Keystone logo
Немачка

Studija Pravo u Немачка 2024

Studija u Немачка

Добијање немачку диплому правног факултета да зараде диплому правног факултета у Немачкој, студенти морају узети два државна испита и проћи кроз 6 година дугом наставног плана и програма. Прво, ученици морају проћи Прву Државни испит на крају 4 године основних академских студија. Они онда морају узети двогодишњи стаж (назван Референдарзеит) да стекну искуство у свим аспектима правног система. Коначно, друга држава Испитивање се даје студентима завршних на две године правних приправнички стаж у кривичном и грађанском суду. Током приправничког, студенти морају узети часове учили од стране адвоката или судије. Плате исплаћене студента су обезбедила Немачка влада. Потенцијални адвокати у Немачкој имају два шансе да прођу Стате Испити. Након проласка оба испита, ученик се сматра квалификован да траже запослење као судије или адвоката.Школарина Виши трошкови образовања су велике субвенције од немачке владе и који су релативно ниске у односу на САД трошкова школарине, осим ако ученик бира да тражи правни факултет на приватном универзитету. Могућности запошљавања Немачка 'с стопа незапослености је један од најнижих у Европској унији. Страни студенти одлуче да зараде диплому правног факултета у Немачкој и настави посао ће вероватно ускоро наћи позицију након положеног испита Сецонд.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  507
 • Udeo komunalnih usluga

  91
 • Internet pretplata

  43
 • Lokalni prevoz

  60

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  9
 • Bioskopska karta

  12
 • Pinta lokalnog piva

  4

O Немачка

Велики земља у централној Европи који садржи 16 држава и за члана Европске уније, Немачка је званично назива Савезне Републике Немачке (Бундесрепублик Деутсцхланд) и има много политичку и економску утицај међу свим другим земљама ЕУ. Канцелар председава Немачка 'с демократском владом која намеће систем закона заснован на принципима описаним у Основним законом за Савезну Републику Немачку битних чињеница о Немачкој -. Шеснаест државе који садрже Немачка се зове Страни, са свака држава посједује своје сопствени устав. - Прилози за Немце областима науке, математике и технологије не могу да се нагласити довољно. Бриллиант појединци попут Ајнштајна, Мак Планцк, Херман вон Хелмхолтз, Јоханнес Гутенберг, Готтфриед Леибниз и Царл Гаусс су само неколико немачких научника који нису доставила свет са познатим изумима.- Немачка је једна од светски 'с технолошки напредних произвођача угља, гвожђа, цемента, челика, машине, возила и хемикалија. Она такође има велике инвестиције у зелену енергију, посебно соларне енергије и коришћење ветрењача за струју. - Популарни туристичке атракције у Немачкој укључују Бавариан Алпс, Шварцвалд, Рајна долину и његове древне замкове и Артси капитал Берлин 'с правног система три сета регулаторних закона обухватају Немачка ' с правни систем: јавни, приватни. и кривично право. Јавног права (такође укључује кривично право) се бави правним питањима између појединца и државе. Приватно право посредује односе између компанија и две или више особа. Немачка закон под великим утицајем римског права, као и Наполеонове закон, или Наполеонов кодекс. Судије имају активну улогу у Немачка 'с правном систему процедуралне.Иако сличан врсти правног система троше други демократски управља држава, Немачка нема судска порота због овлашћења која се додјељују судији који му дозволи да донесе коначну одлуку. Један судија или неколико судија може садржати "", трибунал који је у суштини замена за пороту. Судије поротници, или грађани који су одабрани посебна комисија пре него што почне суђење, може такође бити укључени у трибуналу. У Немачкој, редовни судови чују питања у вези брак, кривично, породицу и грађанских спорова. Наизменично, специјални административни судови разматрају предмете који укључују владине акције. Рада, судови финансијски и социјални права су други специјализовани немачки судови који пресуђују случајеве који се односе на рад, пореза и социјалних давања.

Zahtevi za vizu

 1. Visa za jezički kurs (viza za učenje jezika) - savršena opcija za one koji žele da nauče nemački jezik u Nemačkoj.
 2. Visa za podnosioca zahteva za studente (Visum Zur Studienbeverbung) - ako želite da studirate u Nemačkoj, ali još uvek pokušavate da pronađete pravi program ili još uvek nemate pismo potvrde od svog univerziteta.
 3. Studentska viza (Visum Zu Studienzvecken) - ako ste već primljeni na nemački univerzitet.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Visa za jezički kurs; Visa studentskog podnosioca zahteva; Studentska viza

Cena i valuta

EUR 60

Trebali biste očekivati da ćete platiti 60€ (~ 74 USD) za studentsku vizu za Nemačku.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Za građane iz EU ili Islanda, Norveške, Švajcarske ili Lihtenštajna potrebno je imati samo ličnu kartu za ulazak u Nemačku. Nije potrebno imati vizu.

