Keystone logo
University of Stirling

University of Stirling

University of Stirling

Uvod

University of Stirling је међународни универзитет посвећен помагању студентима да направе разлику у свету. Са седиштем у срцу Шкотске, Стирлинг је место где се вреднују способности – а не прошлост, а настава, запошљивост и објекти су оцењени са пет звездица (КС Старс Университи Ратингс 2021).University of Stirling је рангиран као најбољих 40 у Великој Британији ( Тимес и Сундаи Тимес Гоод Университи Гуиде 2023), међу 20 најбољих у УК за постдипломску наставу (Постградуате Таугхт Екпериенце Сурвеи 2022), а студенти су нас оценили као најбољих 3 0 у УК за задовољство студената у Националној анкети студената 2022.Са више од 170 комбинација додипломских курсева и преко 90 постдипломских курсева , укључујући портфолио онлајн курсева , опремимо наше дипломце знањем, стручношћу и вештинама запошљивости потребним за успех на радном месту.

Спортска изврсност

University of Stirling је рангиран на 1. месту у Великој Британији и пет најбољих у свету по спортским објектима (Међународни студентски барометар 2022) – што је само део разлога зашто смо Шкотски Универзитет за спортску изврсност .Наши студенти имају користи од најсавременијег спортског центра који укључује спортске хале, тениске терене, теретану за бициклизам, терене за сквош, атлетску стазу, апартмане за снагу и кондиционирање, олимпијски базен и још много тога.Наш кампус је такође дом Шкотског националног тениског центра, Националне пливачке академије и пет националних управних тела .Нашим студентима нудимо више од 55 спортских клубова , десетине недељних часова вежбања и нетакмичарске спортске програме – дајући им прилику да се оспособе, друже или чак такмиче на глобалном нивоу.

Цампус живот

University of Stirling је рангиран на 1. месту у УК и на топ 3 у свету због свог окружења у кампусу ( Тхе И нтернатионал Студент Барометер 20 22 ), и није тешко схватити зашто .На мање од сат времена од Глазгова и Единбурга, наш прелепи кампус од 330 хектара је дом пространог смештајног насеља , угоститељских објеката, продавница, биоскопа и позоришта, па чак и замка из 18. века. Уложили смо више од 43 милиона фунти да додатно унапредимо наше фитнес и спортске објекте високих перформанси светске класе и створимо ново средиште кампуса.

Посвећеност запошљивости

На University of Stirling наши студенти стичу више од дипломе. Од стажирања до помоћи у проналажењу посла, наш тим за студентске вештине и запошљивост пружа вам подршку и савете који су вам потребни за планирање каријере, развој запошљивости или размишљање о даљем студирању.У међувремену, наши курсеви нуде практично искуство, подршку у каријери и могућности за рад са индустријама широм света .Зато 93% студената каже да је задовољно нашом подршком за услуге у каријери (ИСБ 2022), а 96% наших дипломаца је запослено или даље студира 15 месеци након дипломирања (Исходи дипломираних 2020-21, ХЕСА)

Глобална перспектива

University of Stirling је заиста глобалан у сваком смислу те речи. Више од 140 националности је заступљено у нашем разноликом и инклузивном кампусу .Сарађујемо са институцијама широм света – са подучавањем у истраживачким партнерствима у више од 60 земаља како бисмо помогли нашим студентима да постану напредни дипломци са вештинама које траже послодавци широм света.

Истраживање са утицајем

Наши водећи светски академици су стручњаци у својим областима, а наша настава истражује ово врхунско истраживање како би извршила утицај на друштво. Због тога је 80% Стирлинговог истраживања класификовано или као водеће у свету или као међународно одлично у најновијем оквиру за изврсност истраживања (РЕФ 2021).Наш циљ је једноставан: од храњења света до коришћења психологије за хватање криминалаца, желимо да се позабавимо глобалним проблемима нашег времена. Наши мултидисциплинарни истраживачи оспоравају претпоставке, иновирају размишљање и проналазе решења.

Град Стирлинг

Стирлинг је 'капија у горје' и савршено је место за дом .Стирлинг је проглашен за најбезбеднији студентски град у Шкотској (Потпуни универзитетски водич 2023 ) , а такође је и једно од 3 најсрећнија места за живот у Шкотској (Ригхтмове Хаппи ат Хоме Индек 2022) .Стирлинг комбинује шарм историјске древне престонице са зујањем модерног града .Једна од пет особа у Стирлинговој популацији има између 16 и 29 година, имамо одличне путне везе, а удаљени смо само 50 минута од два највећа града Шкотске – што је савршено за викенд авантуре у истраживању Шкотске, Велике Британије или чак даље афиелд.Сазнајте више о граду Стирлинг и његовој живописној

Јесте ли спремни за Стирлинг?

Пронађите свој курс ,

Statistika

 • Međunarodni studenti:

  30%

 • 0
 • Odnos učenika i fakulteta:

  10 do 1

Karakteristike kampusa

University of Stirling јe rangiran na 1. mestu u Velikoј Britaniјi i na top 3 u svetu zbog svog okruzhenja u kampusu (The International Student Barometer 2022), i niјe teshko shvatiti zashto.

Na manje od sat vremena od Glazgova i Edinburga, nash prelepi kampus od 330 јutara јe dom novorenoviranog smeshtaјa, ugostiteljskih obјekata, prodavnitsa, bioskopa i pozorishta, pa chak i zamka iz 18. veka. Takoђe smo ulozhili vishe od 43 miliona funti da dodatno unapredimo nashe fitnes i sportske obјekte visokih performansi svetske klase i stvorimo novo sredishte kampusa.

  Stipendije i finansiranje

  Dan otvorenih vrata postdiplomskog studija

  Registrujte se za Dan otvorenih vrata

  Rangiranje

  Na University of Stirling , razlika јe u nashem DNK. Zbog toga smo redovno prepoznati shirom sveta po istrazhivachkoј izvrsnosti u nastavi, istrazhivanju i ponudi studentskog iskustva svetske klase.

  University of Stirling јe rangiran na 40 naјboljih u Velikoј Britaniјi (Times i Sundai Times Good Universiti Guide 2023), meђu 20 naјboljih u UK za postdiplomsku nastavu (Postgraduate Taught Ekperientse Survei 2022), a studenti su nas otsenili kao naјboljih 20 u UK za zadovoljstvo studenata u Natsionalna anketa studenata 2022.

  Za vishe informatsiјa o rangiranju u Stirlingu, posetite nashu veb stranitsu.

  Lokacije

  • Stirling

   University of Stirling,, FK9 4LA , Stirling

   Pitanja