Keystone logo
Erich Pommer Institut gGmbH Evropski filmski biznis i pravo LL.M. | MBA
Erich Pommer Institut gGmbH

Evropski filmski biznis i pravo LL.M. | MBA

Potsdam, Немачка

4 Semesters

Engleski

Redovne studije, Fleksibilno vreme

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 21.000 *

Blended

* direktna isplata jednog stepena

Uvod

Razvoj na jedinstvenom digitalnom tržištu, primetan porast nedostatka veština i efekti globalne pandemije predstavljaju nove izazove za evropsku audiovizuelnu i zabavnu industriju na raskrsnici kreativnog, pravnog i poslovnog. Važnost digitalizacije, kao i neizbežan fokus na transformaciono liderstvo i otpornost, danas je očigledniji za sutrašnje filmske i TV kompanije nego ikada ranije.

Izvršni magistarski program Evropski filmski biznis i pravo LL.M. | MBA opremio profesionalce i rukovodioce u filmu i televiziji potrebnim veštinama i alatima za savladavanje tih izazova sa kompetencijama, obezbeđujući održivi razvoj svojih kompanija i ukupan dinamičan rast tržišta u Evropi. Program nudi sveobuhvatan uvid u evropski audiovizuelni i zabavni pejzaž iz poslovne, kao i pravne perspektive. Pored vrhunske akademske ekspertize, program nudi značajnu količinu znanja relevantnih za praksu, interdisciplinarnu razmenu znanja, kao i pristup vrhunskim stručnjacima u industriji i njihovim mrežama.

Nastava se održava u blokovima i delimično vikendom, što omogućava studiranje tokom rada. Većina modula će biti isporučena na mreži, olakšavajući lakši pristup programu za sve međunarodne profesionalce. Sedmice studija u Potsdamu ponudiće mogućnosti za ličnu razmenu i intenzivno umrežavanje. Individualna alokacija modula, različite mogućnosti studija koje možete izabrati, kao i mogućnost kreditiranja već postignutih dostignuća takođe omogućavaju najveću moguću fleksibilnost u usklađivanju rada, studija i porodice.

Program nudi niz izbora za dizajniranje vašeg individualnog studijskog iskustva kako bi najbolje odgovarao vašim potrebama:

Izbor stepena

Tokom studija, studenti se fokusiraju na pravo (LL.M.) ili poslovni (MBA) sadržaj.

  • Studenti LL.M. i MBA zajedno završavaju nekoliko osnovnih modula i specijalizuju se za drugu polovinu programa.
  • Dvostruki stepen (LL.M. i MBA) je moguće uz kredit dodeljen za rad završen u prvom stepenu. Primenjuju se dodatne školarine. Potrebne su dve aplikacije.

Izbor poslodavca

  • Uključenost sa poslodavcem: Učestvujete u programu zajedno sa vašom kompanijom. Zatim završite projektni modul u vašoj kompaniji. U idealnom slučaju, to će vam dati uvid u druge oblasti kompanije.
  • Bez poslodavca: Učestvujete u programu bez kompanije. Projektni modul završite u partnerskoj kompaniji programa.

Izbor intenziteta proučavanja

  • Puno radno vreme: Program završavate u četiri semestra, pohađajući predavanja u prva dva semestra. Treći semestar rezervisan je za projektni modul, a zatim semestar za magistarski rad.
  • skraćeno radno vreme: Program završavate u šest semestara, dok vam pomažemo da dizajnirate raspored koji će najbolje zadovoljiti vaše zahteve.

Prijem

Program Školarina

Izjave studenata

O školi

Pitanja