Грчка

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  222
 • Udeo komunalnih usluga

  62
 • Internet pretplata

  32
 • Lokalni prevoz

  30

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  7
 • Bioskopska karta

  8
 • Pinta lokalnog piva

  4

O Грчка

Дељење копнене границе са Турском, Македоније и Бугарске, Грчке лежи на раскршћу Африке, Европе и западне Азије и један је од најпосећенијих земаља у свету. Са својим живописним обале, планинским пејзаж и древних историјских локалитета који датирају из 6. веку пре. Демократска и високо развијена земља која припада Европској унији и Уједињеним нацијама, Грчка високе стопе на Индексу људског развоја и има највећу економију на Балкану. Грчка је предводи премијер који је именован од стране Грчке парламента изабран од стране грчких грађана. Грчка 'с устав гарантује грађанске слободе и других права сличне онима укључени у другим демократским уставима. . Политички процеси се уводе и спроводе премијера, председник (који је ограничен на неким законодавне функције) и кабинет грчки правног система Грчки има три различита терена: административне, грађанске и кривичне судове.Назива "Ареиос Пагос", Државни савет је Врховни суд управног права и касациони суд је највиши суд у кривичним и грађанским правима. Цивилни предмети су првобитно чуо од првостепени судови, а затим наставите да апелационих судова. Одлуке донесене од стране касационог суда су неопозива. Кривично право укључује и најтежа кривична дјела, прекршаја и прекршаја (чуо у магистрат 'с суда). Прекршаји и кривична дела су чули у првостепеним судовима и, ако је потребно, апелациони судови. Судије Владајући над грчким судовима се дају стална након пробног периода две године. Немају приступ приправници и обавља све парнице сами раде. Само највернији искусни грчки адвокати су одабрани за судијска места која захтевају доношење испита које је направио "Ареиос Пагос " (Врховни суд Грчке).Нове судије морају такође похађају курсеве у Школи за образовање Судског налази у Солуну за годину дана. Након тога, они су именовани на грчком окружном суду где имају опцију да се пријаве на друге судове након стицања неколико година искуства у тој судници.

Studija u Грчка

Зарада диплому правног факултета у Грчкој Мастер оф Лав степени (ЛЛМ) је напредна степен који се може добити након зарађују Бацхелор 'с од правног факултета (ЛЛБ). Иако мр није неопходно имати да би се неко бавио адвокатуром у Грчкој, пожељно је од адвокатских фирми када запошљавају студенте тек изашао из програма закона и може да обезбеди специјализована знања за студенте који желе да вежбају на одређеној области права. Већина ученика узети између пет и шест година да заврше своје дипл и ЛЛМ степени. Након дипломирања на програму закона, студенти могу да полажу правосудни испит након завршетка 18 месеци стажирање у адвокатска канцеларија или независном адвокату. Грчки правосудни испит се састоји од усмених и писмених секције које се тичу кривичног, грађанског и привредног права. Студенти који желе да се баве правном у Грчкој би требало да буду свесни да правосудни испит је дат у грчком језику.Школарина ЕЕА и Европске уније студенти не морају да плаћају школарину у похађају јавне школе или универзитета у Грчкој. Међутим, настава може да се наплати за одређене мастер програма. Не-европски студенти ће морати да плати таксу сваке године, који укључује уџбенике, лабораторијске таксе итд могућностима запошљавања Куалифиед грчки адвокати уживају висок друштвени и пословни статус, поготово када вежбају у Солуну и Атини. Тренутно, постоји већа потражња за владине и приватне фирме, а не адвоката адвокатских фирми специјализованих за само једну врсту права.

Visa Requirements

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Student Visa (National visa – type D)

Cena i valuta

EUR 150

The student visa fee depends on the country and can be around 150 EUR. The price may be subject to change.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Citizens of the EU/EEA do not need a visa to study in Greece. However, if you come from a non-EU country, you need to obtain a student visa. A list of countries requiring or not requiring a visa can be found here: https://www.mfa.gr/en/visas/visas-for-foreigners-traveling-to-greece/countries-requiring-or-not-requiring-visa.html

Gde možete napraviti aplikaciju?

Greek consulate

You must apply for your student visa through the Greek consulate that has jurisdiction over your permanent state of residence. Most consulates require you to submit your application in person.

Sajt:https://www.mfa.gr/en/appendix/greece-bilateral-relations/a.html

Kako napraviti aplikaciju?

Normally, you will need the following documents:

 • Application form for a visa for a long stay in Greece fully filled in and signed
 • One recent passport-sized, color photograph
 • Passport that should:

• be of validity exceeding by three months the ending date of the visa length
• have at least two blank pages
• have been issued within the previous ten years

 • Criminal Record Certificate, recent and duly attested
 • Medical fitness certificate
 • Travel medical insurance

Additional documents required:

 • Registration letter and fee payment\
 • Certificate by the Ministry of Education that the educational institution holds a valid license and is registered in the relevant records
 • Proof of adequate knowledge of the English language
 • Proof of sufficient funds to cover living expenses, cost of study and repatriation (including eventual scholarship)

Within 40 days after your arrival in Greece, you should apply for a residence permit with the Migration Department. The following documents are normally required:

 • Application Form for a Residence Permit
 • Medical Insurance Certificate, issued by a Greek medical insurance company
 • Medical certificate, issued by a Greek public hospital (CXR, Mantoux test)
 • Receipt of the Residence Permit Fee payment (payment is made at the City Hall)
 • Photocopy of passport
 • Student’s registration letter confirming that the student is registered with Mediterranean College
 • Bank statement confirming that the student has a sufficient amount of money in the bank account to cover the living expenses

Kada treba da se prijavite?

You should make your application 8-12 weeks prior to your planned arrival to Greece.

The length of your student visa depends on the length of your study program. The renewal of the residence permit is annual.

Vreme obrade

12 Weeks

Mogućnosti za rad

If you are from the EU/EEA, you are allowed to work.

If you are from outside the EU/EEA, you can apply for a permit that allows you to do some part-time work while you study, to support yourself financially. When you’ve finished with your studies, however, this part-time work permit cannot be converted to the regular one, even if you find an employer to hire you full time. You would still need to apply separately for a work visa.

Sati nedeljno

0

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Your visa application may be rejected if you are not able to show proof of the required funds, or if you provide incorrect or incomplete documents.