Keystone logo
Тајланд

Studija Pravo u Тајланд 2024

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  330
 • Udeo komunalnih usluga

  21
 • Internet pretplata

  15
 • Lokalni prevoz

  28

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  5
 • Bioskopska karta

  6
 • Pinta lokalnog piva

  2

Zahtevi za vizu

Neimigraciona viza ED (obrazovanje) - Ova vrsta vize izdaje se podnosiocima zahteva koji žele da studiraju, prisustvuju seminaru, treningu ili stažiranju na Tajlandu.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Neimigraciona viza ED (obrazovanje)

Cena i valuta

USD 80

Cena studentske vize zavisi od zemlje i može biti oko 80 USD. Naknada može biti podložna promeni.

Viza se može platiti samo u gotovini bilo u ambasadi ili slanjem potrebne količine novca poštom. Cena vize zasniva se na tome da li se radi o jednokratnoj ili višestrukoj vizi. Naknade se takođe razlikuju od zemlje do zemlje u zavisnosti od valute.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Da bi studirali na Tajlandu, svi stranci moraju da podnesu zahtev za studentsku vizu.

Imajte na umu: Držanje studentske vize zahteva da pohađate najmanje tri kursa na Tajlandu. Međutim, preporučuje se pohađanje četiri kursa kako biste imali solidne dokaze o studiranju na Tajlandu.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Tajlandska ambasada ili generalni konzulat

Za vizu morate podneti zahtev samo u tajlandskoj ambasadi ili generalnom konzulatu u vašoj zemlji prebivališta ili u određenoj tajlandskoj ambasadi.

Ako ste na Tajlandu sa 60-dnevnom turističkom vizom, vizu možete promeniti bez napuštanja zemlje u prvih 30 dana od vize - ostalih 30 dana možda će biti potrebno za obradu vaše neimigrantske ED vize. Turistička viza u svakom slučaju mora važiti najmanje 21 dan. Ako nije, moraćete da napustite Tajland da biste podnijeli zahtev za vizu iz inostranstva. Laos, Kambodža, Malezija i Singapur su skoro mogućnosti za to.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Obično se od vas zahteva da podnesete sledeća dokumenta prilikom podnošenja zahteva za studentsku vizu:

 • Pasoš ili putna isprava sa valjanošću ne manje od 6 meseci
 • Obrazac zahteva za vizu u potpunosti popunjen
 • Nedavna fotografija podnosioca predstavke (4 k 6 cm.)
 • Pismo preporuke upućeno konzulatu
 • Pismo o prihvatanju od dotičnog akademskog instituta/organizacije
 • Za one koji žele da studiraju u privatnoj ustanovi, potrebno je službeno pismo Ministarstva prosvete Tajlanda ili drugih dotičnih podorgana, kojim se odobrava upis stranih studenata i kopija potvrde o registraciji dotičnog akademskog instituta
 • Akademski zapis i ID studenta (ako trenutno studira)
 • Za one koji žele da prisustvuju seminarima, treninzima ili stažiranju, takođe je potrebno pismo preporuke dotične organizacije upućene konzulatu.

Morate da potvrdite vizu u prvih 90 dana u zemlji, bez obzira na vrstu vize.

Kada treba da se prijavite?

Biće potrebno najmanje četiri radna dana da ambasada obradi vašu prijavu nakon što im je donesete. Ovo se razlikuje od zemlje do zemlje, pa se za više informacija obratite tajlandskoj ambasadi ili konzulatu u svojoj zemlji.

Studentska viza važi 3 meseca. Nosioci ove vize mogu podneti zahtev za produženje boravka u Kancelariji imigracionog biroa i može im se odobriti takvo produženje na period od godinu dana od dana prvog ulaska u Tajland.

Nezavisno od toga koliko dugo ostajete na Tajlandu, morate obavestiti Imigracioni biro svakih 90 dana i reći im svoju trenutnu adresu. To je jednostavan obrazac koji treba da popunite, a nema naknade.

Vreme obrade

4 Days

Mogućnosti za rad

Nije vam dozvoljeno da radite kada ste na Tajlandu na studentskoj vizi. Ako dobijete službeni posao sa vizom prema vizi i radnom dozvolom, možete studirati i o ovoj vizi, ali ne obrnuto.

Sati nedeljno

0

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Vaš zahtev za vizu može, između ostalog, biti odbijen ako ne pohađate potreban broj kurseva ili ako date netačne ili nepotpune dokumente.