Keystone logo
Católica Global School of Law ЛЛ.М. Међународно пословно право
Católica Global School of Law

ЛЛ.М. Међународно пословно право

Lisbon, Португалија

1 Years

Engleski

Redovne studije, Fleksibilno vreme

Request application deadline

Sep 2024

EUR 14.000

Na kampusu

Uvod

Ово је програм посебно дизајниран за дипломце који желе да развију каријеру у глобалном пословном праву . Нуди иновативан приступ међународном, англо-америчком и европском пословном праву, покривајући широк спектар тема, као што су корпоративно право, комерцијална и инвестициона арбитража, прекограничне трансакције, финансијско право и међународно пореско право.

Он превазилази очекивања и захтеве како недавно дипломираних студената, који желе да унапреде своје могућности за активну и међународну каријеру у пословном праву, тако и младих правника, који желе да продубе своје вештине и знања. Такође пружа окружење у којем они који траже академску каријеру могу да усаврше своје аналитичке и истраживачке вештине.

Сваке године, тело студената на Católica Global School of Law састављено је од дипломаца из широког спектра националности и професионалног порекла. Такође, током академске године, упис на одређени ЛЛ.М. семинари су доступни спољним практичарима, чије учешће повећава разноликост програма и дах интелектуалног разговора, истовремено пружајући могућност умрежавања и за ЛЛ.М. студенти и они правни стручњаци.

Штавише, наш изванредни факултет укључује истакнуте научнике са престижних америчких и европских универзитета и врхунске практичаре из водећих адвокатских фирми . Користећи високо интерактивне наставне методе, наш факултет је у могућности да примени Цатолицине опсежне резултате у области пословног права да ангажује студенте на узбудљив и смислен начин.


Метод случаја

Часови ће имати двоструку природу, наглашавајући и теорију и праксу. Кроз примену наставног приступа заснованог на случајевима, студенти ће се суочити са сложеним, али практичним сценаријима решавања проблема у којима ће морати да се примене дубинска анализа и резоновање.

Од сваког ученика се очекује пажљива припрема ван часа, а дискусија у разреду ће се подстицати. Као последица тога, програм ће бити захтеван, али ће награде, у смислу интелектуалног и личног раста, бити сразмерне.


Информације о програму

Присуство и ЕСПБ
Овај ЛЛ.М. је једногодишњи програм са пуним радним временом, који траје од септембра до јула. Академски календар је структуиран у три термина. Распоред ученика зависи од курсева које су изабрали да прате, али, обично, одређеног дана студенти ће имати наставу или ујутро или поподне. Такође, пошто се неки предмети предају на концентрисан начин (нпр. током три дана), неки периоди семестра могу бити заузетији од других.

Студенти који желе да комбинују ЛЛ.М. студије са редовном стручном делатношћу се саветује да се упишу као ванредни студенти, поделе наставу на две академске године.


Семестар у иностранству
Након њиховог ЛЛ.М. године у Лисабону, студенти се подстичу да проведу додатни семестар у иностранству, користећи предности споразума о размени које Católica Global School of Law има са одабраном групом врхунских правних школа из Европе, Северне Америке, Јужне Америке и Азије. Свака од ових школа резервише одређени број места за студенте из Católica Global School of Law да проведу семестар. Семестар у иностранству омогућава нашим студентима да остваре контакт са различитим педагошким и истраживачким методама, као и да искусе живот у другој земљи, док наставе студије на врхунском правном факултету.

Према овим споразумима, пријем у наше партнерске школе почиње процесом пријаве семестра у иностранству на Católica Global School of Law , који се одржава између новембра и децембра. Сваки студент којег Цатолица номинује за семестар у иностранству ће тада бити предмет одобрења институције домаћина.


Магистарске тезе
Након једногодишњег ЛЛ.М. Програм, студенти вођени истраживањем имају могућност да упишу трећи семестар и израде магистарски рад. Студентима који успешно напишу, поднесу и одбрани своју тезу биће додељена диплома магистра транснационалног права, у складу са Болоњском декларацијом.


Доубле Дегреес
Цатолица ЛЛ.М. студенти имају прилику да продуже своје студије стичући други ЛЛ.М. диплому на једном од следећих престижних партнерских универзитета.

Prijem

Program Školarina

Stipendije i finansiranje

O školi

Pitanja