Keystone logo
European University Institute (EUI)

European University Institute (EUI)

European University Institute (EUI)

Uvod

Evropski univerzitetski institut (EUI) je transnacionalno središte za interdisciplinarna istraživanja i visoko obrazovanje, smešteno na brdima u blizini Firence, Italija. Institut se sastoji od četiri odeljenja — ekonomija, istorija i civilizacija, pravo i političke i društvene nauke; Centar za napredne studije Roberta Šumana, program Maks Veber za postdoktorske studije, Škola transnacionalnog upravljanja i Istorijski arhiv Evropske unije.

EUI je vodeći institut u Evropi posvećen društvenim i humanističkim naukama. Osnovan 1972. godine od strane šest originalnih članova tadašnjih Evropskih zajednica, EUI je stekao reputaciju kao transnacionalno središte istraživanja i visokog obrazovanja.

Naša misija

Izvanredni doktorski, postdoktorski, master i izvršni obrazovni programi EUI, u kombinaciji sa našom živopisnom zajednicom više od 1000 naučnika iz preko 60 zemalja, stvaraju osnažujuću, intelektualnu klimu u kojoj studenti i istraživači mogu doprineti poboljšanju društva.

EUI je savršeno postavljen da stvori nove uvide koji pomažu našim društvima da napreduju.Profesor Renaud Dehousse
EUI Predsednik

Svake godine, oko 150 novih Ph.D. istraživači kreću na istraživačko-intenzivne doktorskog programa u našim odeljenjima ekonomije, istorije i civilizacije, prava, i političkih i društvenih nauka. U EUI je takođe dom Roberta Šumana Centra za napredne studije (RSC), osnovan 1992. godine da sprovede istraživanje o glavnim pitanjima sa kojima se suočava Evropa, i da premosti svet akademske zajednice i prakse kroz interdisciplinarna i primenjena istraživanja.

Mak Veber program je najveći i najinovativniji međunarodni postdoktorski program u društvenim i humanističkim naukama u Evropi. Nudi oko 60 potpuno finansiranih stipendija kvalifikovanim istraživačima širom sveta koji rade u ili preko relevantnih disciplina EUI.

Škola transnacionalnog upravljanja EUI (STG), osnovana 2017. godine, priprema sadašnje i buduće lidere u kreiranju politika izvan države. U septembru 2020. godine naša prva grupa studenata započela je dvogodišnji magistar transnacionalnog upravljanja. STG takođe nudi program stipendiranja lidera politike i izvršno obrazovanje. Kampus EUI ponosno je domaćin Istorijskog arhiva Evropske unije (HAEU), koji pruža neuporediv uvid u rad Evropske unije.

Naša vizija

Centar društvenih nauka i humanističkih nauka koji povezuje akademsku izvrsnost i istraživačke sposobnosti širom Evrope i sveta politike i prakse, radi poboljšanja društva.

Naša ambicija

Mi težimo da kultivišemo saradnike na visokom nivou akademicima i kreiranju politika koji će oblikovati društveni napredak i napredak evropskog duha.

Naše vrednosti

 • Ujedinjeni smo u pluralizmu
 • Mi smo utemeljeni u akademskoj slobodi i strogosti
 • Vođeni smo intelektualnom radoznalošću i izazovom
 • Obogaćeni smo kroz otvoreno, multidisciplinarno razmišljanje

Partneri

Evropski univerzitetski institut angažuje se u odnosima sa brojnim institucijama u svojim državama ugovornicama i širom sveta. Ovi odnosi podstiču zajednička istraživanja, zajedničke inicijative i promovišu dijalog i prenos znanja u obrazovne i naučne svrhe sa zajednicama blizu i daleko. Oni takođe olakšavaju razmenu studenata, istraživača, fakulteta i osoblja i nude mogućnosti stažiranja studentima master.

Academia
Međunarodne institucije
Medijski partneri
Partnerstva sa visokoškolskim i istraživačkim institucijama sa fokusom na postdiplomsko i postdiplomsko obrazovanje, istraživanje i razmenu.Mreže za istraživanje politika, izvršno obrazovanje i programi profesionalnog razvoja podstiču saradnju između naučnika i praktičara.Niz medijskih partnera koji povezuju istraživačke programe i mreže EUI sa širokom publikom izvan naučne zajednice.
Think Tanks i organizacije civilnog društva
Mreže i savezi
CIVICA
EUI sarađuje sa think tankovima i organizacijama civilnog društva širom sveta kako bi povezala akademska istraživanja sa pitanjima, zabrinutostima i odgovorima javnosti.Mreže za istraživanje i obuku olakšavaju sastanak naučnika i praktičara iz različitih sredina kako bi se pozabavili evropskim i transnacionalnim izazovima.Evropski univerzitet društvenih nauka - osnovan sa savezom osam evropskih visokoškolskih i istraživačkih institucija i finansiran od strane programa EU „Erasmus +“.

Statistika

Postavili su chlanovi osnivachi Evropskih zaјednitsa

1972. godine

Akademske јedinitse

7

nauchnitsi

1000+

Zemlje porekla

60+

  Karakteristike kampusa

   KSNUMKS% off za Fast Track aplikante

   Otkrijte da li ispunjavate uslove i prijavite se do 8. januara!

   Izjave studenata

   Lokacije

   • Florence

    Badia Fiesolana - Via dei Roccettini 9 San Domenico di Fiesole, I-50014, Florence

   Pitanja