Građani iz Australije, Izraela, Japana, Kanade, Novog Zelanda, Južne Koreje i SAD-a mogu podnijeti zahtjev za vizu čak i nakon što su stigli u Nemačku.

Za građane iz drugih zemalja potrebno je podneti zahtev za vizu pre dolaska u Nemačku.

Ako boravite manje od 90 dana u Nemačkoj, postoji još više propisa. Građani iz određenih zemalja mogu ući u Nemačku za ovo vreme bez vize. To su Venecuela, Vatikan, Urugvaj, Singapur, Sejšeli, Paragvaj, Panama, Nikaragva, Meksiko, Mauricijus, Malezija, Makao, Hrvatska, Gvatemala, El Salvador, Kostarika, Čile, Brunej, Brazil, Bolivija, Bermuda, Barbados, Bahami i Argentina.

Posetite veb stranicu Saveznog ministarstva spoljnih poslova Nemačke radi najnovijih zahteva za vize za sve zemlje: https://www.auswaertiges-amt.de/en/einreiseundaufenthalt/visabestimmungen-node

Gde možete napraviti aplikaciju?

Nemačka ambasada ili konzulat

Moraćete da podnesete zahtev za vizu od nemačke ambasade ili konzulata u svojoj zemlji.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Prvo, morate zakazati sastanak za razgovor za vizu. Na dan intervjua, trebalo bi da ponudite dokumente za zahtev za vizu.

Dokumenti koji su vam obično potrebni su:

 • Popunjen obrazac za prijavu
 • Važeći pasoš
 • Dve fotografije
 • Pismo koje pokazuje da vas je prihvatio nemački univerzitet
 • Transkript akademskog zapisa
 • Potvrda o poznavanju nemačkog jezika ili dokaz da nameravate da pohađate kurs jezika u Nemačkoj (ako studirate na nemačkom)
 • Dokaz da imate dovoljno sredstava da se izdržavate dok živite u Nemačkoj (8,700€ godišnje, što je otprilike ~ 9,390 USD)
 • Sertifikat koji pokazuje da ste kupili zdravstveno osiguranje
 • Izjava o autentičnosti dostavljenih dokumenata

Zavisno od ambasade, možda ćete morati da pokažete dokaz da nemate krivičnu evidenciju.

Svako treba da se registruje kod lokalnih organa za registraciju (Einvohnermeldeamt) u prvoj nedelji dolaska u Nemačku. Moraćete da uzmete pasoš/nacionalnu ličnu kartu (i vizu ako je potrebno), dokaz o svojoj adresi u Nemačkoj (npr. ugovor o zakupu od vašeg stanodavca) i eventualno potvrdu o registraciji sa vašeg kursa. Dobićete potvrdu o registraciji.

Kada treba da se prijavite?

Ispitivanje zahteva za vizu obično traje oko 6 do 8 nedelja za kurs jezika. Međutim, ako je kurs jezika duži od tri meseca, vreme potrebno za obradu aplikacije može se produžiti do 8 do 10 nedelja. I tokom vrhunske sezone putovanja, prijave se mogu slati u periodu čekanja. Dakle, studenti kojima je potrebna studentska viza za Nemačku treba da podnesu svoje prijave mnogo pre vremena pre početka kursa. Trebalo bi da se prijavite što je pre moguće, a najmanje tri meseca pre preseljenja u zemlju.

Studijske vize važe samo za dužinu kursa ili programa. Boravišne dozvole se obično izdaju na godinu dana, ali se mogu produžiti.

Vreme obrade

8 Weeks

Mogućnosti za rad

Građani zemalja EU/EEA i Švajcarske mogu slobodno raditi u Nemačkoj, ali ne više od 20 sati nedeljno tokom perioda.

Državljanima EU/EEA/Švajcarske (sada uključujući Hrvate od jula 2015.) dozvoljeno je da rade do 120 punih ili 240 pola dana godišnje (uključujući i dobrovoljni rad) bez dozvola. Možete raditi više sati ako je univerzitet zaposlen kao student ili diplomirani asistent; za druge vrste zaposlenja trebaće vam dozvola Agentur for Arbeit (Federalna agencija za zapošljavanje) i Aliens' Authoriti da pređe granicu 120/240. Studienkolleg i studentima jezika potrebna je dozvola ovih vlasti kako bi preuzeli bilo koji posao. Studenti ne mogu biti slobodnjaci ili samozaposleni.

Sati nedeljno

20

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Ovo su glavni razlozi zbog kojih vaš zahtev za vizu za nemačku studentsku vizu može biti odbijen:

 • Loš finansijski status
 • Loš akademski profil
 • Nedostatak priprema za vaš intervju
 • Nedovoljan nivo jezika (nemački ili engleski)
 • Nedoslednost sa vašim izborom studijskog programa