Keystone logo
University of Luxembourg, Faculty of Humanities, Education and Social Sciences Master u zakonodavnim studijama
University of Luxembourg, Faculty of Humanities, Education and Social Sciences

Master u zakonodavnim studijama

4 Semesters

Engleski, Francuski

Redovne studije

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 1.500

Na kampusu

Uvod

Magistar zakonodavnih studija ima za cilj da doprinese daljem znanju i studijama u funkcionisanju savremenih procesa donošenja odluka na regionalnom, nacionalnom, evropskom i međunarodnom nivou. Kurs je spoj teorijskih i praktičnih pristupa usmerenih ka obezbeđivanju zapošljivosti budućih diplomaca jer su izabrali svoje karijere, bilo u javnom ili privatnom sektoru. Program se sastoji od predavanja i seminara koje održavaju i akademici i praktičari, specijalizovani za javnu upravu, pravo, etiku, geografiju, filozofiju, politehniku, političke nauke i sociologiju.

Ovaj multidisciplinarni pristup naoružava studenta da se bolje bavi složenim pitanjima koja regulišu zakonodavne procedure, zajedno sa antropološkim, kulturnim, ekološkim, geopolitičkim i tehnološkim izazovima sa kojima se suočavaju politički sistemi

Magistar zakonodavnih studija radi kao program pod pokroviteljstvom Katedre za istraživanje parlamentarnih studija Komore poslanika Velikog vojvodstva Luksemburg, na Univerzitetu u Luksemburgu. To je takođe rezultat partnerstva sa Assemblee Parlementaire de la Francophonie i Generalnim sekretarijatom Evropskog parlamenta.

Kurs se predaje na francuskom jeziku (75%) i engleskom jeziku (25%). Master program je plod jedinstvenog nastavnog i istraživačkog partnerstva među Univerzitetu u Luksemburgu, Univerzitet Aik-Marsej, Univerzitet Babes-Boljai i Univerzitet Laval*. Ove jedinstvene saradnje, pod okriljem Parlamentarne skupštine Frankofonije, obuhvataju 90 parlamenata raspoređenih na 5 kontinenata (56 poslaničkih parlamenata, 15 parlamenata pridruženog člana i 19 posmatračkih parlamenata) među kojima je i poslaničko veće Velikog Vojvodstva Luksemburg, zajedno sa kozakonodavnim telima (Ustavni sudovi, Saveti država, Revizorski sudovi, Ombuditorski sudovi, Ombuditorski sudovi, Ombuditorski sudovi, Ombuditorski sudovi Osobe itd...).

* od septembra 2021. godine (put dvostrukog stepena)

Prijem

Program Školarina

O školi

Pitanja