Keystone logo
Queen's University Belfast ЛЛМ Међународно комерцијално и пословно право
Queen's University Belfast

ЛЛМ Међународно комерцијално и пословно право

Belfast, Уједињено Краљевство

2 Years

Engleski

Redovne studije, Fleksibilno vreme

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Na kampusu

* међународна такса

Uvod

ЛЛМ међународно комерцијално и пословно право је дизајниран као програм вођен истраживањем за дипломце права и сродних дисциплина који имају за циљ да се специјализују за привредно право, међународну трговину и прекограничне пословне трансакције из друштвено-правне перспективе. Помоћи ће вам да разумете и савладате веома динамичне и сложене правне и регулаторне режиме који регулишу међународно пословање и глобалну економију. Ако имате за циљ каријеру у корпоративном, финансијском или привредном праву, наш програм ће вас опремити солидним знањем и напредним разумевањем кључних принципа, правила и пракси у областима као што су корпоративно управљање, корпоративно право, право конкуренције, финансијско право, и трговинско право. Уз подршку водећих академика током овог ЛЛМ-а, моћи ћете да развијете широк скуп релевантних вештина које ће вам омогућити да допринесете решавању правних проблема у кључним областима привредног и пословног права.

Захваљујући нашем разноврсном особљу и студентском телу, имаћете јединствену прилику да упознате предаваче и колеге са различитим искуствима и позадином, што ће вам омогућити да додатно проширите сопствену перспективу и разумевање. Претходних година студенти су се придружили програму и из Велике Британије и из целог света, значајно доприносећи дискусијама у настави и групном раду.

Водећи светски академици Школе специјализовани су за низ релевантних области, укључујући:

- Међународно и транснационално комерцијално право, укључујући међународне комерцијалне и финансијске трансакције, сукобе права/међународно јавно право, хармонизацију и регионализацију привредног права и привредне парнице и арбитражу.

- Међународно право конкуренције, укључујући европско и упоредно право конкуренције

- Међународно трговинско право, укључујући закон Светске трговинске организације, међународно економско право, решавање спорова и регионалне и националне трговинске законе и политике.

- Правни аспекти иновација и нових технологија, укључујући блоцкцхаин и паметне уговоре.

- Корпоративно управљање и усклађеност, укључујући упоредно корпоративно управљање и корпоративну друштвену одговорност.

- Међународна финансијска регулатива, укључујући регулаторне промене након последица источноазијске финансијске кризе и глобалне финансијске кризе, регулисање финансија у кључним јурисдикцијама и у глобалним финансијским центрима и пореским рајевима, продубљивање финансијске интеграције и финансијска фрагментација, улога закона и технологија у финансијама, и прелазак на одрживе и дигиталне финансије.

Повезана и ангажована правна школа

Правни факултет и његово академско особље су веома повезани са институцијама ван сектора високог образовања, што нам омогућава да обезбедимо програм који је веома релевантан за решавање проблема у стварном свету. Имали смо сарадњу и доприносе нашем програму са Конференције УН-а о трговини и развоју, антимонополским тијелима у више јурисдикција, међународном мрежом конкуренције, локалним и националним пословним правним канцеларијама, Европском комисијом, Одјељењем за привреду НИ и Банк оф Енгланд. Особље Правног факултета било је укључено у саветовање различитих одељења о законима и политици трговине током последњих година. Такође пружамо правну обуку о финансијском праву за Одељење за привреду у оквиру његовог Програма обезбеђених вештина. Неке од тих сарадње довеле су до гостујућих предавања у модулима, где су ти спољни стручњаци поделили вредне увиде са нашим студентима.

Настава у малим групама

Већина ЛЛМ модула користи подучавање у малим групама да побољша ваш ангажман са особљем и вршњацима у учионици. Ова поставка такође максимизира међукултурну размену и учење одражавајући многе сложености и разноликости савременог међународног пословања.

Настава вођена истраживањем

Надоградња на јединствено истраживачко искуство и знање особља омогућава вам да стекнете најсавременији увид у кључна питања и дискусије о друштвено-правним изазовима и решењима у вези са међународним пословањем и трговином. Такође подстичемо студенте ЛЛМ да дођу на истраживачке догађаје у Куеен'с и на нашем Правном факултету и обично имамо неколико разговора водећих светских стручњака о темама привредног и пословног права.

