Keystone logo
The University of Law Postgraduate Programmes Курс адвокатске праксе (БПЦ) - са пуним радним временом
The University of Law Postgraduate Programmes

Курс адвокатске праксе (БПЦ) - са пуним радним временом

8 Months

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

Jul 2024

GBP 16.450 *

Na kampusu

* БПЦ – домаћи: од 12.100 фунти; Међународни: од 12.100 фунти. БПЦ ЛЛМ - Домаћи: Од £14,900; Међународни: од 14.900 фунти

Uvod

Ако имате диплому права или ГДЛ и желите да се обучите за адвоката, наш курс адвокатске праксе (раније Курс за професионалну обуку адвоката - БПТЦ) је дизајниран да вам помогне да обезбедите ученике. Можете очекивати високе стандарде подучавања од квалификованих практичара са неупоредивим искуством у пружању заступања. Изаберите наш БПЦ ЛЛМ и додајте међународно признату мастер квалификацију у своју биографију.

Бићете подржани од стране наше специјалистичке службе за каријеру од тренутка када прихватите своје место. Наша евиденција говори све - 59% наших редовних студената на курсу адвокатске праксе у УК/ЕЕА који су дипломирали 2018. осигурало је ученике (на основу података о студентима прикупљених у септембру 2020.). Раније Курс професионалне обуке за адвокате (БПТЦ).

Курс адвокатске праксе (БПЦ) - са пуним радним временом

Курс адвокатске праксе (БПЦ), раније Курс за професионалну обуку адвоката (БПТЦ), је квалификациони постдипломски курс који омогућава дипломцима да се припреме и вежбају као адвокати у Енглеској и Велсу. То је стручна фаза обуке коју морате проћи пре него што можете да наставите да завршите завршну, практичну фазу обуке; пупиллаге. Пружите себи најбољу шансу да обезбедите ученике и припремите се за живот као адвокат уз наше висококвалитетно подучавање, које су осмислили и спровели квалификовани практичари са неупоредивим искуствима у пружању адвокатуре.

курс Детаљи

Курс барске праксе

Поносимо се тиме што нудимо најбољу правну обуку, а наш курс адвокатске праксе (БПЦ) није изузетак.

Дизајниран је да вам помогне да обезбедите ученике и припремите вас за живот као адвокат. Добићете посвећену подршку од наше специјалистичке службе за каријеру од тренутка када прихватите своје место, што вам даје најбоље шансе да обезбедите ученике и стекнете што је могуће више разноврсног искуства. Због тога је 52% наших студената који дипломирају 2019. обезбедило или завршило ђаке.**

Када студирате курс адвокатске праксе код нас, добићете:

 • До 50 сати обуке за адвокате, тако да сте потпуно спремни за адвокатску комору: тестирајте своје вештине пред правим адвокатима и судијама на престижним такмичењима која организује наш Комитет за заступање, као и на лажним суђењима на суду.
 • Школарина у малим одељењима заједно са најпаметнијим студентима: захтевамо да сви студенти прођу кроз процес селекције уживо пре него што им се понуди место.
 • Приступ привлачном и иновативном окружењу за учење на мрежи, плус директна подршка наставника и вршњачке подршке када вам је најпотребнија.
 • Флексибилне опције студирања које вам одговарају: изаберите да студирате са нама са пуним или скраћеним радним временом на бројним локацијама широм Уједињеног Краљевства.
 • Успех у пријавама за ученике и даље уз наш програм за будуће ученике, део наше награђиване службе за каријеру и запошљавање, који је доступан од тренутка када прихватите своје место.
 • Избор од три Pathways до успеха са нашим курсом адвокатске праксе ЛЛМ: комплетно искуство у правном раду у стварном животу преко наших Про Боно клиника, писање дисертације или проучавање додатних модула и полагање испита након што завршите курс адвокатске праксе.
 • Ексклузивни приступ нашем Синап алату за учење и ревизију: испуните питања са вишеструким избором да бисте надгледали и прегледали свој напредак.

**52% наших редовних студената УК/ЕЕА 2018/19 БПЦ који су дипломирали 2019. успешно је обезбедило или завршило ђачко школовање (на основу података о студентима прикупљених у лето 2021). Раније Курс професионалне обуке за адвокате (БПТЦ).

