Keystone logo
© BIMM University
University of Law SQE

University of Law SQE

University of Law SQE

Uvod

Објашњени СКЕ

Од септембра 2021. квалификовани испит за адвокате (СКЕ) уводи се полако како би постао нови централизовани начин за квалификовање као адвокат у Енглеској и Велсу. На крају ће заменити тренутни пут вежбања - Курс правне праксе (ЛПЦ).

94% запослено

94% запослених у постдипломским студијама било је у висококвалификованим занимањима 15 месеци након завршетка студија (подаци о дипломским 2017/18).

Избор курсева

Помоћу низа СКЕ курсева, локација и флексибилних могућности студирања припремићемо вас за вашу каријеру адвоката, као и за успех на СКЕ испиту.

Више од СКЕ

Поред наше каријерне подршке, радићете у нашој виртуелној адвокатској фирми са нашим стручним менторима и развијати знања и вештине изван СКЕ-а.

154730_pexels-photo-3762800.jpeg

Ваш пут да постанете адвокат

Можете да наставите са тренутном рутом курса правне праксе (ЛПЦ) ако пре 1. септембра 2021. завршите, започнете, прихватите понуду или уплатите неповратни депозит за једно од следећег:

 • Дипломска диплома из права (ГДЛ) / заједнички стручни испит
 • Наш МА закон
 • Курс правне праксе (ЛПЦ)
 • Период признате обуке (познат и као уговор о обуци)

За квалификовану диплому правника (КЛД) и изузеће дипломе правника (ЕЛД), као што је наша ЛЛБ, морате довршити, започети, прихватити понуду или уплатити неповратни депозит до 21. септембра 2021.

У већини случајева, за квалификовани правни факултет (КЛД), изузимајући правни степен (ЕЛД) и ЦПЕ, одговарајући курс мора започети најкасније 31. децембра 2021. или пре тога.

Ако сте већ започели квалификациону правну диплому, дипломирани правник (ГДЛ) или уговор о обуци, постоје прелазни аранжмани до 31. децембра 2032. године да бисте се квалификовали за адвоката по тренутним рутама, све док су курсеви и даље доступни.

Као алтернативу, развили смо низ нових курсева који ће вас припремити за каријеру адвоката, као и за успех СКЕ-а.

154732_pexels-photo-4344860.jpeg

Често постављана питања

Схватамо да можда нисте сигурни како би СКЕ могао да утиче на вас. Не брините, овде смо да бисмо осигурали да имате све информације потребне за доношење информисане одлуке о својој будућности.

Шта је СКЕ?

СКЕ ће бити централизована процена за све који желе да се квалификују као адвокати у Енглеској и Велсу. То ће бити део нове четворостепене руте да постанете адвокат:

 • Диплома (или еквивалент) из било ког предмета
 • Положите СКЕ1 и СКЕ2 оцене
 • Најмање две године квалификованог радног искуства (КВЕ)
 • Покажите да сте задовољавајућег карактера и подобни

Шта укључује СКЕ?

СКЕ је подељен на два дела - СКЕ1 и СКЕ2.

У СКЕ1 бићете тестирани на „функционалном правном знању“ које тестира вашу примену закона на основу реалних сценарија заснованих на клијентима у питањима са више избора. Процене ће обухватити предмете које сте студирали на правном факултету или на курсу за конверзију, као и подручја стручне праксе у фази 1 ЗПП-а. Биће два обимна рада са више избора са по 180 питања која покривају све аспекте програма СКЕ1. Морате положити СКЕ1 пре него што испуните услове за полагање СКЕ2 оцењивања.

У СКЕ2 бићете тестирани на практичним правним вештинама потребним за вежбање, укључујући:

 • Интервјуисање (уз писмену белешку / правну анализу)
 • Адвокатура
 • Правна истраживања
 • Израда закона
 • Правно писање
 • Анализа случаја и материје

Шта је квалификовано радно искуство (КВЕ)?

Према новој рути, мораћете да испуните најмање две године квалификованог радног искуства да бисте могли да се квалификујете за адвоката.

Квалификовано радно искуство слично је уговору о обуци и може се завршити у било ком тренутку током процеса квалификације (иако се очекује да ће већина ученика ово завршити након СКЕ1).

Квалификовано радно искуство могу стећи највише четири различита правна послодавца. Врста посла која се квалификује као квалификовано радно искуство укључује смештање током студија за вашу диплому, време проведено као паралегал или рад у правној клиници, као и рад у двогодишњем периоду са једном адвокатском канцеларијом.

Сва квалификована радна искуства потписује легални послодавац, који мора бити адвокат, а обично је и службеник за усаглашеност.

Ako ste već završili deo potrebnog kvalifikacionog radnog iskustva, na primer kroz Pro Bono praksu, na pojedinačnim advokatskim kancelarijama će biti da odluče kako će prihvatiti vaše prethodno radno iskustvo. Kada steknete kvalifikaciono radno iskustvo u advokatskoj kancelariji, možda ćete morati da završite ceo dvogodišnji period kvalifikacionog radnog iskustva sa njima, ako je to ono što im je potrebno za praksu u toj firmi.

