Keystone logo

0 Pravo Programi u Studije prava Studije nacionalnog prava Englesko pravo 2024

Filteri

Filteri

  • Studije prava
  • Studije nacionalnog prava
Polja studija
  • Studije prava (0)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Nijedan program ne ispunjava vaše kriterijume pretrage. Molimo vas da oplemenite svoje filtere.

Clear filters

Popular education type

Pravo Programi u Studije prava Studije nacionalnog prava Englesko pravo

Šta je engleski zakon?
Engleski zakon je sistem prava koji se zasniva na običajnom pravu, za razliku od građanskog prava. To je pravni sistem koji se koristi u Engleskoj i Velsu. Engleski zakon se takođe naziva britanskim običajnim pravom, jer je to uobičajeno pravo Ujedinjenog Kraljevstva.

Razvoj engleskog prava bio je pod velikim uticajem Normanskog osvajanja iz 1066. Nakon Osvajanja, Normani su u Englesku doneli svoj pravni sistem, koji se zasnivao na feudalnom pravu. Međutim, tokom vremena, engleski zakon je počeo da razvija svoje jedinstvene karakteristike. Jedan od najvažnijih od njih bio je koncept stare odluke, što znači da su odluke koje donose sudije obavezujuće za naredne sudije.

Koje karijere su dostupne u engleskom zakonu?
Engleski zakon je složen sistem, a postoji niz različitih poslova koji su uključeni u njegovu administraciju. Neki od najčešćih poslova u engleskom pravu uključuju advokate, advokate, advokate, sudije i sudske činovnike.

Zašto je studiranje engleskog prava važno?
Engleski zakon je jedan od najuticajnijih pravnih sistema na svetu. Razvio se tokom mnogih vekova i sada se koristi u velikom broju različitih zemalja, posebno onih koje je nekada kolonizovalo Britansko carstvo. Studiranje engleskog prava može vam pružiti duboko razumevanje ovog složenog sistema i može vas pripremiti za karijeru u pravnoj profesiji.

Koji stepeni su dostupni u engleskom pravu?
Postoji niz različitih stepena koje možete studirati kako biste postali advokat ili advokat u engleskom pravu. Najčešći stepen je diplomirani zakon (LLB), ali postoji i niz specijalističkih stepeni koje možete pohađati, kao što je Bar Professional Training Course (BPTC) ili Kurs pravne prakse (LPC). Neki univerziteti takođe nude BA/BSC stepeni engleskog prava koji su više usmereni na akademsko učenje i mogu se kombinovati sa drugim predmetima.

Šta ću studirati tokom diplome engleskog prava?
Tipična diploma engleskog prava obuhvatiće niz različitih tema, uključujući ugovorno pravo, delikt pravo, imovinsko pravo i krivično pravo. Takođe ćete saznati o istoriji i razvoju engleskog prava, kao i strukturi pravnog sistema uzemlji Eng i Velsu.