Keystone logo
Норвешка

Studija Pravo u Норвешка 2024

Studija u Норвешка

Правници у Норвешкој пет година, Правни факултет програма који води до мајстора сам реттсвитенскап (Мастер оф Праву) је најважнији степен адвокати могу зарадити у Норвешкој. Слично магистар закона, мајстор сам реттсвитенскап недавно заменио стари кандидат правника првобитно настао у 1736. мр је једини степен потребно да се квалификују студенте да раде као правници у Норвешкој. Међутим, дипломци ЛЛМ програма остаје у лиги да адвокатским позицијама. Они такође могу да прихвате високог ранга запослење у норвешком полицијске службе, служе као адвокат судија или прихвата разне положаје у сектору државни службеник. Адвокатура у Норвешкој је "уједињена " један, јер сви запослени у правним пословима добили исту врсту образовања. Током њиховог петој години ЛЛМ програма, студенти морају да заврше тезу и упишу у напредним, изборних предмета.Поред тога, било ко студира за Правног факултета степена имати прилику да зарадите Мастер 'с диплому криминалистике или социологију права. Др, докторска диплома и степен су такође доступни за студенте који желе да се баве правном истраживању или предавати на норвешком универзитету. Норвешки Универзитети Офферинг Правни факултет Дегреес Универзитет у Ослу нуди дет Правне факултет програме, као и Универзитет у Тромсо и Университи оф Берген. Универзитет у Тромсо учествује у Европском систему преноса бодова који омогућава студентима да пренесе све кредите што зарађују на УТ да кућних универзитета Школарина Интернатионал и норвешки студенти не плаћају школарину.. Норвешка влада сматра високо образовање да буде од виталног значаја за успешност Норвешке и јавно финансирање 98 процената свих високошколских установа у учењу. Само проватних факултети наплаћују школарину у Норвешкој.Међутим, оптужба за 400 до 600 круна по семестру је потребно пре него што ученици могу узети испите. Ова накнада такође им даје чланство у унија студената који пружају погодности као што су здравствене услуге, коришћење спортских објеката, саветовање и стамбене помоћи.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  546
 • Udeo komunalnih usluga

  64
 • Internet pretplata

  48
 • Lokalni prevoz

  68

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  11
 • Bioskopska karta

  13
 • Pinta lokalnog piva

  9

O Норвешка

Огрезли у Викинг историју и куће до најлепших фјордова на свету, Краљевина Норвешка и даље високо на листи најпросперитетнијих и најсрећнијих земаља у свету. Норвешка је уставна монархија граничила земљиште-мудар Шведске, Финске, Русије и Данске. Она такође дели поморске границе са Гренланда, Исланд, Русија, Велика Британија и Шведска преко Баренцовом мору, Норвешке мора и Северног мора. Норвешка је четврта у свету у погледу доходак по глави становника и недавно одржана врх ранг на Индексу људског развоја. Поред тога, Норвешка је одређен од стране Индекса демократије да глобално бити најдемократскији земљу корисне чињенице о Норвешкој • Основан 1000. године., Осло је главни град Норвешке и економске / владе капитала као добро.• Норвешка је богата природним гасом, нафте, морски плодови, минерала и свеже резерви воде, сви фактори који доприносе њеној способности да понуди субвенционисано високо образовање, универзалне здравствене заштите, одличан систем социјалног осигурања и доследно ниске стопе незапослености. • Иако Норвешка није чланица Европске уније, она одржава блиске везе са ЕУ. Норвешка је такође један од оснивача НАТО, СТО, Савјета Европе и ЕЕА (Еуропеан Ецономиц Ареа). • Норвешка има два званична језика: бокмал норвешки и нинорск Норвегиан. Бокмал говори већина Норвежана док новонорвешки говори финских и Сами говоре мањине. • Норвешка круна (множина круна) је валута јединица земља. Шест круна износи $ 1 УСД и један евро износи осам Кронер. Шта је систем закон у земљи? Норвешкој 'с судски систем је сличан америчком судском систему.Окружни судови имају најмањи моћ, затим Апелационог суда и Врховног суда Т хе. Судије предсједава апелационих и окружних судова може бити један од три врсте судија: професионалне судије, судије поротници или ко-судије. Професионалне судије су квалификовани правници који су стекли правно искуство кроз године брани или кривично гоњење лица у Норвешкој судовима. Полагање и сарадници су судије не-правници који су именовани на положај као судија у Окружном или апелациони суд.

