Данска

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  580
 • Udeo komunalnih usluga

  59
 • Internet pretplata

  32
 • Lokalni prevoz

  66

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  11
 • Bioskopska karta

  15
 • Pinta lokalnog piva

  7

O Данска

Дипломе права које нуде Данска Данска нуди дипломирани правник, магистар закона (мр) и др правници. Мр степен је међународно признато као постдипломски степен узимајући око годину завршити. Већина студената права и даље спроводи ан мр диплому после завршетка Бацхелор 'с програма да стекну стручност са специјализованим областима права, као што су грађански, кривични или судски. Поред тога, већина Данисх адвокатске канцеларије (као и адвокатске канцеларије широм Европске уније) радије својим адвокатима да одржи мр диплому јер овај степен указује ученик има напредне правно образовање и квалификован да поступа у мултинационалном окружењу Зарада. Закон Степен у Данској Данска има два универзитета који нуде дипломе права: Универзитет у Копенхагену (Департмент оф Лав) и Аахус Университи (Сцхоол оф Лав). Универзитет у Копенхагену је највећи закон школа у Данској и Скандинавији и има 4000 ученика уписаних у сваком тренутку.Полазници могу да бирају да заради један од четири степена на Универзитету у Копенхагену: ЛЛ.Б, мр, др или мастер у решавање конфликата и медијације. Аахус Универзитет, у граду Аахус, Данске, такође нуди Бацхелор, Мастер и др правне програме, али не садржи магистар решавање конфликата и медијације у свом наставном програму. Летњи часови су такође доступни на Аахус Универзитету. Школарина и Дужина студира право у Данској Типично, студенти права заврше своје Бацхелор 'с степени у три до четири године и Мастер ' с дегреес за годину дана. Др степени може да траје до три године да заврши, у зависности од области у којој ученик жели да се усаврши. ЕЕА и ЕУ студенти не морају да плаћају школарину, док уписани у програму високог образовања у Данској. САД и не-Европска унија грађани морају плаћати годишњу школарине у распону од 6000 до 15.000 евра ($ 8000 до $ 20,000 долара).Могућности за правнике у Данској са хиљадама адвокатских фирми које раде у Данској и данских стопе незапослености конзистентно испод пет процената марка на проналажењу запослења, у Данској није тешко. Међутим, адвокати специјализована у међународном праву искуство веће стопе успеха у добијању позиције брже него правника са ЛЛМ степени.

Studija u Данска

На југу Норвешке и Шведске југозападу лежи Краљевине Данске, суверену државу која такође укључује Аутономну земље Гренланда и Фарских острва у свом краљевству. Преко пет милиона људи живи у Данској, социјалистичкој демократској земљи константно рангиран као један од најразвијенијих и најсрећнијих земаља у свету, пре свега због високе, доходак по глави становника просека, једнакост прихода и фактора друштвене покретљивости. Оснивача Уједињених нација, НАТО, ОЕЦД-а и Нордијског савета, Данска има јединствену прошлост богату историју, Викинг средњовековних чарки са суседним земљама и узимање неутралан став током Другог светског рата Корисни чињеница о Данској • Дутцх. је језик који се говори у Данској предоминантели • Данска круна (ДКК) је валута, са једном круна изнесува 100 оре • Готово 90 одсто Данаца практикују Протестантска религија • Данској је веома зелено земља.Енергија ветра представља 30 одсто свих утрошену електричну енергију својим становницима • Копенхагену је главни град Данске и дом њене владе, где монарх и премијер често сазове у краљевском замку из 17. века изграђено Цхристиан ИВ правосудном систему Данске законодавне и извршне власти орган остаје одвојен од судске власти. Не постоји једна уједињена правосудни систем у Данској. Уместо тога, Фарска Острва, Данска и Гренланд имају своје правосудне системе. Међутим, висока судске одлуке које доносе судије који живе на Фарским острвима или Гренланду се може уложити жалба у данским Вишим судовима. Највиши кривичног и грађанског суда је Врховни суд Данске, која је одговорна за управљање правду широм Краљевине Данске. Устав Данска је темељ за све правосудне поступке и акте које спроводи Данска 'с монархије.

Visa Requirements

ST1 - residence and work permit for exchange students from non-EU/EEA/Nordic countries.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Residence and Work Permit (ST1)

Cena i valuta

EUR 310

Visa application fees depend on your country of origin and can be around 310 EUR. The fees may be subject to change.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

If you plan to study in Denmark for more than three months, you will need either a registration certificate or a residence permit:

 1. EU/EEA citizens will need a registration certificate, and Swiss nationals will have to apply for a residence card.
 2. Non-EU/EEA citizens will have to apply for a Danish residence permit prior to arriving in Denmark.

You need to be admitted to a higher educational program in Denmark, which is approved by a state authority or offered by a publicly accredited educational institution.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Danish diplomatic mission

You will need to submit in person your ST1 application at the nearest Danish diplomatic mission. The reason you need to appear in person is so that you can have your biometric features recorded (digital facial image and fingerprints). Your biometric features are a requirement for the resident permit. You will most likely need to book an appointment.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

You typically need to provide the following when applying for a student visa to Denmark:

 • Acceptance letter from your university;
 • A signed and completed application form;
 • Language proficiency proof (usually English);
 • A valid passport or another form of travel document;
 • A passport photo;
 • Travel insurance;
 • Visa fee payment proof;
 • Proof of minimum funds (around 1000 EUR/month);
 • Detailed information regarding your study program;
 • Proof regarding accommodation arrangements during your studies.

Kada treba da se prijavite?

The best time to start applying for your residence permit to Denmark is three months prior to your arrival date. It takes, on average, about 60 days for the application to be processed and the duration of your student residence permit depends on whether you are going to complete an entire education program, or only follow part of a program as a guest student. If it is to be an entire program, then you will be granted a residence permit for the duration of that program. However, if you are only enrolled to follow a part of a program, the residence permit will be granted for a maximum of two years.

Vreme obrade

60 Days

Mogućnosti za rad

 • Nordic, EU/EEA or Swiss citizens can work in Denmark with no restriction on the number of hours.
 • Non-EU/EEA and non-Nordic students are allowed to work in Denmark 20 hours a week from September to May and 37 hours a week from June to August.

Sati nedeljno

20

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Your visa application may be rejected if you are not able to show proof of the required funds, or if you provide incorrect or incomplete documents.