Предности нашег процеса селекције

Наш ригорозан процес селекције омогућава нам да идентификујемо најпаметније и најспособније ученике, стварајући стимулативно окружење за учење за све. Као резултат тога, када уђете у наш БПЦ, можете гарантовати да ћете учити заједно са посвећеним, фокусираним и интелигентним студентима, што ће вас заузврат подстаћи да успете.

 • Стекните самопоуздање да знате да ли је каријера у Бару права за вас.
 • Вежбајте своје вештине заступања у 5-минутном „ублажавању кривице“.
 • Искористите прилику да се такмичите за стипендије за заступање.
 • Добијте виталну праксу за интервјуе са ученицима.

Важно обавештење: Због околности око ЦОВИД-19, тренутно водимо виртуелне догађаје селекције у догледној будућности.

Важна информација

Правни универзитет у потпуности поштује законе о једнаким могућностима и активно подстиче разноликост у оквиру правне професије. Наш процес пријема делује поштено и има за циљ да омогући студентима да на најбољи начин искористе своје таленте. Охрабрујемо вас да нам кажете о свим посебним захтевима што је пре могуће. Ово ће нам омогућити да разговарамо о томе како бисмо могли да испунимо ваше захтеве.

Молимо погледајте важне информације које је издао Одбор за стандарде адвоката за оне који желе да студирају за адвокатску комору Енглеске и Велса.

Напредак за редовне студенте ГДЛ и МА права

Ако сте започели нашу редовну диплому из права (ГДЛ) или магистра права (МА права) у септембру 2021., требало би да имате право да започнете курс адвокатске праксе (БПЦ) или курс правне праксе (ЛПЦ) у септембру 2022 по успешном завршетку курса.

Важне информације за кандидате за курсеве адвокатске праксе

Важне информације за оне који желе да студирају за адвокатску комору Енглеске и Велса.

Да ли је то право за вас?

Веома нам је драго што озбиљно размишљате о наставку каријере у Бару. Међутим, морате добро размислити о томе да ли имате потенцијал да направите успешну каријеру као адвокат. Каријера у Бару је веома захтевна и захтева високе стандарде.

Бар може понудити изузетно исплативу каријеру ако:

 • Имају висок ниво интелектуалних способности.
 • Веома су артикулисани у писаном и говорном енглеском језику.
 • Може да размишља и комуницира под притиском, и,
 • Имају одлучност и издржљивост и емоционално су чврсти.

Статистика

Када се уверите да поседујете ове квалитете и потенцијал да даље развијате своје знање и вештине, требало би да размотрите и неке од 'чињеница и бројки' у вези са каријером у адвокатској комори пре него што се посветите.

Укратко, отприлике 1800 студената похађа курс Бар сваке године и, типично, број понуђених ученика је око 550 сваке године. Неки студенти који заврше курс Бар се враћају у иностранство или се окрећу другим професијама. Међутим, студентима је дозвољено да траже ученике до 5 година након завршеног курса Бар, тако да је конкуренција за ученике изузетно интензивна. Преко 3.000 појединаца се може пријавити за ученике у било којој одређеној години, а неке коморе имају преко стотину кандидата за свако ученичко уређење, а тренутно постоји само ограничен број ученика у Запосленој адвокатури.

Добивање закупа

Такође треба да схватите да, након школовања, добијање закупа у Цхамберс-у или одговарајуће позиције у Емплоиед Адвокату може бити веома изазовно. Сваке године обично је мање расположивих закупа него ученика, а коморе не нуде увек закуп својим ученицима.

Потражите савет

Имајте на уму да такође морате да испуните формалне услове за улазак пре него што започнете курс – диплома другог разреда права (или из другог предмета плус курс за конверзију), чланство у гостионици и одговарајуће језичке вештине. БСБ је увео тест способности за курсеве адвоката (БЦАТ), који ћете морати да положите до августа године у којој започнете студије.

Требало би да сазнате што више можете и озбиљно размислите о информацијама пре него што се посветите студији – и финансијским и другим трошковима које то захтева.

Дакле, да бисте направили реалну процену да ли вам одговара адвокатска каријера, требало би да:

 • Потражите савет од својих универзитетских предавача права и саветника за каријеру.
 • Идите у гостионице и разговарајте са њиховим образовним особљем (они организују дане отворених врата за студенте).
 • Сазнајте више о професији и погледајте статистичке податке.
 • Покушајте да стекнете релевантно искуство као што је рад у адвокатској канцеларији, обављање мини-ученице или распоређивање за судију.
 • Покушајте да разговарате са људима који су студирали за адвокатску комору, на пример са недавно квалификованим адвокатом.