Zahtevi za vizu

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Studentska viza (studentska boravišna dozvola)

Cena i valuta

USD 650

Norveška naknada za obradu studentskih viza iznosi oko 650 američkih dolara. Naknada može biti podložna promeni.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Ako dolazite iz jedne od nordijskih zemalja (Švedska, Finska, Danska, Island), nećete morati da podnesete zahtev za dozvolu boravka. Međutim, ako planirate da studirate u Norveškoj duže od šest meseci, morate se prijaviti poreskoj upravi u Norveškoj radi provere lične karte i prijaviti svoj prelazak u Norvešku.

Ako dolazite iz zemalja unutar područja EU/EEA/EFTA, možete studirati u Norveškoj do 90 dana bez podnošenja zahteva za studentsku dozvolu boravka. Međutim, moraćete da podnesete zahtev za studentsku dozvolu boravka za boravak preko 90 dana, već u Norveškoj.

Ako dolazite izvan područja EU/EEA/EFTA, morate se prijaviti za studentsku dozvolu boravka pre dolaska u Norvešku.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Norveška ambasada ili konzulat

Nakon što primite pismo o prijemu, obratite se najbližoj norveškoj ambasadi ili konzulatu za informacije o postupku prijave za studijsku dozvolu i prijavite se iz zemlje porekla.

Iako se neki kandidati mogu prijaviti putem interneta iz Norveške ili preko norveške ambasade, većina studenata će morati da predaju obrazac za prijavu na papir svojoj najbližoj norveškoj ambasadi ili konzulatu.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Kada predate obrazac za prijavu studentske dozvole boravka, morate dostaviti i pasoš, zajedno sa drugom potrebnom dokumentacijom. Moraćete da podnesete:

 • Dokazi o prijemu na odobreni program redovnog obrazovanja
 • Popunjen obrazac za prijavu
 • Potvrda o plaćanju naknade za prijavu
 • Dve nedavne fotografije veličine pasoša sa belom pozadinom
 • Dokazi o dovoljnim finansijskim sredstvima za ceo period studija, uključujući sredstva za podršku bilo kojoj pratećoj porodici, koja bi trebala biti na norveškom bankovnom računu (može biti teško otvoriti račun u norveškoj banci bez norveškog ličnog broja, tako da obično možete položiti potreban iznos na račun koji je utvrdila vaša obrazovna ustanova). Morate dokazati da imate pristup 116.369 NOK za svaku akademsku godinu (10 meseci), što je približno 14,350 američkih dolara. Ako se boravak finansira putem stipendija, studentskih zajmova ili drugog javnog finansiranja iz matične zemlje, uz prijavu mora biti praćena važeća dokumentacija.
 • Dokaz da imate negde da živite (poput kuće, stana, kreveta ili sobe u sali prebivališta)
 • Dokaz da ćete napustiti Norvešku kada istekne dozvola boravka (obično u obliku povratne karte)
 • Završena i potpisana kontrolna lista dokumenata UDI (norveška direkcija za imigraciju), koju biste trebali odštampati i predati zajedno sa ostalim dokumentima

Kada treba da se prijavite?

Vremena obrade za studentske boravišne dozvole variraće i mogu trajati dva meseca, pa je preporučljivo da se prijavite čim budete u mogućnosti.

Dužina studentske vize zavisi od dužine vašeg studijskog programa. Vaša studentska dozvola boravka može se obnoviti putem internetskog portala za prijavu u Norveškoj najmanje mesec dana pre isteka roka trajanja. Da biste obnovili radnu dozvolu, morate se posebno obratiti UDI i pokazati dokaz da ste postigli zadovoljavajući napredak studirajući u Norveškoj.

Vreme obrade

2 Months

Mogućnosti za rad

Kada dobijete dozvolu boravka za studente za Norvešku, dobijate i dozvolu za rad sa skraćenim radnim vremenom do 20 sati svake nedelje dok studirate i puno radno vreme tokom univerzitetskih praznika.

Takođe možete da podnesete zahtev za radnu dozvolu sa punim radnim vremenom u ograničenom periodu ako možete dokazati da je rad relevantan za vaše obrazovanje ili da je neophodan za prijem na dalje obrazovanje u okviru iste opcije programa - U tom pogledu treba da imate konkretnu ponudu za zaposlenje.

Sati nedeljno

20

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Vaš zahtev za vizu može biti odbijen ako niste u mogućnosti da pokažete dokaz o potrebnim sredstvima ili ako dostavite netačne ili nepotpune dokumente.