Keystone logo
Сједињене Америчке Државе

Studija Pravo u Сједињене Америчке Државе 2024

Studija u Сједињене Америчке Државе

Правници у САД Већина америчких држава захтевају кандидати да одржи доктор права (ЈД) диплому из акредитоване правне школе. Овај трогодишњи студиј следи завршетак четири године основне студије у било коју тему. Овај систем значајно разликује од многих других земаља у којима ученици одмах улазе правни факултет по завршетку средње школе; сматра професионални академски поље, ЈД је једнак диплому. Док рјеђе, неке школе нуде једногодишњи Мастер оф Лав (мр) који нуди могућности за специјализацију, као и престижну академску доктор права доктора правних наука (СЈД). Пре него што је омогућава да се баве адвокатуром, већина студената се тражи од стране државе у којој вежбамо да положе правосудни испит и показати стандарде карактера. Јер државе администрира бар, то може бити од помоћи да похађају правни факултет у региону где планирате да вежбате.Закон о високом образовању у САД Према Америчког удружења (АБА), постоји укупно 202 АБА-одобрене правним факултетима у САД прве године доктор права обично се фокусира на основним темама права, док други могу бити година прилагођен да одговара интересе студената. Док многи адвокати неформално Специјализовани, не постоји законска разлика између врста праксе. Један знак обуке правног факултета у САД је употреба Соцратиц Метход, у којима су ученици директно позвао да одговори на питања уместо основних предавања. Школарина се разликују у зависности од школе ти похађају, са просечном школарине приватној школи у укупном износу од нешто више од $ 40,000 по УС Невс и Ворлд Репорт. Још једном, таксе може да варира од једне установе у другу. Распоред након стандардне америчке академске календар за високо образовање од септембра до маја. Док узимајући у правној школи у САДје интензивно конкурентни, интернационални студенти су све више траже. Послови у закону се генерално сматра да је и уносно и награђивање. Поред тога, истраживања показују да адвокат запошљавање у протеклој деценији надмашила већину других занимања. Велики број дипломираних правника изабрати да не раде као правници, уместо тражећи каријере у предузеће, владу и друге индустрије.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  944
 • Udeo komunalnih usluga

  65
 • Internet pretplata

  65
 • Lokalni prevoz

  64

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  9
 • Bioskopska karta

  12
 • Pinta lokalnog piva

  5

O Сједињене Америчке Државе

Сједињене Америчке Државе се налази у северној хемисфери у Северној Америци, јужно од Канаде и северно од мексичке границе. Она се састоји од 50 држава: 48 узастопних држава и такође Аљаске и Хавајска острва. Друштво САД је разнолик као самој земљи. Не постоји систем касти иако постоји мишљење да тачку, с обзиром на тренутну економија. Постоје многе предузетници и богати појединци који су дали свој богатство, а ту су фабрички радници праве минималац. САД је велика земља са пуно слобода за оне који одлуче да се њихово место да студирају или да живе да. Студирање у САД нуди многе узбудљиве могућности. Високо на листи америчког 'с атрибутима је његова изванредна систем високог образовања, који је врло цењени дестинација за стране студенте, укључујући и оне који траже правници чини САД Правни систем САД.правни систем садржи међусобно повезане систем контроле и одговорности, који представља судске, регулаторних и државних органа. Заједно, ови субјекти администрацију и проводити законе земље широм федерална, државном и локалном нивоу. Устав САД дарује специфична овлашћења на њен савезне владе која има надлежност над одређеним случајевима - као што су оне које укључују федералне законе, страних влада и сукобе између држава. Ван тога, свака држава има своје управна ентитета. Свака странка има право на суђење од стране жирија који се састоји од 12 грађана који оцењују доказе и донесе пресуду. Већина правних предмета у САД су решени пре суђења путем правног покрету или насеља пре суђења. Адвокати су суштински део правног система САД и одговорни су за залагање у име својих клијената. Они су лиценцирани од стране државе у којој практикују.

Zahtevi za vizu

1) F viza - Ova vrsta vize je za međunarodne studente koji nameravaju da nastave akademsku diplomu na akreditovanom američkom koledžu ili univerzitetu ili da studiraju engleski jezik na univerzitetu ili intenzivnom institutu za engleski jezik. Postoje tri vrste F viza:

 • F-1 vize za redovne studente;
 • F-2 vize za izdržavane članove vlasnika viza F-1 (supružnika i neudate dece mlađe od 21 godine, uključujući istopolne bračne parove);
 • F-3 vize za „granične putnike“ - meksičke i kanadske studente koji žive u svojoj zemlji porekla dok pohađaju delimično ili puno radno vreme u SAD-u.

2) M viza - Ova vrsta vize je za međunarodne studente koji žele da se bave neakademskim ili stručnim studijama ili usavršavanjem u instituciji u SAD-u. Postoje tri vrste M viza:

 • M-1 vize za studente koji se bave stručnim ili neakademskim studijama;
 • M-2 vize za izdržavane članove vlasnika viza M-1;
 • M-3 vize za „granične putnike“ kao u F-3 vize, ali za stručne ili neakademske studije.

