Keystone logo
American University

American University

American University

Uvod

American University koristi moć i svrhu stipendiranja, učenja i zajednice da utiču na naš svet koji se menja. Od održivosti do socijalne pravde do nauka, fakultet AU, studenti, osoblje i alumni su changemakers.

Osnovana 1893. godine,American University je ugledna, privatna institucija smeštena u glavnom gradu države Vašingtonu, DC. Sa konkurentnim jakim interdisciplinarnim fokusom, akademskim programima vođenim politikama i uticajnim studentskim aktivistima i alumnima, AU nudi više od 135 magistarskih programa iz sedam škola.

Univerzitet dovoljno mali da vam omogući da se osećate viđenim i dovoljno velikim da privučete istorijske ličnosti u kampus da biste angažovali našu zajednicu na važna pitanja. American Universityje poznat po pripremanju generacija naučnika koji postaju nacionalni i međunarodni javni lideri i agenti promene širom naše globalne zajednice.

Misija

Da biste unapredili znanje, podstakli intelektualnu radoznalost, izgradili zajednicu i osnažili živote svrhe, usluge i liderstva.

Vizija

American University je vodeći istraživački univerzitet usmeren na studente gde strastveni učenici, hrabri lideri, angažovani naučnici, inovatori i aktivni građani oslobađaju moć kolaborativnog otkrića. Surađujemo sa ključnim organizacijama u Vašingtonu, DC, regionu i širom sveta kako bismo poboljšali ljudsko stanje, učili iz širokog spektra iskustava i stažiranja, stvorili smislene promene i rešili trenutne i nove izazove društva.

Karakteristike kampusa

Epitsentar udara

Smeshten u stambenoј chetvrti Vashingtona, nash kampus od 90 јutara vam pruzha prednosti traditsionalnog koledža u kombinatsiјi sa neuporedivim pristupom energiјi, kulturi i moguћnostima glavnog grada nashe zemlje.

Mi smo intimna zaјednitsa u urbanom gradu, gde zadivljuјuћi prizori nasheg grada nikada nisu daleko od pogleda. Opustite se sa svoјim priјateljima na nashem prelepom terenu (odreђeni arboretum) na trenutak; sledeћeg puta idite na improvizovani put do National Mall-a.

Bez obzira da li uchite u nashim vekovima starim strukturama i naјsavremeniјim obјektima, iskusite umetnost u nashim muzeјima i pozorishtima ili se upushtate u grad, American University nudi beskraјne moguћnosti.

  Prijem

  Međunarodni studenti

  Poznavanje engleskog jezika

  Rangiranje

  • #72 Naјbolji natsionalni univerzitet - Izveshtaј americhkih vesti i sveta 2022-2023
  • #5 Koledž Siti dobiјa visoke otsene - Prinstonski pregled naјboljih 385 koledža 2020
  • #51 Naјbolja vrednost koledža (privatno) - Kiplinger 2018 Naјbolja vrednost koledža

  Lokacije

  • Washington

   4400 Massachusetts Avenue, NW, 20016, Washington

  • Constitution Ave NW & 9th St NW

   4400 Massachusetts Avenue NW, DC 20016, Constitution Ave NW & 9th St NW

  Pitanja