Ако верујете у себе, своје способности и потенцијал да успете након напорног рада и труда, то вас не би требало обесхрабрити. Добрим кандидатима, без обзира на позадину, често је доступна финансијска подршка (на пример од гостионица или кредита), а коначне награде – иу смислу задовољства послом и финансијске накнаде – могу учинити каријером веома вредном труда.

Наш процес селекције

Правни универзитет је посвећен стварању изузетних адвоката и тако, од 2015. године, захтевамо од свих кандидата да прођу процену пре добијања места у БПЦ.

Главни разлози због којих вам догађаји избора могу користити:

 • Стекните самопоуздање да знате да ли је каријера у Бару права за вас.
 • Вежбајте своје вештине заступања у 5-минутном „ублажавању кривице“.
 • Искористите прилику да се такмичите за стипендије за заступање.
 • Добијте виталну праксу за интервјуе са ученицима.

Структура курса

Области знања

 • Грађанске парнице, докази и решавање спорова ван суда
 • Кривичне парнице, докази и изрицање казне

Основне вештине

 • Заступање, укључујући главно испитивање, унакрсно испитивање и грађанске пријаве
 • Конференција
 • Израда
 • Писање мишљења
 • Професионална етика
 • Правна истраживања

Лажна суђења

Дајемо вам што је могуће више могућности да усавршите своје основне вештине заступања и примените оно што научите у пракси:

 • Учествовање у лажним суђењима у стварним судницама са правим судијама и вишим адвокатима
 • Демонстрације вештина заступања на мрежи са повратним информацијама од адвоката
 • Посете Вишем суду, Прекршајном суду, Крунском суду и окружним судовима

магистар права (ЛЛМ)

Изаберите да проучавате ову награду и имаћете прилику да својој биографији и пријавама за ученике додате међународно признату квалификацију ЛЛМ.

Можете да завршите своју квалификацију магистра права (ЛЛМ) на три начина:

 1. Комплетно радно искуство из стварног живота преко наших Про Боно клиника* - саветоваћете, управљати и заступати клијенте у разним случајевима у правним областима. Такође ћете бити упарени са супервизором мастера, који ће вас водити кроз процес рефлексивног учења како бисте могли да завршите своју рефлексивну процену и стекнете своју мастер диплому.
 2. Учите додатне модуле** - повећајте своје знање о областима правне праксе које су од интереса за вас и које могу помоћи у обликовању правца ваше каријере. Полагаћете испите када завршите курс адвокатске праксе.
 3. Напишите дисертацију - уроните у област права и постаните стручњак за то, омогућавајући вам да покажете своје знање у својим апликацијама коморама и шире.

Ако студирате наш курс адвокатске праксе ЛЛМ, такође можете имати право на СЛЦ постдипломски зајам.

*Студенти који студирају Про Боно руту у нашем кампусу у Ливерпулу 2021. године мораће да похађају редовне сесије у нашем кампусу у Манчестеру током целог програма.

**Студенти који студирају додатне модуле у нашем кампусу у Ливерпулу 2021. године мораће да похађају редовне сесије (1-2 недељно) у нашем кампусу у Манчестеру током једног семестра.

Информације о курсу

Процена

Укупно има 10 процена са практичним проценама које се одржавају за сваки модул који се шири кроз курс. Неке награде, спонзорисане од стране комора, доступне су за ученике са најбољим резултатом из сваког предмета.

Структура

Наш курс адвокатске праксе има своју структуру, са различитим проценама које одговарају.

Како се пријавити

Пријаве за овај курс су сада отворене. Ако желите да студирате редовно или ванредно, можете се пријавити директно код нас.

Не заборавите – морате да будете члан судске гостионице пре него што покренете наш БПЦ. Рок за пријаву је најмање 12 недеља пре почетка курса.

Интернатионал

Имамо студенте из преко 120 различитих земаља широм наших кампуса, са посвећеним тимом који помаже међународним студентима.

Захтеви за курс

Да бисте имали право да заузмете своје место, морате се придржавати услова за почетак курса адвокатске праксе (БПЦ) које је поставио Одбор за стандарде адвоката (БСБ). Приручник за квалификацију адвоката вам даје потпуне информације о овим захтевима.

