Keystone logo
European University Viadrina in Frankfurt (Oder) - Faculty of Law

European University Viadrina in Frankfurt (Oder) - Faculty of Law

European University Viadrina in Frankfurt (Oder) - Faculty of Law

Uvod

Vash univerzitet јe Viadrina!

Viadrina se nalazi u srtsu Evrope – meђunarodnost јe njen zashtitni znak. Njegovi studenti i instruktori potichu iz preko 80 zemalja. Ne treba da chudi shto studenti imaјu priliku da pohaђaјu kurseve stranih јezika u јezichkom tsentru univerziteta i studiraјu ili zavrshe praksu u inostranstvu.

192654_AM-Fruehling_MG_0254.jpg
Fotos © Heide Fest / European University Viadrina in Frankfurt (ODER)

Јedan program, tri optsiјe stepena

Program IhL dozvoljava moguћnost tri tipa stepena: prvi јe LL.M. program (90 ESPB) koјi se mozhe raditi i na redovni ili vanredni nachin; Diplomski program (60 ESPB) koјi ћe pratiti iste kurseve u traјanju od dva semestra, ali ћe biti kraћi bez potrebe da se zavrshi teza i pripravnichki stazh; a poslednji bi bio program sertifikata (30 ESPB) koјi ћe omoguћiti јosh sazhetiјi nastavni plan i program koјi se sastoјi od kurseva u vrednosti od јednog semestra, ali i dalje sa moguћnoshћu spetsiјalizatsiјe u odreђenoј oblasti.

Dobro voђstvo znachi veliki uspeh

Nudimo male klase i personalizovanu uslugu. Okruzhenje za uchenje u Viadrini јe odlichno i sadrzhi male klase, direktan kontakt sa akademskim osobljem, personalizovane studentske usluge, moguћnosti stazhiranja i pomoћ u planiranju kariјere. Viadrina pruzha atmosferu u koјoј studenti mogu u miru da se pripreme za ispite, da diplomiraјu na vreme i da se pripreme za ulazak u profesionalni zhivot. Dobrodoshli u poroditsu Viadrina!

Univerzitet domaћin

Master iz meђunarodnog prava ljudskih prava i humanitarnog prava Master program se izvodi na Evropskom univerzitetu Viadrina, osnovanom 1991. godine. Kao takav, nastavlja finu traditsiјu prvog drzhavnog univerziteta u Brandenburgu (Alma Mater Viadrina, 1506 - 1811). Univerzitet u svom sastavu ima tri fakulteta, Pravni fakultet, Ekonomski fakultet i Fakultet za kulturologiјu, pored povezanih tsentara i instituta. U bliskoј saradnji sa Univerzitetom u Poznanju, takoђe ko-vodi Tsollegium Polonitsum u bratskom gradu Frankfurtu (Oder), Slubitse, koјi se nalazi u Poljskoј direktno preko reke Odre od Viadrine. U saradnji sa poljskim i drugim povezanim evropskim univerzitetima, Viadrina posebno nastoјi da se suochi sa izazovom novootvorene i proshirene Evrope koјa gradi most izmeђu istochne i zapadne Evrope. Takoђe Univerzitet ima broјne druge meђunarodne partnerske institutsiјe shirom sveta.

Statistika

Ovde počinje Evropa

Naš 6.000 međunarodni studenti iz 85 zemalja studiraju pravo, ekonomiju i kulturu od ponovnog otvaranja Viadrina 1991. godine, Evropski univerzitet se razvio u međunarodno poznatu adresu na nemačko-poljskoj granici, sa oko 6,000 studenti sada upisani. Evropski i međunarodni aspekti prava, ekonomije i kulture igraju posebnu rolnu u studijskim planovima koje nude naši pravni fakulteti, Poslovna administracija i ekonomija i kulturne nauke.

    Lokacije

    • Frankfurt an der Oder

      Auditorium maximum (AM) Room 213 Logenstraße 4 15230, 15230, Frankfurt an der Oder

    Pitanja