Keystone logo
Pronađite svoj MLS program

Pronađite svoj MLS program

Šta proučavati
Gde studirati

Magistarpravnih studija (MLS) je viši stepen prava namenjen profesionalcima koji žele da poboljšaju svoju pravnu ekspertizu. MLS stepeni su takođe poznati kao Master of Studies in Law (MSL), Master of Science of Law, ili Juris Master (JM) stepeni. MLS stepeni nude neki pravni fakulteti i sada se često nude na mreži i kroz programe učenja na daljinu.

Svrha MLS-a je da obezbedi pravnu ekspertizu studentima ili profesionalcima koji ne nameravaju da se bave advokatom. Takođe ih mogu koristiti doktorski studenti čije discipline imaju pravnu koncentraciju ili za sertifikaciju profesionalaca koji blisko sarađuju sa zakonima i propisima. Obim, koncentracija i okvir MLS stepena diktira institucija koja dodjeljuje stepen. Potencijalni studenti će naći MLS stepeni ponuđene u različitim specijalitetima, uključujući propise, menadžment, novinarstvo, pa čak i bioetiku.

Dok MLS stepeni ne daju diplomiranim studentima kvalifikacije za bavljenje advokatom, oni pružaju sveobuhvatnu osnovu i razumevanje zakona i propisa. Većina MLS stepeni može da se završi za godinu dana, i često su dostupni kao honorarni ili onlajn programi. Studenti koji završe MLS generalno sprovode interdisciplinarna istraživanja vezana za oblast prava ili profesije po svojoj želji. Često ćete naći da se MLS stepeni nude zajednički između Pravnog fakulteta i odeljenja vezanog za specijalnost stepena.

Ako ste profesionalac koji blisko sarađuje sa zakonima i propisima ili doktorski student koji želi da ima dublje razumevanje zakona vezanih za vaše istraživanje, popunjavanje MLS je odličan način da steknu stručnost.

Novo dodani programi