Издвајамо међународно привредно и пословно право

Индустријске везе

Интеграција са пословним стручњацима помаже нашим студентима да стекну кључне лидерске позиције како на националном, тако и на међународном нивоу. Право је рангирано на 11. месту у Великој Британији за дипломце (Тимес и Сундаи Тимес Гоод Университи Гуиде 2022). Северна Ирска је последњих година имала најдинамичнији прилив страних инвестиција у Великој Британији и постала је кључно британско средиште за правне и финансијске фирме, укључујући финтецх фирме. Калифа ревија (2021) коју је наручило Министарство финансија Велике Британије наводи Белфаст и Северну Ирску као један од 10 британских финтецх кластера са водећим светским снагама у области РегТецх, ИнсурТецх и Веалтхтецх.

Објекти светске класе

Наши објекти у Куеен'с-у укључују врхунску зграду права са врхунским наставним просторима, тереном за спорове и просторима за учење. Куеен'с има један од најмодернијих кампуса у Великој Британији, укључујући награђивану МцЦлаи библиотеку, једну од најбољих библиотека на свету, дом за 1,2 милиона томова, невероватну дигитално доступну колекцију књига и часописа из целог света, и преко 2.000 читалачких места. Универзитет је уложио значајна средства у даље проширење својих капацитета како би омогућио онлајн учење и ангажовање, додатно подстицајући искуство студената. Наш Центар за физичко васпитање је коришћен као тренинг камп за Олимпијске игре 2012. године. Наше студентско село Куеен'с Елмс и студентски смештај у центру града (изграђен 2018.) налазе се на лаганој пјешачкој удаљености од Универзитета. Студентски центар Оне Елмвоод, дом Уније студената и универзитетских служби, отворио је своја врата 2022. године као живописно ново средиште за студенте у срцу нашег кампуса иу непосредној близини зграде наше Правне школе.

Интернационално признати стручњаци

ЛЛМ предаје академско особље које кроз своја истраживања тренутно обликује глобалне, регионалне и локалне дебате у оквиру правних наука и сродних дисциплина. Имају искуство у интеракцији са водећим креаторима политике, регулаторима, предузећима, адвокатским канцеларијама и другим кључним заинтересованим странама, доприносећи текућем развоју како у УК тако и шире. Право на Куеен'с-у је међу 150 најбољих правних факултета широм света, а ми смо рангирани на 19. месту у свету по глобалном погледу. Истраживање у области права је рангирано на 8. месту у Великој Британији у најновијој вежби процене истраживања (РЕФ 2021). Кључне области привредног и пословног права и регулативе, укључујући корпоративно управљање, право конкуренције, право комерцијалних и финансијских трансакција, право финансија и трговинско право су међу нашим кључним областима наше истраживачке снаге, што се огледа у нашем предавању о овом ЛЛМ-у. програм.

Студентско искуство

Овај програм је посебно осмишљен тако да наши студенти могу да се појаве са дубљим разумевањем места које закон игра у међународном пословању и глобалној економији. Студенти студирају у живој међународној мешавини студената и особља из целог света. Фокусирамо се на вашу индивидуалну каријеру и потребе развоја, изградњу ваших вештина, побољшање вашег личног искуства курса и размишљање о вашем путу каријере. Бићете научени не само апстрактној теорији, већ и њеној практичној примени на правне проблеме и изазове са којима се суочавају предузећа, регулаторна тела, професија пословних правника и шире друштво. У Куеен'с-у ћете бити део и ко-креирати успешну постдипломску културу изграђену на изврсности у настави, водећим истраживањима, иновацијама, сарадњи и активном ангажовању. Ове компоненте су такође уткане заједно у нашу постдипломску школу која подржава све наше студенте ЛЛМ у развоју додатних вештина и повећању личне ефикасности које ће вам омогућити да се истакнете на препуном и све конкурентнијем глобалном тржишту рада. Живот у Куеен'с-у није само диплома. Нудимо и подстичемо наше студенте да обогате своје студије користећи многоструке могућности које Белфаст и шира Краљичина заједница имају да понуде. Било да волите студентска друштва, спорт, музику, плес или само кафу са пријатељима, Куеен'с има изузетне садржаје за сва интересовања.

Prijem

Stipendije i finansiranje

Nastavni plan i program

Program Školarina

Mogućnosti za karijeru

O školi

Pitanja