 • Од вас ће се тражити да положите Тест способности за курс адвоката до августа године када започнете студије. Даљи детаљи о овом тесту могу се наћи на веб страници одбора за стандарде адвоката
 • Требаће вам или квалификациона диплома права (КЛД) минимално 2:1 или додипломска диплома из било којег другог предмета (минимум 2:1*) и диплома из права/ЦПЕ
 • За квалификоване правне дипломе, све понуде засноване на предвиђеним оценама биће условљене постизањем 2:1 или више
 • Сви кандидати који испуњавају основне критеријуме подобности мораће да присуствују интервјуу за селекцију у једном од наших центара

* За кандидате који нису КЛД са 2:2, понуде засноване на предвиђеној ГДЛ оцени биће условљене постизањем одликовања или похвале.

Селекциони интервју

 • Ваша је одговорност да осигурате да испуњавате све услове за БПТЦ.

Захтев за енглески језик

Морате течно говорити енглески и мораћете да будете у могућности да докажете да је ваш усмени и писмени енглески еквивалентан:

 • ИЕЛТС (академски): Оцена 7,5 у све четири области
 • ИСЕ ИВ (Тринити Цоллеге Лондон): Положите све четири компоненте
 • Пирсонс (академски): Оцена 73 у све четири области
 • Кембриџ енглески: први сертификат, напредни и стручни (тест положен пре јануара 2016.): Укупно 191 без ниједне компоненте испод 191
 • Цамбридге Енглисх: Фирст Цертифицате (тест положен пре јануара 2016.): Положио оцену А и изузетан у све четири компоненте
 • Кембриџ енглески: напредни (тест положен пре јануара 2016.): положите оцену Б или Ц и гранични ниво у све четири компоненте
 • Цамбридге Енглисх: Познавање (тест положен пре јануара 2016.): Положио оцену Ц1 и слаб у све четири компоненте

Награда УК или Републике Ирске:

 • Квалификациона диплома права - 1. или 2:1
 • ГДЛ - одликовање или похвала
 • Медицинска, стоматолошка, ветеринарска диплома - пролаз

Имајте на уму: Универзитет неће прихватити ТОЕФЛ тест енглеског језика као доказ о познавању енглеског језика студената до даљњег због истраге Министарства унутрашњих послова.

Морате се придружити Инн оф Цоурт пре него што покренете БПЦ. Крајњи датум за пријаву у Инн оф Цоурт је 31. мај године када ваш БПЦ треба да почне. Молимо контактирајте релевантну гостионицу за више детаља:

 • Греи'с Инн
 • Унутрашњи храм
 • Линцолн'с Инн
 • Миддле Темпле

Ако нисте студент из ЕЕА, такође ће вам требати виза која покрива цело трајање вашег курса (погледајте доле)

Опет, морате испунити све услове подобности до почетка курса – ако то не урадите, то може довести до тога да будете спречени да се придружите курсу.

Тест способности за курсеве (БЦАТ)

Кандидати који траже упис на БПЦ морају да положе Тест способности за курсеве (БЦАТ) пре него што им се дозволи да се упишу на курс. Топло вам препоручујемо да положите тест што је пре могуће и гарантоваћемо вам да ћемо вашу понуду држати отвореном док успешно не положите тест. Ако не положите тест, можете поново да положите тест након 30 дана. Пошто морате успешно да положите тест пре него што можете да се упишете на БПЦ курс, препоручујемо вам да положите тест што је пре могуће – то ће вам омогућити довољно времена ако будете морали да га полажете поново, пре рока. За више информација погледајте веб страницу одбора за стандарде адвоката.

Правни универзитет у потпуности поштује законе о једнаким могућностима и активно подстиче разноликост у оквиру правне професије. Наш процес пријема делује поштено и има за циљ да омогући студентима да на најбољи начин искористе своје таленте. Охрабрујемо вас да нам кажете о свим посебним захтевима што је пре могуће. Ово ће нам омогућити да разговарамо о томе како бисмо могли да испунимо ваше захтеве.

Трајање

8 месеци (септембар), 9 месеци (јул)

Накнаде

 • БПЦ – домаћи: од 11.750 фунти (јануар) или 12.100 фунти (јул и септембар). Међународни: од 11.750 фунти (јануар) или 12.100 фунти (јул и септембар).
 • БПЦ ЛЛМ – домаћи: од 14.450 фунти (јануар) или 14.900 фунти (јул и септембар). Међународни: од 14.450 фунти (јануар) или 14.900 фунти (јул и септембар).

O školi

Pitanja