Keystone logo
Турска

Studija Pravo u Турска 2024

Studija u Турска

Добијање диплому правног факултета у Турској Студенти зарађују турски правног факултета могу да очекују да проведу четири године у основне студије (дипломирани правник или ЛЛБ) и две године у постдипломским студијама (ЛЛМ). Након успешног завршетка студија и годину дана обуке у адвокатска канцеларија или другом ентитету укључени у правном послу, студенти могу бити примљени у бар без полагања испита. Турска реч за адвоката или адвоката је "хукукцу " или "авукат ". Гоњења и браниоци овим предметима искључиво на цивилне, административне или кривичне судије, који своје одлуке о личним убеђењима ублажен турском закону. Судије су генерално дипломирани правници који су се адвокатуром дуги низ година и да је изабрани да председава општим, судским и кривичним судовима. Нема одвојене државе у Турској, тако да нема федерални систем судова.Уместо тога, сви турски градови су вођени истом систему закона који се заснива углавном на континенталном праву школарине државни универзитети имају ниже школарине од приватних универзитета.. Универзитети који нуде основне курсеве енглеског задужен између $ 500 и $ 1500 долара за стране студенте. Не-турски студенти одлучују за курсеве који се предају у турском ће платити мање - између $ 300 и $ 800 УСД. Као и са свим дипломираним програмима у већини земаља у којима школарине су обавезни, турски и не-турски студенти могу да очекују да плати најмање $ 500 више да узме Мастер 'с и докторске курсеве. Студенти из турским земљама или република као што су Босна, Македонија, Туркменистана и Азербејџана се сматрају држављана Турске и накнаде плата у складу са њиховим држављанство. Још једном, таксе може да варира од једне установе у другу.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  264
 • Udeo komunalnih usluga

  18
 • Internet pretplata

  9
 • Lokalni prevoz

  25

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  5
 • Bioskopska karta

  4
 • Pinta lokalnog piva

  2

O Турска

Чланица НАТО, УН и Савета Европе, Турска је уставна демократска република која је недавно доживљава предности растом привреде и јаке иницијативе у дипломатском реформи. Сада сматра приметан регионална сила у Европи, Турске 'с традиционалне секуларизам и доследно нагласак на прогресивно развија као мирна земља суседној мање стабилизираних области Европе је то популарна дестинација за студенте који траже дипломирани правник направио. Турска 'с председник сматра шеф државе и бира парламент сваких седам година. Међутим, то је Савјет министара и премијер који има извршну власт. Наизменично, законодавна власт се даје Велике народне скупштине Турске, једнодомни парламент играју кључну улогу у Турске 'с владом.Турска 'с правног система Потпуно интегрисан са правним системом затим континенталне Европе, Турске ' с системски закон је комбинација немачког Трговинског закона, швајцарског Грађанског законика и Закона о облигационим односима. Поред тога, Турска 'с управно право поредити са оним у Француској док је његов казнени закон подсећа Италија ' с кривичног закона кодове. Међутим, главна разлика између Турске и других земаља погледу развоја жирија суђења. У Турској, испитивање исходи нису одлучују жирија, али су одлучили са једним, два или три судија који су водили суђења.

Zahtevi za vizu

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Studentska viza

Cena i valuta

Naknada za obradu viza varira u zavisnosti od vašeg državljanstva.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Svi međunarodni studenti moraju dobiti studentsku vizu da bi studirali u Turskoj. Izuzetak su oni ljudi koji su pravni izdržavani članovi povezani sa nekim u Turskoj na diplomatskoj vizi.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Turska ambasada ili konzulat

Svi međunarodni studenti moraju se prijaviti za studentsku vizu u najbližoj turskoj ambasadi ili konzulatu.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Da biste dobili studentsku vizu za Tursku, prvo morate da se upišete na turski univerzitet, školu ili kurs jezika koji je overen od strane Ministarstva prosvete.

Morate popuniti obrazac za vizu i dostaviti ga turskoj ambasadi sa potrebnim dokumentima koji obično uključuju sledeće:

 • Pasoš: Važi duže od 90 dana
 • 2 fotografije veličine pasoša
 • Pismo o prihvatanju turske visokoškolske ustanove
 • Dokaz o zdravstvenom osiguranju
 • Dokaz o povratnoj karti
 • Dokazi o dovoljnim finansijskim sredstvima za podršku vašem studiranju i životu u Turskoj
 • Potvrda o odobrenju policije
 • Medicinsko uverenje

Studenti moraju dalje da podnesu zahtev za dozvolu boravka kod lokalnih vlasti (ako je student u Turskoj) u roku od 1 meseca od dolaska u Tursku. Sledeći dokumenti moraju biti dostavljeni Odeljenju za spoljne odnose u sedištu lokalne policije:

 • Obrazac za prijavu i naknade
 • Putna isprava: 2 primerka zajedno sa studentskom vizom
 • 4 fotografije veličine pasoša
 • Pismo ili dokument institucije: Mora ga izdati univerzitet domaćin, izjavljujući početak i datume završetka studije u Turskoj

Da biste obnovili dozvolu boravka, potrebno je da posetite lokalne vlasti 60 dana pre isteka boravišne dozvole.

Kada treba da se prijavite?

Obično traje oko osam nedelja od dana kada podnesete zahtev dok ne dobijete vizu.

Studentska viza generalno važi godinu dana za jedan ulazak. Iako će na vašoj vizi biti naznačeno vremensko ograničenje, vaša studentska viza ostaje važeća sve dok ste upisani u školu.

Vreme obrade

8 Weeks

Mogućnosti za rad

Obično međunarodni studenti nemaju zakonsko pravo da rade dok studiraju u Turskoj. Studenti mogu da rade istraživački rad na turskim univerzitetima kao međunarodni istraživači.

Sati nedeljno

0

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Vaš zahtev za vizu može biti odbijen ako niste u mogućnosti da pokažete dokaz o potrebnim sredstvima ili ako dostavite netačne ili nepotpune dokumente.