Да ли ћу морати да завршим уговор о обуци?

Не, ако направите СКЕ, неће вам бити потребно да извршите уговор о обуци. Да бисте се квалификовали за СКЕ руту, мораћете да испуните две године квалификованог радног искуства.

Колико ће коштати СКЕ процене?

Поред школарине, студенти ће плаћати накнаде за испите директно СРА. Укупан трошак за полагање обе процене СКЕ износиће 3.980 фунти.

 • СКЕ1: 1.558 фунти за два испита, која се састоје од по 180 питања, тестирајући функционално правно знање.
 • СКЕ2: 2.422 £ за писане и усмене задатке, испитивање практичног правног знања и вештина, укључујући заступање, интервју са клијентима (уз писмену белешку о присуству / правну анализу), правна истраживања, писање правних текстова, прављење нацрта и анализу предмета и предмета.

СРА није потврдио трошкове поновног заседања СКЕ. Вероватно је да ће поновно седење коштати исто као и први покушај.

Ако започнем курс, могу ли касније да пређем на СКЕ?

Да. Ако сте изабрали да студирате ЛПЦ током прелазног периода, моћи ћете убудуће да полажете СКЕ испите ако желите. Иако је мало вероватно да ће то бити потребно ако прођете ЛПЦ јер можете наставити да се квалификујете по тренутној рути.

Ако сте одлучили да проучавате ГДЛ или МА право, моћи ћете да изаберете било коју руту по завршетку свог програма.

Да ли морам да радим СКЕ?

Ако већ учите или тренирате, можете наставити да се квалификујете постојећим рутама. На пример:

Започела сам квалификовану правну диплому.

 • Trenutni put: ako trenutno studirate za LLB ili drugu kvalifikovanu diplomu prava, ili planirate da počnete u septembru 2021. godine, moći ćete da nastavite na LPC, bez obzira da li imate ugovor o obuci ili ne. Naš LPC će trajati najmanje do 2026. godine.
 • СКЕ рута: могли бисте да обавите нову правну праксу за ЛЛМ (СКЕ1 и 2), која започиње у августу 2021, или можете да одрадите наше нове курсеве за припрему за СКЕ.

Дипломирам на правном факултету и матурираћу на лето 2021.

 • Тренутна рута: ако планирате да започнете курс за претварање ГДЛ или МА права у септембру 2021. године, можете да наставите до ЛПЦ-а, који ће трајати најмање до 2026. године.
 • СКЕ рута: такође имате избор наших нових ПГДЛ или МА Лав (СКЕ1) курсева за конверзију. Обоје ће вам омогућити приступ новој правној пракси ЛЛМ-а (СКЕ1 и 2). Или можете да одрадите наше нове курсеве за припрему за СКЕ.

Дипломирам на правном факултету и дипломираћу на лето 2022. или касније.

 • Квалификоваћете се на СКЕ рути. Препоручујемо вам да се пријавите за један од наших нових курсева за конверзију закона - ПГДЛ или МА Лав (СКЕ1) или МА Лав (Цонверсион) - а затим и нову правну праксу ЛЛМ (СКЕ1 & 2). Или можете да одрадите наше нове курсеве за припрему за СКЕ.

Вебинар: СКЕ или ЛПЦ

На овом вебинару сазнаћете о различитим рутама које су доступне да бисте се квалификовали за адвоката и како да одлучите која је рута најбоља за вас и вашу каријеру.

Ово је транскрипт вебинара који је забележен у октобру 2020. године.

Наши СКЕ курсеви

Било да сте дипломирани правник или нисте, желите да студирате редовно, ванредно, у кампусу или на мрежи, ми имамо прави курс за вас. Нудимо широк спектар СКЕ курсева, од Мастер-а са укљученим СКЕ1 и СКЕ2, до кратких курсева ревизије који ће вам помоћи да се припремите за своје СКЕ испите.

Наша СКЕ подршка

Посвећени смо вашој правној каријери, као и успеху СКЕ-а. Из наше награђиване Службе за запошљавање и каријеру, која ће вам помоћи да финансирате ваше студије, подржаћемо вас на сваком кораку.

154729_pexels-photo-3769021.jpeg

Lokacije

 • London

  Store Street,14, WC1E 7DE, London

  • London

   London, Уједињено Краљевство

   • Birmingham

    Birmingham, Уједињено Краљевство

    • Bristol

     Bristol, Уједињено Краљевство

     • Guildford

      Guildford, Уједињено Краљевство

      • Leeds

       Leeds, Уједињено Краљевство

       • Liverpool

        Liverpool, Уједињено Краљевство

        • Manchester

         Manchester, Уједињено Краљевство

         • Nottingham

          Nottingham, Уједињено Краљевство

          • Reading

           Reading, Уједињено Краљевство

           • Hong Kong

            Hong Kong, Хонгконг

            Programi

            Pitanja