Keystone logo
Pronađi svoj zakon Diploma

Pronađite svoju diplomu zakona

Šta želite da učite
Gde želite da studirate

Pravne diplome su najčešće u Ujedinjenom Kraljevstvu gde su postdiplomski pravni kurs koji se nudi u Engleskoj i Velsu. U Velikoj Britaniji zakon diplome su poznati kao Common Professional Ispiti (CPE) ili diplome diplome u pravu (GDL) i koriste se za kvalifikovanje ne-diplomaca prava za karijere u pravu. Ove diplome se ponekad nazivaju kursevima za konverziju zakona jer omogućavaju studentima da svoje dodiplomske ili diplomske studije pretvore u pravne diplome.

Pravne diplome mogu se uzeti kao potpune ili honorarne studije i uglavnom se završavaju tokom perioda od jedne do tri godine u zavisnosti od zahteva kursa i intenziteta studija. Pravne diplome kreću se od punih kvalifikacija do kredita prema pravnoj diplomi, u zavisnosti od institucije koja dodjeljuje i način studiranja. Neke pravne diplome uključuju kurseve, dok su druge zasnovane na istraživanju i ocenjuju se na osnovu pismene disertacije.

U Velikoj Britaniji pravne diplome reguliše Pravno društvo Engleske Velsa i dizajnirane su da omoguće studentima različitih akademskih sredina da se bave zakonom kao karijeru. Druge sadašnje i bivše zemlje ili regioni Komonvelta često nude slične kurseve diplome zakona. U Južnoj Africi postdiplomske pravne diplome uglavnom služe kao formalizovana specijalizacija u okviru oblasti prava. U Italiji i Francuskoj, uspešan završetak diplome prava i stručni ispit daje diplomu prava, nakon čega student može položiti zakletvu potrebnu za bavljenje advokatom.

Ako imate dodiplomsku ili diplomsku diplomu i želite da nastavite karijeru u pravu, koristite donju listu da biste pronašli diplome prava. Više o svakom kursu možete saznati klikom na „Read Me“, a zatim se direktno obratite kancelariji za prijem koristeći obrazac na stranici.

Novo dodani programi