Keystone logo
Турска

Studija Pravo u Турска 2023

Studija u Турска

Добијање диплому правног факултета у Турској Студенти зарађују турски правног факултета могу да очекују да проведу четири године у основне студије (дипломирани правник или ЛЛБ) и две године у постдипломским студијама (ЛЛМ). Након успешног завршетка студија и годину дана обуке у адвокатска канцеларија или другом ентитету укључени у правном послу, студенти могу бити примљени у бар без полагања испита. Турска реч за адвоката или адвоката је "хукукцу " или "авукат ". Гоњења и браниоци овим предметима искључиво на цивилне, административне или кривичне судије, који своје одлуке о личним убеђењима ублажен турском закону. Судије су генерално дипломирани правници који су се адвокатуром дуги низ година и да је изабрани да председава општим, судским и кривичним судовима. Нема одвојене државе у Турској, тако да нема федерални систем судова.Уместо тога, сви турски градови су вођени истом систему закона који се заснива углавном на континенталном праву школарине државни универзитети имају ниже школарине од приватних универзитета.. Универзитети који нуде основне курсеве енглеског задужен између $ 500 и $ 1500 долара за стране студенте. Не-турски студенти одлучују за курсеве који се предају у турском ће платити мање - између $ 300 и $ 800 УСД. Као и са свим дипломираним програмима у већини земаља у којима школарине су обавезни, турски и не-турски студенти могу да очекују да плати најмање $ 500 више да узме Мастер 'с и докторске курсеве. Студенти из турским земљама или република као што су Босна, Македонија, Туркменистана и Азербејџана се сматрају држављана Турске и накнаде плата у складу са њиховим држављанство. Још једном, таксе може да варира од једне установе у другу.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  147
 • Udeo komunalnih usluga

  19
 • Internet pretplata

  8
 • Lokalni prevoz

  20

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  3
 • Bioskopska karta

  2
 • Pinta lokalnog piva

  2

O Турска

Чланица НАТО, УН и Савета Европе, Турска је уставна демократска република која је недавно доживљава предности растом привреде и јаке иницијативе у дипломатском реформи. Сада сматра приметан регионална сила у Европи, Турске 'с традиционалне секуларизам и доследно нагласак на прогресивно развија као мирна земља суседној мање стабилизираних области Европе је то популарна дестинација за студенте који траже дипломирани правник направио. Турска 'с председник сматра шеф државе и бира парламент сваких седам година. Међутим, то је Савјет министара и премијер који има извршну власт. Наизменично, законодавна власт се даје Велике народне скупштине Турске, једнодомни парламент играју кључну улогу у Турске 'с владом.Турска 'с правног система Потпуно интегрисан са правним системом затим континенталне Европе, Турске ' с системски закон је комбинација немачког Трговинског закона, швајцарског Грађанског законика и Закона о облигационим односима. Поред тога, Турска 'с управно право поредити са оним у Француској док је његов казнени закон подсећа Италија ' с кривичног закона кодове. Међутим, главна разлика између Турске и других земаља погледу развоја жирија суђења. У Турској, испитивање исходи нису одлучују жирија, али су одлучили са једним, два или три судија који су водили суђења.

Visa Requirements

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Student Visa

Cena i valuta

The visa processing fee varies depending upon your nationality.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

All international students need to get a student visa in order to study in Turkey. Exceptions are those people who are legal dependents associated with someone in Turkey on a diplomatic visa.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Turkish embassy or consulate

All international students must apply for the student visa at their nearest Turkish embassy or consulate.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

To get a student visa for Turkey, you need first to enroll in a Turkish university, school, or a language course certified by the Ministry of Education.

You must fill out a visa application form and submit it to the Turkish embassy with the required documents that usually include the following:

 • Passport: Valid for a period longer than 90 days
 • 2 passport-size photos
 • Letter of acceptance from the Turkish higher education institution
 • Health insurance proof
 • Return ticket proof
 • Evidence of sufficient financial means to support your study and living in Turkey
 • Police clearance certificate
 • Medical certificate

Students must further apply for a residence permit with the local authorities (if the student is in Turkey) within 1 month of their arrival in Turkey. The following documents must be submitted to the Foreign Relations Department at the Local Police Headquarters:

 • Application form and fees
 • Travel document: 2 copies along with the student visa
 • 4 passport-size photographs
 • Letter or document from the institution: It must be issued by the host university, declaring the start and the end dates of the study in Turkey

To renew your residence permit, you need to visit the local authorities 60 days before your residence permit expires.

Kada treba da se prijavite?

It generally takes around eight weeks from the day you submit your application until you receive your visa.

The student visa is generally valid for one year for a single entry. Although a time limit will be indicated on your visa, your student visa remains valid as long as you are enrolled at the school.

Vreme obrade

8 Weeks

Mogućnosti za rad

Usually, international students have no legal right to work while studying in turkey. Students can do research work in Turkish universities as international researchers.

Sati nedeljno

0

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Your visa application may be rejected if you are not able to show proof of the required funds, or if you provide incorrect or incomplete documents.