3) J viza - Ova vrsta vize namenjena je posetiocima međunarodne razmene koji učestvuju u programima u SAD-u koji promovišu kulturnu razmenu. Svi kandidati moraju ispunjavati kriterijume podobnosti dotičnog programa i biti sponzorisani od strane privatnog sektora ili vladinog programa. Nosioci J viza obično borave u SAD kratko vreme, možda jedan ili dva semestra. Vlasnici viza J-1 moraće da se vrate u svoju zemlju najmanje dve godine na kraju programa posetilaca razmene. Postoje dve vrste J viza:

 • J-1 vize za studente razmene na relevantnom programu razmene;
 • J-2 vize za izdržavane članove vlasnika viza J-1.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

F viza; M viza; J viza

Cena i valuta

USD 200

Morate platiti naknadu za SEVIS (200 američkih dolara), koja podržava troškove računarskog sistema koji se koristi za beleženje vašeg boravka u SAD-u. Idite na https://fmjfee.com/index.html da biste platili naknadu i uverite se da odštampate kopiju računa i odnesete je na razgovor za vizu. Naknadu za SEVIS morate platiti najmanje tri dana pre datuma razgovora za vizu.

Takođe ćete morati da platite dodatnih 160 USD za naknadu za zahtev za vizu u vašoj zemlji u američkoj ambasadi ili konzulatu ili u banci koju Ambasada odredi.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Svi međunarodni studenti koji dolaze na studije u SAD moraju da se prijave za F Visa, J Visa ili M Visa.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Onlajn

Svaka američka ambasada ima veb stranicu koja sadrži uputstva o tome kako zakazati sastanak za razgovor za vizu i druge informacije o procesu podnošenja zahteva za vizu.

Sajt:http://www.usembassy.gov/

Kako napraviti aplikaciju?

 1. Prvo, vaša škola ili univerzitet će vam poslati obrazac koji potvrđuje da ste primljeni u instituciji ovlašćenoj od strane američke službe za državljanstvo i naturalizaciju (USCIS) za upis studenata koji nisu imigranti
 2. Drugo, moraćete da zakažete sastanak za razgovor za vizu i platite neke potrebne naknade.
 3. Treće, Sjedinjene Države koriste novi obrazac za prijavu za vizu za neimigrantsku vizu, DS-160 koji bi trebalo da bude popunjen na mreži. Ovaj oblik zamenjuje sve ostale oblike.
 4. Četvrto, pripremite se za intervju za vizu. Ključno je da se za vizu prijavite unapred, jer će vam to dati dodatno vreme ako dođe do kašnjenja u ambasadi ili ako želite da uložite žalbu na odluku u slučaju odbijanja. Ono što nosite je važno, a poslovna odeća je prikladna.

Dokumenti potrebni za razgovor za vizu mogu uključivati:

 • Pasoš važi najmanje šest meseci nakon perioda boravka u SAD. Možda ćete morati da ponesete i sve svoje trenutne i stare pasoše.
 • Potpisani SEVIS obrazac I-20 ili DS-2019 (uključujući pojedinačne obrasce za supružnika/decu)
 • Obrazac DS-7002 (samo za kandidate za pripravnike i pripravnike za vizu J-1)
 • Prijem naknade za SEVIS
 • Stranica za potvrdu aplikacije DS-160 sa barkodom i ID brojem aplikacije
 • Potvrda o potvrdi plaćanja MRV naknade
 • Štampana kopija pisma sastanka za razgovor za vizu
 • 1-2 fotografije u formatu objašnjenom u zahtevima fotografije.

Takođe bi trebalo da budete spremni da dostavite sledeća dokumenta:

 • Pohađali su transkripti i diplome iz prethodnih institucija
 • Rezultati iz standardizovanih testova koje zahteva obrazovna ustanova kao što je TOEFL, LSAT, GRE, GMAT itd.
 • Finansijski dokazi koji pokazuju da vi ili vaš sponzor (tj. Roditelji ili vladin sponzor) imate dovoljno sredstava za pokrivanje školarine, putovanja i životnih troškova tokom boravka u SAD-u.

Takođe možete ponijeti poseban pisani spisak svih vaših prethodnih poslodavaca i škola koje ste pohađali za referencu.

Kada treba da se prijavite?

Prijava za američku studentsku vizu može biti dug proces, zato se obavezno počnete pripremati unapred - najmanje tri do pet meseci pre početka kursa. Studentske vize mogu se izdati do 120 dana pre datuma na vašem obrascu I-20. Razmena posetilaca vize mogu se izdati u bilo koje vreme pre datuma na DS-2019.

Vreme obrade

3 Months

Mogućnosti za rad

Vize F1 i J1 omogućavaju mogućnost zaposlenja u SAD-u tokom vašeg boravka, dok M1 Visa ne. Studenti sa F-1 vizama mogu raditi u kampusu 20 sati nedeljno ili manje. Studenti koji žele da rade duže vreme i van kampusa moraju dobiti prethodno odobrenje od Američke službe za državljanstvo i imigraciju (USCIS). Vlasnici viza J-2 mogu zatražiti odobrenje za rad od USCIS-a. Vlasnicima F-2 i M-viza nije dozvoljeno da rade i moraju osigurati odgovarajuću radnu vizu ako traže zaposlenje.

Sati nedeljno

0

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Najčešći razlog za odbijanje prijave učenika ili posetilaca razmene je taj što osoba koja podnosi zahtev za vizu nije dokazala službeniku za vizu da će se vratiti u svoju zemlju kada završe studije u SAD-u Ako vam je uskraćena viza, možda možete nešto učiniti da biste poništili poricanje i možete se žaliti na odluku. U većini slučajeva, moraćete da dostavite dodatnu dokumentaciju koja nije predstavljena sa početnom aplikacijom.