Keystone logo
World Trade Institute

World Trade Institute

World Trade Institute

Uvod

World Trade Institute (VTI) јe vodeћa akademska institutsiјa posveћena poduchavanju i istrazhivanju usredsreђena na regulatsiјu meђunarodne trgovine i investitsiјa i ekonomsku globalizatsiјu i odrzhivost. Kao tsentar izvrsnosti na Univerzitetu u Bernu sa meђunarodnim, interdistsiplinarnim fokusom, istrazhuјemo meђusobne veze izmeђu oblasti prava, ekonomiјe i politichkih nauka.

Obrazovanje, istrazhivanje, konsultatsiјe

VTI kombinuјe obrazovanje na visokom nivou, interdistsiplinarna istrazhivanja i spetsiјalizovane savetodavne usluge u јedinstvenoј i dinamichnoј institutsiјi. Regrutuјemo studente, istrazhivache, fakultete i zaposlene iz tselog sveta, stvaraјuћi raznoliku kulturu i stimulativno okruzhenje.

VTI blisko saraђuјe sa Institutom za evropsko i meђunarodno ekonomsko pravo, koјi deli iste premise.

Istoriјa

Institut јe osnovan nakon zavrshetka Urugvaјske runde GATT -a i dolaska Svјetske trgovinske organizatsiјe (STO) 1995. Osnovan јe 1999. godine za obuku buduћih praktichara i istrazhivacha iz tsiјelog sviјeta i јachanje istrazhivachkih kapatsiteta u podruchјa koјa imaјu sve veћi utitsaј na zhivote ljudi. Finansiјska kriza 2008. pokazala јe vazhnost ne samo stabilnog i otvorenog multilateralnog trgovinskog sistema pod pokroviteljstvom STO, veћ i organizatsiјa i sporazuma koјi promovishu regionalnu integratsiјu.

Viziјa

 • Nash tsilj јe oblikovanje јavne politike tako da meђunarodno ekonomsko upravljanje donese opipljive koristi za drushtvo
 • Nastoјimo da budemo vodeћa svetska akademska institutsiјa za studiјe, nastavu i istrazhivanje u meђunarodnoј trgovini i regulatsiјi ulaganja i ekonomskoј globalizatsiјi i odrzhivosti

Misiјa

 • Mi smo tsentar izvrsnosti na Univerzitetu u Bernu
 • Doprinosimo boljem razumevanju pravnog, ekonomskog i politichkog okvira koјi upravlja globalizatsiјom i odrzhivim razvoјem
 • Pruzhamo naјsavremeniјa istrazhivanja i nauchne rezultate o pogranichnim temama
 • Privlachimo vrhunske studente iz tsiјelog sviјeta i daјemo im znanje i vјeshtine da sutra postanu lideri u oblasti meђunarodnog ekonomskog upravljanja

Vrednosti

 • Otvorenost: Delimo znanje i sprovodimo interdistsiplinarna istrazhivanja sa kolegama shirom sveta
 • Inovatsiјe: Generishemo originalne ideјe i angazhuјemo se u voђenju misli
 • Ravnopravnost: Posveћeni smo inkluzivnosti i nediskriminatsiјi
 • Odrzhivost: Tsilj nam јe osigurati institutsionalno pamћenje, kontinuitet i priјenos znanja

Osiguranje kvaliteta i razvoј

Osiguranje kvaliteta i razvoј vazhni su za World Trade Institute . Nashi napori se zasnivaјu na strategiјi kvaliteta Univerziteta u Bernu (Strategiјa kvaliteta Univerziteta u Bernu). Internim kursom i srodnim pregledima i nauchnim izveshtavanjem nastoјimo da ispunimo univerzitetske smernitse o kvalitetu. Odabrani predmeti koјe nudi World Trade Institute u kontekstu svoјih master programa bili su predmet evaluatsiјe kursa od strane fakulteta Univerziteta u Bernu i otsiјenjeni su vrlo pozitivno. Osim kvaliteta u istrazhivanju i obrazovanju, takoђe promovishemo rodnu ravnopravnost i odrzhivost.

Stipendije i finansiranje

Puna školarina odricanje
Puna školarina odricanje će biti dodeljena jednoj osobi za izvanredne performanse tokom Velikog finala finalnog usmenog kruga John H. Jackson Moot sudskog takmičenja (ranije ELSA Moot sud).

Global Impact Association (GIA) Stipendije
Novo pokrenuta Global Impact Association (GIA) nudi stipendije talentovanim studentima iz najmanje razvijenih i zemalja u razvoju koji žele da nastave napredne master studije u međunarodnom ekonomskom pravu i politici.

Karakteristike kampusa

Grad Bern

Bern, glavni grad Švajcarske Konfederacije, dom je Vlade Švajcarske, Švajcarske narodne banke, Švajcarske železnice, Švajcarske pošte, Univerziteta u Bernu i populacije od oko 143.000. Grad je jednosatna vožnja vozom udaljen od Bazela (dom mnogih farmaceutskih multinacionalnih kompanija), Ciriha (jednog od najvažnijih finansijskih centara širom sveta) i oko dva sata od Ženeve, doma Svetske trgovinske organizacije (STO) i mnogih drugih međunarodnih organizacija.

Smeštaj

Većina učenika odlučuje da rezerviše sobu kod Bernskog udruženja studenata ili da pronađe sobu u zajedničkom stanu. NažalostWorld Trade Institute, ne može da obezbedi smeštaj.

Preporučujemo vam da počnete da tražite smeštaj unapred. Broj soba dostupnih u studentskim rezidencijama i broj soba/stanova za iznajmljivanje u regionu Bern su veoma ograničeni.

  Zahtevi za vizu

  Ako ste međunarodni podnosilac zahteva za VTI, trebalo bi da osigurate da možete pružiti dokaze o adekvatnom finansiranju švajcarskim vlastima za viza/imigraciju. VTI će poslati potvrdu o vašem prijemu na studij Bernskoj kancelariji za migracije. Kada stignete u Švajcarsku, od vas se traži da se registrujete kod njih u roku od sedam dana. Više detalja će biti dato po dolasku.

  Statistika bivših studenata

  Izjave studenata

  Lokacije

  • Bern

   Hallerstrasse,6, 3012, Bern

   Pitanja