparskih funti (bespovratna).
 • Četiri (4) fotografije veličine pasoša.
 • Potvrđene (overene istinite) kopije akademskih kvalifikacija učenika.
 • Dokazi o poznavanju engleskog jezika (ako je moguće)
 • Fotokopija njihovog pasoša. Pasoš treba da važi najmanje jednu (1) godinu od dana dolaska učenika.
 • Nedavna potvrda o dobrom ponašanju koju je izdala policija zemlje porekla ili prebivališta.

Pored navedenog, kandidati moraju platiti kotizaciju, semestralnu školarinu i registrovati se za predmete. Zatim se moraju prijaviti Odeljenju za migracije za dozvolu privremenog boravka.

Kada treba da se prijavite?

Trebalo bi da se prijavite za studentsku vizu najmanje 2-3 meseca pre planiranog dolaska na Kipar.

Dužina studentske vize zavisi od dužine vašeg studijskog programa.

Vreme obrade

3 Months

Mogućnosti za rad

Obično stranim studentima iz zemalja koje nisu članice EU nije dozvoljeno da rade tokom studija na Kipru. Vlada Republike Kipar može stvoriti izuzetke za kurseve, gde se mogu izdati radne dozvole kako bi se omogućila praktična obuka tokom letnjih odmora.

Sati nedeljno

0

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Vaš zahtev za vizu može biti odbijen ako niste u mogućnosti da pokažete dokaz o potrebnim sredstvima ili ako dostavite netačne ili nepotpune dokumente.

Napomena: Studentska viza se izdaje za određenu obrazovnu ustanovu. U slučaju da strani student odluči da promeni obrazovnu ustanovu, tada se mora dobiti nova dozvola boravka.